Door |Gepubliceerd op: 22/04/2015|2.4 min leestijd|

Hallo, ‘t is de zon hier! Met mijn Sunweb-bestemmingenalfabet neem ik jullie mee naar de leukste & mooiste plaatsen! Volg mij op een zonnige tocht vol verrassingen en schoonheid.

We starten met de A van Alanya, een plaats waar ik veel aanwezig ben en volop straal!

Alanya stad

Alanya is de meest zuidelijk gelegen badplaats van al onze bestemmingen in Turkije. Deze toeristische trekpleister met vele authentieke Turkse buurten en een middeleeuwse vestiging die hoog boven de stad uitrijst, staat bekend om z’n mooie stranden. Het is een badplaats met prachtige kiezel- en zandstranden, zoals het Ooststrand en het Kleopatra-strand. Het Turkse Alanya staat hiervoor dan ook alom bekend. Maar we zouden deze badplaats te kort doen, moesten we enkel deze stranden vernoemen. Ook andere bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard. Zo heeft Alanya nog verborgen charmes, zoals het fort en het kasteel ten zuiden van het moderne centrum, sfeervolle ruïnes, steegjes en traditioneel roodbetegelde daken.

Een gezellige & uitgestrekte stad

Aangezien Alanya zo uitgestrekt is, zijn er naast het centrum nog meerdere toeristische plaatsjes, winkeltjes en uitgaansgelegenheden. Het is verder een plaats van waaruit je vele interessante excursies kan boeken, zoals een boottocht langs de Manavgat-watervallen, een jeepsafari, raften en meerdaagse excursies naar de wondermooie kalksteenterrassen van Pamukkale of het turfsteenlandschap van Cappadocië.

Cappadocië

Het kasteel van Alanya

Het middeleeuws kasteel is gevestigd in het zuiden van Alanya. Binnen de muren hiervan bevindt zich een Byzantijnse kerk. Het hoger gelegen kasteel, dat zich op 250 meter hoogte op een rotsachtig eiland bevindt, biedt je een prachtig uitzicht over de kerk. Je kijkt uit over de stad en een uitgestrekte kustlijn. Het kasteel, dat gebouwd werd als verdedigingswerk in de 13de eeuw, dient nu als openluchtmuseum.

 Alanya kasteel

De rode toren

Kizil Kule, ook de rode toren genoemd, is een van de mooiste bouwwerken van Alanya. Deze toren vormt dan ook het symbool van Alanya, en komt zelfs terug op de vlag van de stad. Het is een brede achthoekige toren. De rode toren heeft deze naam te danken aan de kleur van de bakstenen van de vijfde en tevens hoogste verdieping. Bovenop heb je een uitzicht over de hele stad. Wie dit plaatje wil zien, moet er wel een fysieke inspanning voor over hebben. Een lange steile, stenen trap leidt je naar het uitzichtpunt.

Alanya de rode toren

Dim Cave

Ten oosten van Alanya vind je de Dim Cave, één van de mooiste grotten van Turkije. Deze grot, gelegen op de helling van de Cebel-i Reis berg, heeft een hoogte van 232 meter. Naar schatting bestaat deze grot al 1 miljoen jaar. Hij is echter pas sinds 1998 geopend voor bezoekers. Als bezoeker heb je de keuze tussen twee verschillende paden doorheen de grot.

22/04/2015|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter