Door |Gepubliceerd op: 09/02/2017|2.1 min leestijd|

Naast een schitterende kuststrook, schilderachtige vissersplaatsjes en een heerlijk klimaat staat Portugal ook zeker bekend om haar eetcultuur. Als je van vis, schaal-en schelpdieren houdt, zit je in de Algarve zeker goed, maar ook andere culturen zijn goed vertegenwoordigd in de keuken van deze zuidelijke kuststrook. Uit eten gaan in de Algarve is pure verwennerij! Vindt hier de beste visrestaurants die de Algarve rijk is.

1. Hexagone Restaurant

Algarve Portugal

Hexagone is een culinair restaurant met heerlijke verse visgerechten. Het ligt dicht bij een aantal pittoreske vissersdorpjes, waar hun verse vis dan ook vandaan komt. Hexagone is een helder, open en ruim restaurant dat perfect past bij de moderne Mediterrane gerechten die op het menu staan.

2. Restaurant Canico

Algarve Portugal: gerecht schelpdieren

Tussen de rotsen van de Algarve ligt restaurant Canico. Dit restaurant heeft een unieke ligging. Het heeft namelijk een betoverend uitzicht over een klein baaitje, wat het ook zo bijzonder maakt. Maar ook het eten is erg smakelijk. Het is voornamelijk geïnspireerd door de Mediterrane keuken van Zuidwest Europa met onder andere verse vis van de grill, lokale specialiteiten of een smaakvolle zwaardvis steak.

3. Clube de Pesca

Dit traditionele visrestaurant in Albufeira is erg populair bij de lokale bevolking. Het is een zeer eenvoudig restaurant, maar de hoeveelheid seafood die ze hebben is fantastisch. Bij dit verborgen pareltje kun je je vis niet verser krijgen.

4. Sandbanks Fish & Seafood

Algarve Portugal: seafood

Bij Sandbanks Fish & Seafood heb je een adembenemend uitzicht over de schitterende Atlantische oceaan, geniet hier van de zilte zeelucht en het kabbelede water. Het is de perfecte plek voor een licht ontbijtje, heerlijke lunch of romantisch diner. Het eten zal je zeker niet teleurstellen, ontdek de smaakvolle gerechten met lokale vis, zeevruchten en andere specialiteiten. Hier proef je de pure smaak van de Algarve!

5. Ze Leiteiro

Algarve Portugal: vissersdorp

Ook dit charmante tentje in Armação de Pera is geliefd bij de locals. Reserveren is hier niet mogelijk, je moet er dus vroeg bij zijn, maar geduld wordt zeker beloond. Je kunt hier genieten van ontelbaar veel verse vis, aardappeltjes in de schil en tomatensalade voor een vaste prijs. Je kunt dus zoveel zeebaars, zalm, inktvis en makreel eten als je wilt! Kun jij ook niet wachten om naar de Algarve te gaan en al dit lekkers zelf te proeven? Bekijk dan hier jouw mogelijkheden in de Algarve!

09/02/2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter