Door |Gepubliceerd op: 09/06/2017|2.4 min leestijd|

De zomer is een warm seizoen van vakantie en genieten, van nonchalant luieren en lekker in het zonnetje zitten. Meer en meer beseffen we echter dat die heerlijke zon en die aangename zomertemperaturen niet altijd even goed zijn voor je haar. Met deze 5 leuke tips zorg je ervoor dat je haar ook straalt tijdens en na de vakantie, dankzij Kreatos

TIP 1: ZONNEPRODUCTEN

Niet alleen je lichaam verdient een bescherming tegen de zon maar ook je haren kunnen wat hulp gebruiken tegen de zon. Zo zijn er tegenwoordig hydraterende shampoos op de markt die ook UV-bescherming bevatten. Als je daarbij nog werkt met een hydraterende conditioner na iedere wasbeurt dan ben jij er zeker van dat je haar geen tekenen van droogte vertoont.

kapsel haar hair

TIP 2: DE JUISTE KAM

In de zomer willen we baden, douchen en vooral zwemmen. Dit zorgt ervoor dat je haren vaker nat gaan zijn, maar dat betekent ook dat onze haren in de zomer kwetsbaarder zijn. Als we dan met een stevige borstel door onze lokken gaan, riskeren we schade. Gebruik daarom tijdens de zomermaanden een brede kam waarvan de tanden wat verder uit elkaar staan, dit gaat een stuk beter zijn om je natte haren te ontwarren en zo voorkom je schade.

TIP 3: MAAK JE HAAR NAT

Als we in de zomer gaan zwemmen, dan lopen we het risico om ons haar te beschadigen. Zeker gekleurd of gestresseerd haar is gevoeliger voor de invloed van chloorwater of zout. Je kan dit nadelige effect minimaliseren door je haar eerst goed nat te maken met zuiver water. Je haar heeft dan al maximaal (zuiver) water opgenomen en absorbeert dus veel minder van het schadelijke water. Na de zwembeurt spoel je je haren opnieuw met zuiver water en klaar is kees!

TIP 4: DRINK MEER WATER

Maar liefst 25% van je haar bestaat eigenlijk uit water, genoeg drinken is dus de boodschap voor een glanzende haarbos. Bovendien is meer water drinken niet alleen goed voor je haren maar het is ook erg goed voor je huid. Twee vliegen in één klap, door een simpele tip!

TIP 5: KNIP JE HAARPUNTEN

Zon en hitte geven vooral zichtbare schade op je haarpunten. De puntjes gaan splitsen en uitdrogen, bovendien ziet het er ook niet mooi uit. Laat daarom regelmatig je puntjes een beetje bijknippen, zeker bij lang haar. Afhankelijk van het tempo waarop je haar groeit, moeten haarpunten gemiddeld om de 6 weken een beetje bijgeknipt worden. Een extra voordeel is dat je zomerlook er onmiddellijk veel leuker uit ziet.

haar hair haartips

Veel plezier deze zomer! En investeer in je haar, het is de kroon die je nooit afzet. Nieuwsgierig naar extra tips om de zomer goed door te komen tijdens je vakantie? Neem dan een kijkje in het Kreatos magazine.

09/06/2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter