Door |Gepubliceerd op: 03/04/2023|3.5 min leestijd|

Mallorca is zon, zee, strand en feest. Maar wist je dat er op dit Spaanse eiland nog meer te doen is? Zo is het een paradijs voor wie van winkelen houdt. Van kleine boetiek tot groot winkelcentrum en van kledingwinkel tot juwelier: Mallorca heeft het allemaal. Benieuwd waar je moet zijn? Lees de beste plekken om te shoppen, ontdek de leukste winkels en maak van jouw zonvakantie een zon- én shopvakantie.

Winkelen in Palma de Mallorca

Hou alvast wat plaats over in je koffer, want dat ga je nodig hebben na jouw vakantie op Mallorca. Voor een dagje winkelen kun je natuurlijk terecht in de hoofdstad Palma de Mallorca. De stad zit vol met toffe winkels waar shopliefhebbers zich helemaal kunnen uitleven. De winkelstraten bruisen en hebben voor ieder wat wils. De bekendste winkelstraat Avinguda Jaume III heeft verschillende kledingwinkels, juweliers en cadeauwinkels. Daar scoor je sowieso een uniek aandenken of leuk cadeautje voor de thuisblijvers. Maar zoals bij iedere grote hoofdstad is dat niet de enige winkelstraat. Slenter vooral ook langs de winkels en etalages in de Carrer de Sant Miguel, Passeig del Born of Carrer de Colom. Naast het winkelen zijn er overigens ook genoeg fijne terrassen om neer te strijken voor een verkoelend drankje.

Winkelen in Passeig del Born, met allemaal terrasjes

Foto: Passeig del Born in Palma de Mallorca

Winkelcentra op Mallorca: puur winkelgeluk

Is het een dagje slecht weer of ben je gewoon benieuwd naar een Spaans winkelcentrum? Dan zit je op Mallorca goed. Op het eiland zijn er verschillende (overdekte) winkelcentra waar je winkelhart sneller van gaat slaan. In Marratxí vind je de Mallorca Fashion Outlet met maar liefst 25 winkels, kraampjes en boetieken. Of bezoek de overdekte Mercat de l’Olivar in het centrum van Palma en proef lekkere gerechten met verse vis, vlees en gevogelte. Op 10 minuten rijden van het centrum van Palma zit het Porto Pi Centro Comercial dat van alle gemakken voorzien is. Naast verschillende winkels vind je er ook een supermarkt, cinema en zelfs een bowlingbaan! Dus ook reisgenoten die geen zin hebben om te winkelen, hebben er van alles te doen. Toch niet gevonden wat je zocht in de winkelcentra op Mallorca, of op de valreep nog iets meenemen naar huis? Vergeet de taxfree-winkels op het vliegveld niet als je weer naar huis gaat.

Vis kopen op de Mercat de l’Olivar in het centrum van Palma

Foto: Mercat de l’Olivar in het centrum van Palma

Bezoek een hippiemarkt

Net als op Ibiza vind je op Mallorca verschillende oude hippiemarktjes. Elke dag van de week is er ergens op het eiland wel zo’n markt te vinden. Je vindt er de kleurrijkste kleding, hoeden en natuurlijk souvenirs. Vaak staan er ook kraampjes met verse vis, groenten en fruit. Daardoor kom je op de markten ook de lokale bevolking tegen, ideaal om tijdens jouw vakantie het echte Mallorca te leren kennen. De grootste en meest bekende markt is in de plaats Inca, tussen Palma de Mallorca en Alcudia. Daar is al honderden jaren iedere week markt. Wil je zo’n markt bezoeken? Ga dan niet te laat, de meeste markten openen al vroeg en ‘s middags worden de kraampjes al opgeruimd, omdat het dan erg warm kan worden. Ideaal dus om te combineren met een namiddagje op het strand.

Handgemaakte armbandjes op de hippiemarkt

Foto: de leukste producten op de hippiemarkt

Restaurants en eten

Zo’n dagje winkelen, pashokjes en struinen door winkelstraten of winkelcentra scherpt de honger natuurlijk aan. Gelukkig zijn er daarvoor op Mallorca opties genoeg. Wat voor de winkels op het eiland geldt, geldt ook voor het aanbod restaurants: het is heel breed en gevarieerd. In de winkelstraten in het centrum van Palma de Mallorca zitten de lekkerste restaurants om de hoek. Of je nu gaat voor een snelle hap of tot laat in de avond geniet van de lekkerste Spaanse tapas, de keuze is aan jou. Bij de grote winkelcentra op het eiland zitten ook restaurants waar je geniet van een korte koffiestop of een uitgebreide maaltijd. Waar wacht je nog op?

Ben jij klaar om de winkels om Mallorca te ontdekken? Bekijk alle accommodaties met Sunweb op Mallorca en kijk uit naar een onvergetelijke zon- en shopvakantie!

03/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter