Door |Gepubliceerd op: 11/04/2023|4.5 min leestijd|

Waarom je op skivakantie moet naar het skigebied van Saint François Longchamp? In dit Franse bergdorp vind je het uitgestrekte skioord Le Grand Domaine. En laat dat nou net een van de leukste skigebieden in de Franse Alpen zijn. Waarom? Ontdek in deze blog onze tips voor de mooiste plekjes en pistes van het skigebied van St. François Longchamp. Welke afdaling wordt jouw favoriet?

Uitgestrekte pistes met prachtig uitzicht

Het skigebied van Saint François Longchamp strekt zich uit over een enorm berglandschap wat prachtige pistes met glinsterende sneeuw oplevert. Je skiet met geweldig uitzicht rond dit bergdorp in de Vallée de Maurienne, net onder de top van de Col de la Madeleine bergpas. Om het skigebied St François Longchamp heen, ligt het grotere skigebied Le Grand Domaine, dat het dorp met Valmorel verbindt. Je vindt hier uitdaging voor ieder niveau: van brede, blauwe pistes tot duizelingwekkende off-piste afdalingen. De pistes zijn goed onderhouden en alles is handig met elkaar verbonden met voldoende skiliften. Ben je met je gezin op skivakantie skivakantie, dan zit je ook op de juiste plek. In Saint François Longchamp vind je goede voorzieningen zoals een kindvriendelijke skischool, kinderopvang en een babylift. Met de hoogte van het dorp en de sneeuwkanonnen ben je ook nog verzekerd van sneeuw.

Tussenstop op de Col de la Madeleine bij restaurant La Banquise

Heb je honger gekregen tijdens het skiën in het skigebied van Saint François Longchamp? Voor een heerlijke ontbijt- of lunchplek op een bijzondere locatie ga je met de stoeltjeslift naar de Col de la Madeleine. Hier vind je La Banquise, een knus restaurant. Neem plaats aan het ruime terras in het zonnetje. Je koffie en croissant smaken extra goed door het geweldige uitzicht over de pistes en de Mont Blanc. In de winter is het hier heerlijk rustig zo hoog in de bergen. In de zomer komt hier vaak de Tour de France langs razen dus ook dat maakt het extra bijzonder. Waar La Banquise bekend om staat? De heerlijke zelfgemaakte taarten zoals de chocolat viennoise en gerechten met kaas uit de Savoie. Ook de pizza uit de houtoven is een aanrader. Uitgegeten? Blijf nog even zitten voor je weer op je ski’s stapt, dat is gezonder en zeker geen straf met de prachtige omgeving.

Bijzondere afdalingen

Het grote skigebied Le Grand Domaine heeft maar liefst 150 km aan pistes: van hele mooie afdalingen op blauwe pistes tot uitdagende rode, zwarte en off-piste afdalingen. Welke pistes de moeite waard zijn? De eerste op onze lijst is de prachtige blauwe afdaling Le Frène. Dit is zo’n mooie afdaling dat sommigen deze vaak meerdere keren per dag afdalen. Voor beginners is de gelijkmatige, groene piste Le Soleil fijn. Deze vind je net buiten het centrum van het dorp van Saint François Longchamp. Zoek je meer uitdagende afdalingen? Voor goede off-piste routes ga je naar de westkant van de Col du Mottet (2403 meter). Voor de echte gevorderden is er de 1,8 km lange La Lauzière. Wil je even een pauze van het skiën of boarden, dan kan je in Saint François Longchamp rodelen en paragliden. Een dagje langlaufen? Dan is het gebied van Montaimont perfect.

In Le Grand Domaine zijn er vele off-piste afdalingen te vinden

Foto: off-piste afdalingen in skigebied Le Grand Domaine

Skiën naar het gezellige dorpje Valmorel

Voor een leuke dagtrip ski je naar het gezellige dorp Valmorel. Via het skigebied le Grand Domaine kun je in één keer vanuit het skigebied Saint François Longchamp naar dit leuke dorpje skiën. Pak de Frène-stoeltjeslift en dan ski je via de rode en blauwe pistes naar Valmorel. Het moderne Valmorel ligt aan de andere kant van de Col de la Madeleine. Het bergdorp is in traditionele stijl gebouwd met grote chalets. Doe je ski’s even af om lekker te slenteren in het gezellige, autovrije centrum. Ook ideaal als je met je gezin op wintersportvakantie bent. Heb je Valmorel uitgespeeld? Pak dan de Madeleine-lift terug naar St. François Longchamp. Ben je moe na een lange dag skiën, dan ontspan je lekker in de skibus terug naar Saint François Longchamp.

Relax, eet en dans!

Uitgeskied na een lange dag op de piste in het skigebied van Saint François Longchamp? In bergdorp Saint François Longchamp laad je weer helemaal op voor een gezellige avond. Neem een frisse duik in het zwembad van het wellnesscenter of gooi een balletje op de bowlingbaan. Wil je er de volgende dag weer tegenaan op de piste, boek dan een heerlijke massage. Heb je trek gekregen? Neem plaats bij een van de fijne pisterestaurants en laat je verwennen. De traditionele raclette met charcuterie is een echte aanrader. Aan tafel mag je zelf de pittige kaas smelten tot je een krokant laagje ziet. Dan schraap je de kaas over zout vlees zoals Tiroler speck, coppa en bressaola. Voor een leuk après-ski feestje vind je direct aan de pistes je La grotte du yeti, oftewel de gezellige Yeti-bar. Tip! Ben je met een groep, vraag dan naar de groepsdeals.

In het Saint François Longchamp skigebied kun je de specialiteit raclette uitproberen

Foto: traditionele raclette in het skioord Saint François Longchamp

Kan je ook niet wachten om te skiën met een waanzinnig uitzicht in Saint François Longchamp? Met Sunweb boek je je accommodatie voor je volgende skivakantie in Saint François Longchamp.

11/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter