Door |Gepubliceerd op: 26/06/2015|3.5 min leestijd|

Vandaag neem ik jullie mee naar een bruisende badplaats aan de Rode Zee. Omringd door woestijnlandschap en een kristalblauwe zee vind je Hurghada, de schat van Egypte!

Hurghada is superveelzijdig en weet daarom iedereen te bekoren. De gouden stranden vormen het perfecte decor voor een weekje uitrusten in de zon. Daarnaast is de buitengewone onderwaterwereld hét paradijs voor surfers, duikers en snorkelaars. Het centrum van Hurghada bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. Sakkala is het nieuwe en moderne gedeelte van de stad. Hier vind je luxueuze resorts en een prachtige jachthaven. Ook het nachtleven vindt hier plaats. Dahar, het oude deel van Hurghada, is een plaats waar je volledig ondergedompeld wordt in het traditionele Egyptische leven.

Kilometers goudbruine stranden

De kust bij Hurghada bestond niet lang geleden enkel uit de plaats Hurghada. Deze kuststrook heeft zich afgelopen jaren in sneltempo ontpopt tot een bekende badplaats met, naast Hurghada, onder andere El Gouna en Sahl Hasheesh. Het strand van Hurghada strekt zich kilometers uit langs de kust. In het helderblauwe water van de Rode Zee bevinden zich vele koralen en kleurrijke tropische vissen. De goude kuststrook telt meerdere mooie badplaatsen. Een van deze pareltjes is Sahl Hasheesh. In deze luxebadplaats aan de Rode Zee vind je vele golfbanen en luxehotels. Het is een sprookjesachtig paradijs dat staat voor kwaliteit, luxe en een hoog serviceniveau. El Gouna, ook wel het Venetië van Egypte genaamd, ligt niet ver van Hurghada op kleine eilandjes omgeven door helderblauwe lagunes en de Rode Zee. De verschillende eilanden zijn met elkaar verbonden via bruggen

Hurghada strand

Het bruisende nachtleven

Na een dagje luieren aan het strand biedt ook de boulevard, in het nieuwe gedeelte van de stad met talloze winkeltjes, het ideale tijdverdrijf. Dit moderne centrum van Hurghada is ‘the place to be’ voor de feestbeesten onder ons. Daar vind je ontelbare clubs, pubs en cafeetjes. Op deze prachtige locatie aan het strand wordt er gefeest tot in de vroege uurtjes. Ook schuimparty’s worden hier regelmatig gehouden.

Hurghada haven

Ontdek het échte Egypte

Slenter door de steegjes van het oude deel van Hurghada en ontdek het échte Egypte. In Dahar wonen de locals. Je vindt er een souk waar je plots midden tussen de kledingstukken, kruiden en het aardewerk terechtkomt. Je ondervindt er de charme van het voormalige vissersdorpje en vindt er zeker een souvenirtje om mee te nemen naar huis.

Hurghada boulevard

Klaar voor een actieve vakantie?

Wil je een actieve vakantie? Dan zal je al snel merken dat alles op sportief vlak mogelijk is in Hurghada! Golfen, tennissen, squashen, watersporten, fitnessen en zoveel meer. Voor watersporters is Hurghada een droombestemming met talloze faciliteiten om te snorkelen, duiken of wind- en kitesurfen. Deze plaats is bekend voor z’n adembenemende onderwaterwereld. In de Rode Zee vind je beeldige koraalriffen met kleurrijke tropische vissen. Heel vaak beschikken de hotels in de verschillende badplaatsen ook over een eigen huisrif. Ook voor de minder avontuurlijke types onder ons is Hurghada de perfecte omgeving voor een snorkelavontuur! Zelfs zwemmen met dolfijnen behoort tot de mogelijkheden. Zo’n 2 uur varen van Hurghada zijn er een aantal plaatsen waar je dolfijnen kan spotten. Ook golfers zijn hier aan het goede adres. Zo ligt in Soma Bay een van de mooiste golfbanen van Egypte genaamd ‘des Cascades’.

Hurghada onderwaterwereld

The Three Corners

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Hurghada? Dan kan je met je gezin perfect terecht bij The Three Corners Sunny Beach Resort. Dit viersterrenresort is een aanrader voor het ganse gezin. Zowel kinderen als ouders zullen het hier naar hun zin hebben. Voor de echte waterratten vind je hier twee openluchtzwembaden en een waterpark met glijbanen. Voor de sportievelingen zijn diverse sportieve activiteiten zoals zumba, volleybal of waterpolo voorzien. The Three Corners Sunny Beach Resort is gelegen aan het strand, dus ook zonnekloppers kunnen hier perfect terecht. Verder liggen zowel Hurghada als El Gouna op slechts enkele kilometers afstand en zijn deze plaatsen makkelijk te bereiken via een shuttleservice.

SunnyBeach_Egypte

 

 

26/06/2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter