Door |Gepubliceerd op: 14/04/2023|3.6 min leestijd|

In het Oostenrijkse Zillertal vind je het skigebied Mayrhofen: een waar skiparadijs. Het dorp heeft genoeg gezellige restaurants en een bruisende après-ski. Combineer dit met het grote skigebied vol verschillende pistes en je hebt de ideale bestemming voor je skireis. Ook echte snelheidsduivels halen hier hun hart op. Lees snel verder en ontdek de top 5 spannendste pistes in Mayrhofen. Durf jij het aan?

Piste #34: De Harakiri

In deze top 5 afdalingen mag de zwarte Harakiri piste absoluut niet ontbreken. Met een afdaling van 78% (!) is deze piste alleen voor skiërs en snowboarders met uitstekende techniek én stalen zenuwen. Het is niet voor niets een van de bekendste en steilste afdalingen van Oostenrijk. Durf jij op de schrik van het Mayrhofen-skigebied de hoogte in? Scheur naar beneden, gooi een blik op de weg die je afgelegd hebt en kom te weten hoe ultieme euforie voelt. Scoor een T-shirt als aandenken in de Harakiri-bar en pronk ermee tijdens de après-ski. Een prestatie om trots op te zijn! Een afdaling van de Harakiri is ongetwijfeld het hoogtepunt van je skivakantie in Mayrhofen.

De hoge piste Harakiri in het Mayrhofen gebied

Foto: de Harakiri-piste in Mayrhofen

2. Piste #15: hoe snel ben jij?

De vele pistes in het skigebied Mayrhofen liggen op een hoogte van 630 tot 2500 meter, allemaal met uitzicht op de prachtige Alpen. Met 142 kilometer aan blauwe, rode en zwarte pistes is er meer dan genoeg om uit te kiezen. Maar voor echte snelheidsduivels komt piste nummer 15 ongetwijfeld als winnaar uit de bus. Hier kun je écht hard gaan. Hoe hard precies? Dankzij de snelheidsmeting kom je dat makkelijk te weten. Eens kijken of je echt zo snel bent als je dacht! Ga jij de strijd aan met je vrienden of zet je in op het verbreken van je eigen record?

3. Piste #10: ruimte genoeg

Op deze lange afdaling kun je echt gas geven. De piste is namelijk erg breed, waardoor je minder last hebt van eventuele drukte wanneer jij je snelheidsrecord probeert te verbreken. En met snelheid opbouwen komt het wel goed; piste nummer 10 is een rode piste en zit daarmee net één niveau onder de zwarte piste. Dat betekent dat de piste vrij steil is, maar voor een ervaren skiër of snowboarder goed te doen. Dus heb jij al vaker op de latten gestaan en ga je dit keer in het Oostenrijkse Mayrhofen skiën? Dan moet je deze piste zeker proberen. Ze maakt ongetwijfeld een goede kans om je nieuwe favoriet te worden.

Dit is piste nummer 10, in Mayrhofen

Foto: rode piste #10 in Mayrhofen

4. Piste #66: geweldig uitzicht

Als je op skivakantie gaat in Mayrhofen is piste 66 ook een echte aanrader. Tijdens het afdalen kom je op deze piste afwisselend smallere en bredere gedeelten tegen. Glij op je ski’s of snowboard soepel door de adembenemende witte sneeuw op uitgestrekte, glooiende stukken piste. Af en toe is het tijd voor een beetje actie met een spannende steile helling tussendoor. Een geweldige combinatie, toch? Ook dit is een rode piste, dus een beetje ervaring is fijn. Vergeet niet om tijdens het snowboarden of skiën in Mayrhofen van de prachtige omgeving te genieten. Deze piste wordt ook wel de panoramaroute genoemd vanwege het unieke uitzicht. Gemakkelijk is de afdaling niet, maar absoluut de moeite waard.

Dit is piste nummer 66 in Mayrhofen

Foto: rode piste #66 in Mayrhofen

5. Piste #12: de Devil’s Run

Zwarte piste nummer 12 wordt ook wel de ‘Devil’s Run’ genoemd. Met zo’n naam kun je je vast voorstellen hoe deze piste er ongeveer uitziet. Men zegt dat dit dé test is voordat je de Harakiri afgaat. Niet gek dat zelfs de beste skiërs en snowboarders er twee keer over nadenken voordat ze deze piste betreden. Maar als je het aandurft is een onvergetelijke ervaring gegarandeerd. Verzamel al je moed en raas door de sneeuw naar beneden. Na de afdaling duik je direct de après-ski in om bij te komen met een biertje of schnapps. Hef je glas en stel jezelf de grote vraag: morgen de Harakiri?

Ben jij een echte durfal en zie jij naast feesten in een van de leukste après-ski-gebieden ook de pistes in het Mayrhofen skigebied wel zitten? Boek je accommodatie in Mayrhofen via Sunweb en maak je klaar voor de afdaling.

14/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter