Door |Gepubliceerd op: 20/09/2015|2.9 min leestijd|

Onze partner CEWE, specialist in fotoboeken, weet alle tips & tricks voor het maken van prachtige vakantiekiekjes die je daarna kan verwerken in een mooi fotoboek. Heerlijk toch, zo na kunnen genieten van je fantastische ervaringen tijdens je reis! Daar gaan we dan!

Vroeger werd altijd gezegd: ‘houd de zon in je rug tijdens het fotograferen’. Je kan echter prachtige foto’s maken door anders om te gaan met zonlicht. In de zomer kan je juist werken me de zomerse lucht, vrolijke kleuren en de stralende zon. Maar ook tijdens het najaar kan zonlicht zorgen voor een prachtig resultaat. Tijdens de herfst en winter staat de zon doorheen de dag lager dan tijdens de zomer. Dit zorgt voor mooie schaduwen en goudgele kleuren in de lucht. Daarbij leent een laagstaande zon zich perfect voor foto’s met tegenlicht. Denk daarbij aan de zon die door de bomen of bladeren schijnt, een ondergaande zon met mooie kleuren in de lucht boven een landschap, een opkomende zon boven een mistig veld, ….

Hierbij tips  van CEWE om je te helpen bij het maken van prachtige vakantiefoto’s.

Tip 1: Maak gebruik van tegenlicht

Vaak wordt er afgeraden om tegen het zonlicht in te fotograferen, maar je kan hierdoor net speciale effecten bekomen. Met de belichting kan je prachtige silhouetten vastleggen. Zorg wel voor een sterk contrast tussen licht en donker, anders werkt het niet.
Zomerfotografie tip1

Tip 2: Betrek de zon in je foto’s

Zolang je zelf in de zon kunt kijken, kun je deze ook vrij fotograferen. Hiermee kan je leuke foto’s bekomen. Probeer eens om de zon aan de rand van je onderwerp te plaatsen.

 Zomerfotografie tip 2

Zomerfotografie tip 2

Tip 3: Leg mooie luchten vast

Op mooie avonden kunnen we genieten van prachtige luchten met kleurschakeringen. Met een strakke, blauwe lucht zorg je dat gebouwen en landschappen nog beter tot hun recht komen. Als je naarmate de avond vordert te maken krijgt met zo’n lucht vol kleur, geef deze dan rustig twee derde van de foto.

Zomerfotografie tip 3

Tip 4: Het gouden uur

Het ‘gouden uur’, hiermee bedoelen we het uur na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang. Tijdens dit magische uur heeft het zonlicht een zachte en warme gloed waardoor je een prachtige sfeer in je foto’s creëert.

Zomerfotografie tip 4

Tip 5: Fotografeer die prachtige kleuren

Niet enkel de zomer, maar ook de herfst staat garant voor mooie, levendige kleuren.  Maak gebruik van al deze mooie zomer of herfst kleuren en zorg ervoor dat ze elkaar versterken op je foto’s.

Zomerfotografie tip 5

Tip 6: Maak gebruik van je flitser

Het lijkt raar om op een zonnige dag je flitser aan te zetten, maar ‘inflitsen’ is de ideale manier om harde schaduwen te voorkomen. Op deze manier voeg je namelijk een klein beetje licht toe aan je foto, waardoor de schaduw minder hard wordt. Als je het licht te fel vindt, kan je gebruik maken van de belichtingscompensatie.

Wil jij graag een CEWE fotoboek winnen om je vakantieherinneringen in te verzamelen? Doe dan mee aan onze winterzon wedstrijd op Facebook! Los ons raadsel elke woensdag op en maak kans op één van de vijf CEWE fotoboeken!

 

 

 

20/09/2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter