Door |Gepubliceerd op: 11/04/2023|3.3 min leestijd|

Ken je Ibiza voornamelijk van de clubs en wereldberoemde dj’s die er draaien? Goed om weten is dat het Spaanse eiland ook een hele andere kant heeft. Zo vind je op Ibiza schitterende baaien, gezellige dorpjes en prachtige natuur. Wil je weten wat dit sfeervolle eiland allemaal te bieden heeft qua natuur? In dit artikel vind je de beste tips voor wie de natuur op Ibiza wil ontdekken.

Bijzondere dieren en planten in natuurpark Ses Salines

Wist je dat er, tot op de dag van vandaag, zout wordt gewonnen op Ibiza? Voor een wandeling door de natuur van Ibiza ga je naar Ses Salines, ofwel de zoutpannen. Dit natuurpark is onderdeel van de eilanden Ibiza en Formentera en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens een adembenemende wandeling spot je niet alleen zoutbulten, maar ook bijzondere vogels zoals de meeuw van Audouin (goed te herkennen aan hun rode snavel met de zwarte punt). Ook vind je hier het gelijknamige strand met hagelwit zand en turquoise water, een van de vele mooie stranden op Ibiza. De flamingo’s maken het plaatje helemaal af! Hier waan je je echt in een heel bijzonder stukje van Ibiza.

De zoutpannen van Ibiza staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO

Foto: werelderfgoed; de zoutpannen van Ibiza

Ontdek het mysterieuze Es Vedrà

Zeg je magie en mysterie, dan zeg je Es Vedrà. Dit is een van de hoogtepunten van Ibiza en moet je absoluut gezien hebben. Deze legendarische rots ligt voor de zuidwestkust van het eiland. Niet alleen is het uitzicht op Es Vedrà adembenemend, er gaan ook heel wat verhalen rond over deze bijzondere plek. De rots zou namelijk over een magische, energieke aantrekkingskracht beschikken. Anderen geloven dat het een plek is waar aliens en ufo’s landen. Of het nu komt door de verhalen of de schoonheid van dit mooi stukje natuur op Ibiza, deze plek doet echt iets met je. Vooral tijdens zonsondergang is het hier magisch. Vergeet niet om goede schoenen aan te trekken. Het is een behoorlijke klim naar het uitzichtpunt en het wandelpad bestaat uit losse steentjes. Tip: neem je camera mee om het uitzicht vast te leggen!

De bijzondere rots Es Vedrà

Foto: Es Vedrà; het mooiste uitzicht op Ibiza

Ontdek de ruige natuur van Ibiza in Es Amunts

Wie de mooie natuur van Ibiza wil verkennen, kan niet om Es Amunts heen. Dit natuurpark ligt in het noorden van Ibiza en is het grootste reservaat van het eiland. Hier merk je dan ook niks van het toerisme en geniet je enkel van pure rust. Scoor voor vertrek een smakelijke lunch bij een lokale supermarkt en je bent er helemaal klaar voor. Maak een schitterende wandeling door de natuur op Ibiza, langs ruige bergen, dichtbegroeide bossen en moerasgebieden. Lukt het jou om de lokale orchidee te spotten? Begint je buik te rommelen, spreid dan je dekentje en geniet je van een gezellige picknick, terwijl je wacht tot de zon onder gaat.

Formentera: een parel in de Middellandse Zee

Ben jij een natuurliefhebber? Ga op pad naar Formentera voor het ultieme vakantiegevoel en de helderblauwe zee! Al na een half uur durende boottocht zet je voet in deze groene omgeving. Ideaal voor een dagtrip dus! Bereid je voor op prachtige natuur met coniferen, dennenbomen, vijgenbomen en jeneverbessen. En het belangrijkste: je vindt hier totale rust en ontspanning. De meeste mensen bezoeken dit idyllische eiland voor de helderblauwe zee. Hoe het zo blauw blijft? Door het zeegras dat hier groeit en het water filtert. Neem een plons in het water en waan je in Caribisch gebied. Een uniek stukje natuur dichtbij Ibiza! Wanneer ga jij?

Ontdek het buureiland Formentera

Foto: het buureiland Formentera is perfect voor een dagje uit

Natuurliefhebbers zitten helemaal goed op Ibiza. Zoek je naast natuur ook rust? Lees onze blog waarin we de rustige kant van Ibiza verkennen. Bekijk nu onze accommodaties op Ibiza en boek jouw ideale vakantie.

11/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter