Door |Gepubliceerd op: 10/02/2020|2.9 min leestijd|

Bij het vinden van een schitterende vakantiebestemming staat bovenaan de checklist het weer! Bij de vijf onderstaande bestemmingen ben je zeker van een aangename temperatuur tijdens de paasvakantie. Een strandvakantie of liever iets actiever? Op de volgende adresjes vind je het allemaal.

Algarve

Gemiddelde temperatuur: 20°C
Vliegtijd: 2 uur 50 minuten

De kustlijn van de Algarve is maar liefst 200 kilometer lang. De ideale plaats voor lange strandwandelingen onder de Zuid-Portugese zon! De rotsformaties en grotten aan de kust zijn zeker een bezoekje waard. Wist je trouwens dat deze indrukwekkende rotsen al enkele keren verkozen zijn tot de mooiste van Europa? De gemiddelde temperatuur tijdens de maand april is rond de 20 graden. Dit en nog veel meer vind je op slechts 2 uur 50 minuten vliegen van Brussel!

Costa del Sol

Gemiddelde temperatuur: 20°C
Vliegtijd: 3 uur

Na slechts 3 uurtjes vliegen kan je een cocktail drinken onder de Spaanse zon. Costa del Sol is een toeristische trekpleister waar de zon gemiddeld 300 dagen per jaar schijnt. Doorgaans is het in april zo’n 20 graden. De prachtige stranden zijn de perfecte plaats om even weg te dromen. Maar ook de cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Maak bijvoorbeeld een daguitstap naar Malaga waar verschillende musea en bezienswaardigheden te vinden zijn. Nadien kan je smullen van de Spaanse tapas die de vele authentieke restaurants aanbieden.

Madeira

Gemiddelde temperatuur: 19°C
Vliegtijd: 4 uur

Voor de natuurliefhebbers is het Portugese eiland Madeira een “must-see”. Tijdens een rit met de auto of een wandeltocht op het eiland kan je genieten van de prachtige natuur. De hoofdstad van Madeira is Funchal. Door de verschillende bezienswaardigheden, smalle straatjes en pleintjes kan je hier zeker enkele dagen vertoeven. April is de start van het droge seizoen waardoor er op het eiland een aangename warmte heerst. Je kan rekenen op een gemiddelde temperatuur van 19 graden. Vanuit Brussel bevind je je al na 4 uur vliegen op het bloemeneiland Madeira.

Egypte

Gemiddelde temperatuur: 28°C
Vliegtijd: 5 uur

Heb je het toch liever iets warmer? Dan is Egypte een goede keuze. Tijdens de paasvakantie kan de temperatuur oplopen tot maar liefst 28 graden! Gemiddeld schijnt de zon hier 10 uur per dag. Na 5 uur vliegen vanuit Brussel geniet je al van deze heerlijke temperaturen. Omdat de onderwaterwereld in de Rode Zee zo magisch is, beschikken veel resorts over een eigen snorkel- en duikschool. Naast het prachtige onderwaterleven staat Egypte ook bekend om de uitgestrekte woestijngebieden en de oude piramides.

Canarische eilanden

Gemiddelde temperatuur: 21°C
Vliegtijd: 4 uur

De Canarische eilanden bestaan uit verschillende populaire bestemmingen zoals Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote,… Zo is er voor iedereen wat wils! In Tenerife kan je verblijven in één van de vele hotels met een all inclusive formule. Wanneer je op zoek bent naar een bruisende strandvakantie dan is Gran Canaria jouw perfecte bestemming. De natuurliefhebbers zijn zeker op hun plaats in Lanzarote. Het vulkanische landschap is op meerdere plekjes terug te vinden. Door de ligging van de Canarische eilanden in de Atlantische Oceaan geniet je hier steevast van aangename temperaturen. In de maand april kan je rekenen op een 21 graden. Na iets meer dan 4 uur vliegen geniet je van al het moois dat de Canarische eilanden te bieden hebben

10/02/2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter