Door |Gepubliceerd op: 31/12/2014|3.6 min leestijd|

Het moment is daar. Jouw vakantie staat voor de deur en je hebt alles geregeld. Reisverzekering afgesloten, check. Visum aangevraagd en ontvangen, check. Huisdieren bij dierbaren ondergebracht, check. Maar dan neemt de stress toe, want de koffers zijn nog niet ingepakt. En elk jaar stel je jezelf weer de vraag of je niets belangrijks bent vergeten. Voorkom deze stress en gebruik deze paklijst als steuntje in de rug bij het inpakken.

Berg je documenten en geld veilig op

Verbrand jezelf niet nog voor je vertrokken bent! Alles wat onder deze categorie valt is toch wel zeker het belangrijkste op de paklijst. Denk daarbij aan: paspoort/identiteitsbewijs, creditcards, visum, aankoopbewijzen, rijbewijs, (vlieg)tickets, bagagelabels, bank- en zorgpassen, contant geld en eventueel documentatie met betrekking tot je reisverzekering (en annuleringsverzekering). Paar van deze zal je meerdere keren per dag nodig hebben. Overweeg daarom de aanschaf van een stevige portemonnee/portefeuille.

Bewaar je geld en documenten goed!

 

 

 

 

 

 

Voor het gemak kan je gebruikmaken van een heuptas of heupgordel, terwijl je – in het geval van een skivakantie – feilloos naar beneden skiet. In de meeste gevallen kan je hier ook je drinkfles/bidon in bewaren. Alle overige zaken stel je veilig door deze af te sluiten met een stevig, maar compact, TSA hangslot. Zo ga je met een zeker gevoel op reis.

Persoonlijke uitrusting

Persoonlijke uitrusting

 

 

 

 

 

En dan de grote vraag: voor welk type bagage kies ik? Het antwoord op deze vraag hangt in grote mate af van de aard en duur van je reis. Voor een shortski of midweek voldoet een trolley, reistas of medium koffer al. Blijf je langer op bestemming? Dan kan je al je spullen prima ordenen in een large koffer. Ga je met het vliegtuig? Voorkom dan vervelende verrassingen achteraf door een bagageweger aan te schaffen.

De persoonlijke uitrusting verschilt van persoon tot persoon. Wat je in het geval van een skivakantie zeker niet zou moeten vergeten, is je skiuitrusting. Tenzij je van plan bent deze ter plekke aan te schaffen. En natuurlijk vergeet je niet je gehele zomer- of wintergarderobe mee te nemen. Toch worden er elk jaar weer artikelen vergeten. En hoewel je dit ook ter plaatse in een lokaal winkeltje kan kopen, levert het op voorhand meenemen toch wat minder frustratie op. Hieronder een top 10:

1. Opladers van elektronische apparatuur, waaronder jouw smartphone, tablet, (actie)camera en je favoriete muziekspeler. Vooral de eerste is van groot belang, al is het alleen maar om bereikbaar te zijn.
2. Zonnebrandcrème en aftersun. Ook op de skivakantie loop je het risico te verbranden. Vergeet zeker niet boven de oogleden, neus en lippen te smeren!
3. Toiletgerei, met name tandenborstel en tandpasta.
4. Zonnebril en/of skibril (met een beschermende folie)
5. Toiletpapier, want hoe verder als je zonder zit?
6. Reisgids, -boeken en/of –kaarten
7. Handdoeken, in het bijzonder hamamdoeken (veel compacter, net zo absorberend)
8. Sokken, je kan er nooit teveel van meenemen.
9. Ondergoed
10. Regenkleding, want er is niets zo onvoorspelbaar als het weer.

Overige te bedenken zaken zijn: slippers/sportschoenen, onder- en nachtkleding, truien, broeken, paraplu, pet/zonnehoed, schoenen/(sneeuw)laarzen, boeken en tijdschriften, spelletjes, speelgoed en allerhande benodigdheden voor de kinderen.

Medisch en verzorging

Medicatie

 

 

 

 

 

Het liefst ga je fit op vakantie, maar een verkoudheidje (of erger) loop je al snel op. Voor wat betreft noodgevallen is het altijd verstandig om je zorgpas op zak te hebben. En ben jij het type persoon dat snel wagenziek wordt, stop dan een strip met reisziektetabletten in je portemonnee. Andere medische zaken voor op de paklijst: anti-insectenmiddel/muggenspray, ORS (zoutoplossing voor buikloop), medicijnen, reserverecepten, medisch paspoort, verbanddoos, pincet, nagelknipper/-vijl, reservebril, oordoppen, nekkussen, inentingsbewijs etc. En oja, hadden we zonnebrandcrème al? Dan hebben we bijna alles op de paklijst afgestreept!

Voor vertrek

Bekijk ook zeker de zaken in eigen huis. Zijn gas, water en elektra afgesloten? Bederfelijke waren geconsumeerd of weggegooid? Koelkast en vriezer ontdooid? Stel jezelf dit soort vragen door enkele dagelijkse handelingen die je doorgaans maakt op een rijtje te zetten. Zo word al snel duidelijk dat je meer over het hoofd ziet dan je van tevoren had gedacht!

31/12/2014|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter