Door |Gepubliceerd op: 20/11/2019|3 min leestijd|

Lies is 48, moeder van drie tieners en getrouwd met Gert. Nu de kinderen wat ouder zijn, kijkt het koppel uit naar een relaxte vakantie met een snuifje cultuur. Onze Holiday Experts raadden hen het unieke Lanzarote aan. Op het Spaanse eiland vind je voor ieder wat wils.

Ik heb al vaak gehoord dat Lanzarote een bijzondere vakantiebestemming is dus toen Sunweb dit beaamde, waren Gert en ik helemaal overtuigd. Via de Sunweb site boekten we snel en makkelijk onze vlucht en hotel. Easy, peasy, go!

Betoverend uitzicht

Wat. Een. Uitzicht. Het contrast van de witte gebouwen tegen de knalblauwe lucht, de zee in de verte, het zwembad dat smeekt om een frisse duik. Hotel Relaxia Olivina blaast ons vanaf de eerste seconde van onze sokken. We hebben een aparte kamer voor de kinderen geboekt, vlak naast de onze, en horen hen kirren van plezier op het terras. Ze zijn blij dat ze niet met ma en pa moeten samenhokken en volop hun eigen ding kunnen doen. En laten we eerlijk zijn, wij genieten van de privacy. Plots steekt de jongste haar hoofd om het hoekje. “Mama, mogen we al even gaan zwemmen?” Gert en ik maken oogcontact. On y va.

Ongeëvenaarde architectuur

Wie gek is van architectuur zal hier z’n ogen kunnen uitkijken. Dat heeft alles te maken met de lokale kunstenaar César Manrique. Als reactie op het opkomende massatoerisme in de jaren ‘80, zorgde hij ervoor dat de gebouwen op Lanzarote niet hoger mogen zijn dan vier verdiepingen. Ook moeten ze wit zijn en mogen er geen advertenties langs de weg worden geplaatst. Dankzij Manrique werd het authentieke Lanzarote in al haar pracht en praal bewaard. Wij raden dan ook zeker een bezoekje aan de Fundación César Manrique, zijn voormalige huis dat werd omgetoverd tot museum. En niet zomaar een museum: de inmiddels overleden kunstenaar hechtte enorme waarde aan de balans tussen natuur en architectuur – een deel van zijn huis bevindt zich dan ook onder de grond. De kinderen zijn zo hard onder de indruk van het bouwwerk, dat ze voor de eerste keer tijdens de vakantie muisstil zijn. Score.

Een dagje tussen de lava

Na enkele dagen heerlijk relaxen aan het zwembad en aan het strand, willen Gert en ik graag nog eens een uitstapje doen met de kids. We vragen tips aan het hotelpersoneel en unaniem wordt ons een bezoek aan het Parque National de Timanfaya aangeraden. In de 18e eeuw werd Lanzarote jarenlang geteisterd door vulkaanuitbarstingen, waardoor in totaal 11 dorpen opgeslokt werden door lava. Het Timanfaya park is hier het resultaat van. De inkom kost €10 per persoon, maar geloof me, dat is het helemaal waard. Met een bus maak je een rit van 40 minuten door het park. Geen woorden kunnen omschrijven hoe ongelooflijk indrukwekkend het landschap is. Je wordt omringd door lava, kraters, vulkaankegels, … Het lijkt alsof je op een andere planeet bent. Onze grootste aanrader van de hele vakantie.

We’ll be back

Hoewel onze drie tieners – in tegenstelling tot Gert en mezelf – initieel niet laaiend enthousiast waren, heeft Lanzarote hun harten compleet veroverd. Gaande van de lava landschappen tot de unieke architectuur: geen seconde hebben ze zich hier verveeld. En dan hebben we het nog niet eens over ons hotel gehad. De grote zwembaden, het vriendelijke personeel, het overheerlijke buffet. Een ding is zeker, Hotel Relaxia Olivina: we’ll be back. Merci voor de tip, Sunweb!

 

20/11/2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter