Door |Gepubliceerd op: 01/05/2023|4.2 min leestijd|

Turkije is ontzettend veelzijdig en heeft voor ieder wat wils. Onder toeristen is het land dan ook erg populair. Turkije heeft prachtige nationale parken, natuurgebieden, uitgerekte zandstranden en natuurlijk vele toeristische plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de hoofdstad Ankara of de bekende stad Istanbul. Als je van een bruisend centrum houdt waar gezelligheid, cultuur en horeca samenkomen, dan is een Turkse stad perfect voor jou. Bovendien is de bevolking erg vriendelijk en gastvrij. Benieuwd naar onze tips voor de leukste steden in Turkije? Je leest ze hier.

Ankara, de hoofdstad van Turkije

Ankara is de hoofdstad van Turkije en erg populair onder toeristen. Niet zo gek, want je verveelt je hier geen moment. Struin in de ochtend over een van de vele straatmarkten, zoals de Vakif Suluhan Çarşisi. Of kies voor een wandeling door de oude stad met prachtige Ottomaanse huizen en kleine straatjes. Cultuurliefhebbers halen hun hart ‘s middags op in het historisch museum Ataturk Mausoleum (inclusief enorme tombe), of het natuurhistorisch museum MTA Sehit Cuma Dag. Dit museum gaat over onze aarde, dinosauriërs en het ontstaan van de mens. Een leerrijk en leuk paradijs voor kinderen! 

Istanbul, het beste van twee werelden

Een bezoek aan Turkije is niet compleet zonder een bezoek aan Istanbul. Je kijkt er echt je ogen uit! Deze stad ligt op twee continenten: Europa en Azië. Daardoor voel je hier zowel de westerse als oosterse invloed. Bezoek vooral de Grand Bazaar Istanbul, een van de grootste overdekte markten ter wereld. In het Topkapi-paleis duik je de Turkse geschiedenis in, en in Hagia Sofia kom je even op adem. Naast het Topkapipaleis vind je een archeologisch museum met duizenden jaren historie. Een lust voor het oog!

Oud paleis met ronde vormen en de authentieke oosterse stijl

Foto: paleis Topkapi, Istanbul, Turkije

Antalya, parel van de Turkse Rivièra

Antalya wordt ook wel de parel van de Turkse Rivièra genoemd. In deze internationale badplaats laad je de batterijen op aan het Konyaalti Beach kiezelstrand of het zandstrand Lara Beach. Flaneer over de vele boulevards en bezoek de diverse bazaars die Antalya rijk is. Houd je van actie? Ga dan op jeepsafari door het achterland van Antalya! Kom vervolgens op adem met een verfrissende cocktail in je hand aan de boulevard. De winkels blijven tot laat in de avond open, dus ga vooral ‘s avonds op shopavontuur. De temperaturen zijn dan lekker aangenaam.

Side, ideale Turkse stad voor uitstapjes

Side is een ideale plek als je houdt van shoppen! Deze havenstad kent talloze knusse straatjes, winkels, restaurants en cafés waar het heerlijk vertoeven is. Side heeft echter ook een rijke geschiedenis. Deze brengt je terug naar de klassiek oudheid. Het Romeinse theater is daarom zeker een bezoek waard! Bewonder ook de Tempel van Apollo. Deze tempel is een van de mooiste overblijfselen uit de Turkse oudheid en zeer de moeite waard om te bekijken. Vanuit Side maak je daarnaast eenvoudig uitstapjes naar Antalya en Alanya, dankzij de centraal gelegen ligging van Side. Toe aan rust en ontspanning? Trek je dan terug in een van de vele luxe resorts en hotels in Side. Je leest het al, Side is een van de meest veelzijdige steden in Turkije.

Historische ruïne bij zonsondergang

Foto: een van de unieke ruïnes in Side, Turkije

Bodrum prikkelt al je zintuigen

Voor wie veelzijdigheid zoekt, is Bodrum de ideale Turkse stad. Verwen je smaakpapillen in een van de overheerlijke restaurants, waar je smult van verse vis en Turkse specialiteiten. Ook is de stad rijk aan een veelzijdige flora en fauna. Je vindt er veel groen, kleurrijke bloemen en een kraakheldere Turquoise zee, waar je vanaf je ligbedje urenlang naar kan turen. Bezoek ook zeker de indrukwekkende bezienswaardigheden van Bodrum, zoals het Halicarnassus-mausoleum. Of bewonder het kasteel van Bodrum van binnen. Deze burcht is hét symbool van de stad. Ook aan uitgaansgelegenheden geen gebrek: in Bodrum dans je tot in de vroege uurtjes in discotheek Halikarnas. Dit is een van de grootste openluchtdiscotheken van Europa.

Izmir, Turkse stad aan de Egeïsche Zee

In amper vier uur vlieg je naar de kuststad Izmir. Een echte aanrader is een bezoekje aan Efeze, waar je de overblijfselen van de 3500 jaar oude Turkse stad vindt. Bekijk het eeuwenoude theater, de bibliotheek en wandel door prachtige marmeren straten. Het is niet voor niets beschermd door de UNESCO: Efeze is namelijk na Rome de grootste stad uit het Romeinse rijk. Voor meer leven in de brouwerij wandel je door de straten van Izmir, sla je je slag in de vele winkeltjes en bewonder je het Agora-openluchtmuseum. Hier vind je de grootste verzameling Romeinse ruïnes! Als de avond valt, strijk dan neer op een van de terrassen vlakbij de klokkentoren van Izmir. Hier geniet je intens van de zonsondergang, de zwierende palmbomen en de verlichte klokkentoren in Turkse stijl.

Zie je jouw vakantie naar Turkije al helemaal zitten? Kies dan jouw favoriete stad uit en boek een heerlijke all inclusive accommodatie in Turkije voor optimaal genieten!

01/05/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter