Door |Gepubliceerd op: 27/08/2018|3 min leestijd|

Een vakantie naar Marrakech staat gelijk aan een volledige culturele onderdompeling. Deze Marokkaanse stad bruist van het leven en er valt heel wat te ontdekken. Je zintuigen worden gegarandeerd overweldigd wanneer je in Marrakech rondwandelt. Verwacht je aan verleidelijke geuren, levendige kleuren, pittige smaken en oogverblindende schoonheid.

1. Geef je ogen de kost op Djemaa El Fna

Dit is als het ware de grote markt van Marrakech, maar denk daarbij niet aan een groot leeg plein met gebouwen errond. Haast overal waar je hier je blik werpt, valt er iets te zien. Fluitende slangenbezweerders, zwierige acrobaten en straatmuzikanten doen allemaal stevig hun best om je aandacht te trekken. Bovendien vind je op de Djemaa El Fna ook tal van eetkraampjes. Baan je een weg tussen alle actie en kijk wat hier uitgestald wordt. Durf jij je te wagen aan een portie slakken of schapenhersenen?

2. Verdwaal in de Medina

Dit is misschien vanzelfsprekend, maar de oude stad (Medina) mag echt niet op je lijstje ontbreken. Met zijn smalle straatjes die wel een doolhof lijken te vormen van winkels, zijn de Medina souks indrukwekkender dan eender welk shopping center. Hier loop je met plezier verloren. Of je nu op zoek bent naar Noord-Afrikaanse kruiden, een traditioneel tapijt of hebbedingetjes om mee te nemen voor het thuisfront, je vindt het hier allemaal. Ook als je niet op zoek bent naar koopjes zijn de souks een must-see.

3. Wandel rond in de Jardin Majorelle

 

Heb je even nood aan een pauze van alle drukte? Begeef je dan naar de Jardin Majorelle. In deze magische tuin vind je tussen de 300 plantensoorten ongetwijfeld de rust waar je naar op zoek bent. Jardin Majorelle en de iconische blauwe villa waren eigendom van de schilder Jacques Majorelle. Dit prachtige plekje is bewaard gebleven dankzij ontwerper Yves Saint Laurent en zijn partner die de villa overkochten. Neem zeker je camera mee, want de diepblauwe villa die afsteekt tegen de cactussen en bloemen zorgt voor een spectaculair contrast.

4. Proef de lokale specialiteiten

Je hebt hoogstwaarschijnlijk wel al eens tajine gegeten en verse muntthee gedronken, maar niets evenaart de ervaring van lokale specialiteiten proeven op hun plaats van herkomst. En Marrakech is een waar paradijs voor liefhebbers van lekker eten. Wat je hier zeker moet proberen: harira ( tomatensoep met linzen en kikkererwten), merguez (kruidige lamsworstjes) en briouates (driehoekige filodeeghapjes gevuld met kip of vis). Om nog maar te zwijgen van de heerlijke zoete gebakjes om je vingers bij af te likken.

5. Kom tot rust in de hammam

Ben je op zoek naar een authentieke wellness-ervaring? Ga de locals achterna en bezoek een badhuis of hammam. Ontspan in het stoombad, geniet van een massage en een verkwikkende scrub zorgt ervoor dat je huid op vakantie zo zacht is als een babyvelletje. Wist je trouwens dat een gescrubde huid egaler bruint in de zon? Op naar de hammam dus!

Verblijven in Marrakech doe je hier

Voor je op ontdekking kan uitgaan in Marrakech heb je natuurlijk eerst een uitvalsbasis nodig. Ga jij voor een verblijf in een comfortabel hotel met alles erop en eraan? Of overnacht je liever in een traditionele riad, een oase van rust middenin het drukke centrum? Wij zetten de 5 beste hotels in Marrakech op een rijtje:

  1. Riad Le Plein Sud
  2. Riad Barroko
  3. Hotel Labranda Aqua Fun
  4. Hotel Pullman Marrakech Palmeraie
  5. Hotel Labranda Targa Aqua Park
27/08/2018|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter