Door |Gepubliceerd op: 21/05/2015|3.1 min leestijd|

Hallo lieve vakantiegangers! Dwaal deze week samen met mij af naar een luxueuze bestemming! Pas op, want verder lezen houdt gevaar in voor wegdromen! Vandaag gaat het over een klein maar fijn, weelderig stadje op het Griekse eiland Kreta: Elounda!

Elounda

Zo’n 12 kilometer ten noorden van het historisch stadje Agios Nakalaos op Kreta, bevindt zich een exclusieve hotspot voor vakantiegangers. Je kan er in een heerlijk klimaat tussen de bergen genieten van een mooi uitzicht over de golf van Mitabello! Elounda groeide van een vissersdorpje uit naar een perfecte vakantiebestemming. Het is een geliefde badplaats bij Griekse politici, Arabische prinsen, film- en popsterren en andere rijke en belangrijke personen uit de hele wereld. Je kan er elegante hotels vinden met uitstekende service. Deze zijn gebouwd in traditionele stijl en hebben een warme uitstraling. De rustieke, mediterrane sfeer zorgt ervoor dat je direct ontspannen bent.  

Elounda boten

Bootexcursie naar Spinalonga

Voor een boottochtje ben je op de juiste plaats, want vanaf Elounda vertrekken mooie bootexcursies. Deze bezoeken onder andere Spinalonga en het beroemde Venetiaanse fort dat zich hier bevindt. Spinalonga is een klein eilandje dat tegenover Elounda ligt. Vroeger was dit een leprakolonie. Het eilandje Kalidonia, waarop het Venetiaans fort gevestigd is, maakt deel uit van Spinalonga en ligt op het meest noordelijke punt. Het fort is een toeristische trekpleister geworden. Spinalonga is niet altijd een eiland geweest. Archeologen hebben op de ondiepe zeebodem tussen Elounda en Spinalonga restanten gevonden van de oude Griekse stad Olous. Maak dus zeker even de tijd om het water over te steken voor een interessante excursie! Tussen het schiereiland Kalidonia en het vasteland van Elounda ligt nu een dam. Over deze verbinding kan je een wandeling maken, waarbij je de restanten van de historische stad Olous uitgestrekt voor je ziet liggen. Al snorkelend kan je deze plek van dichter bij bekijken.

Spinalonga

Ntakos as lunch

Ook in het centrum van Elounda kan je een authentieke Griekse sfeer opsnuiven. Diverse winkeltjes en overheerlijke visrestaurants liggen in een L-vorm verspreid over de haven. Verder kan je er naast verse vis nog veel meer Griekse delicatesse proeven. Ntakos, een traditioneel vegetarisch gerechtje van het eiland Kreta, is ook zeker het proeven waard. De perfecte lunch voor een namiddagje waterpret. Het bestaat uit sappige verse tomaten met olijfolie en feta kaas. Deze typisch lokale bruschetta zal je zeker smaken!

Ntakos

Wie betaalt de veerman?

Tevens staat Elounda erom bekend dat hier de Britse BBC serie “Wie betaalt de veerman” of “Who Pays the Ferryman?” opgenomen werd. Deze Britse serie werd in 1977 uitgezonden op de Engelse BBC en later ook op de Nederlandse televisie. Het was een achtdelige serie geschreven door Michael Bird en geproduceerd en geregisseerd door William Slater. De serie vertelt het verhaal van Alan Haldane, die na de oorlog terugkeert naar Kreta. Daar ontdekt hij dat zijn vriendin gestorven is, maar een dochter heeft achtergelaten. Daarop besluit hij op Kreta te blijven, waarna hij geconfronteerd wordt met zaken uit het verleden. De titel “Wie betaalt de veerman” verwijst naar de oude Griekse mythe waarin de grens tussen de bewoonde wereld en de onderwereld gevormd wordt door de rivier de Styx. De zielen van de overledenen passeren deze rivier met behulp van een veerman. Om deze te betalen worden er munten op de ogen van de overledene gelegd. De titel verwijst dus naar betrokkenheid van iemand bij de dood van de vriendin van Alan. Ook benieuwd hoe het verhaal afloopt? Kijk dan zeker eens naar de serie en ontdek meer van deze prachtige plaats!

21/05/2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter