Door |Gepubliceerd op: 26/03/2018|2.8 min leestijd|

Met het begin van de lente verlangt iedereen naar warm weer en pootjebaden aan de rand van het zwembad. Sunweb heeft daarom een lijstje gemaakt van zonzekere bestemmingen voor de maand mei, waar jij jezelf kan verwennen in het warme zonnetje!

Rode Zee

Strand Egypte

Wie aan een zonvakantie denkt, denkt al snel automatisch aan Egypte! Een populaire bestemming die erg in trek is bij toeristen is de Rode Zee. Het regent er amper en door het verwarmde zeewater is het lekker vertoeven aan het zwembad of strand. De Rode Zee is vanwege het aangename voorjaar perfect om er de hele dag te luieren op het strand afgewisseld met leuke excursies. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het oude centrum van Hurghada en zo een duizend-en-één-nacht sprookje beleven in de vele souks.

Turkse Rivièra

Bezienswaardigheid Turkije

In de Turkse Rivièra zijn temperaturen boven de 20 °C in het voorjaar eerder regel dan uitzondering. Zo kan je er dankzij het mediterrane klimaat eindeloos genieten van de heerlijke Turkse zon en een frisse duik nemen in de helderblauwe zee. Aan de Turkse Rivièra kan je vervolgens een bezoekje brengen aan de levendige bazaars, waar je alle geuren en kleuren tegenkomt. Verder kan je op ontdekkingstocht naar de rijke geschiedenis die door de Grieken, Romeinen, Ottomanen en vele andere volkeren achtergelaten is.

Tenerife

strand Tenerife

Voor de zonliefhebbers heeft Tenerife bijna een perfect klimaat. Het is op Tenerife niet zo snel te koud, maar er is ook niet vaak sprake van extreme hitte. Het subtropische klimaat zorgt ervoor dat het in Tenerife aangenaam warm is. Dit heeft Tenerife te danken aan zijn ligging vlak voor de westkust van Afrika, waar de temperatuur zelden onder de 18 graden daalt. Dit zorgt voor een zonnige vakantie vrijwel het hele jaar door!

Costa del Sol

Strand Costa del Sol

Behoefte aan wat zon? Aan de Costa del Sol struin je door lange zandstranden, droom je weg bij geweldige landschappen, geniet je van de overheerlijke Spaanse keuken en bewonder je het historische stadscentrum. En dit allemaal met meer dan 320 dagen zon per jaar! In mei vind je hier als zonzoeker alles wat je hartje begeert.

Mallorca

Strand Mallorca

Mallorca is gezegend met een Mediterraan klimaat voorzien van hete, droge zomers en zachte, milde winters. In Mallorca zorgt het omringende water van het eiland altijd voor een verfrissende bries, zodat het nooit té warm wordt. Zo kun je genieten van warme, zonnige dagen die erg aangenaam voelen.

Kreta

Dorp Kreta

Kreta is een geweldige vakantiebestemming. Voor dat echte eilandgevoel hoef je namelijk niet ver van huis en je kunt er bovendien genieten van prachtig weer! Kreta heeft een warm mediterraan klimaat met een droog zomerseizoen dat rond eind april begint. De badplaatsen zijn gezegend met een verkoelende zeewind. Dat betekent dus je korte broek weer uit de kast trekken en met blote voeten over het strand wandelen in het zonnetje. Of verken het groene landschap van het eiland en de authentieke Griekse dorpjes om je in volledige Griekse sferen te wanen.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
26/03/2018|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter