Door |Gepubliceerd op: 23/03/2023|5.9 min leestijd|

Een gemiddelde temperatuur van 29°C en Nemo en zijn vriendjes spetterend om je heen in het water. Op nog geen vijf uur vliegen ben je in Egypte, in een badplaats aan de Rode Zee met je voeten in het zand en een parasolletje in je drankje. Of je nou met je gezin, geliefde of duikmaatje op pad gaat: aan de Rode Zee geniet jij van het ultieme vakantiegevoel. Wij zetten de 10 mooiste Egyptische badplaatsen aan de Rode Zee voor je op een rij.

1. Bekende badplaats: Hurghada

Hurghada is een van de mooiste en meest geliefde duik- en snorkelbestemmingen ter wereld! In deze Egyptische badplaats aan de Rode Zee heb je een ruim aanbod van luxe all inclusive hotels met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Maar ook als je graag terrasjes en restaurantjes hopt is het bruisende Hurghada een uitstekende keuze. De Egyptische cultuur opsnuiven doe je in de oude wijk Dahar. Bezoek de grootste moskee van Hurghada, Al Mina Masjid. Of struin over de levendige markt (de ‘souk’) met prachtig gekleurde stoffen, ambachtelijk leer of handbeschilderd aardewerk. Tip: neem zo’n zakje geurige kruiden of specerijen mee als souvenir. Zo kun je thuis nog even nagenieten!

2. Kleinschalige badplaats: Makadi Bay

Onder de rook van Hurghada vind je het kleinschalige badplaatsje Makadi Bay. Het heeft een geleidelijk aflopend zandstrand, wat perfect is voor wie met kleine kindjes reist. Het is sowieso een fijne bestemming voor een gezinsvakantie, want je hebt er het zwemparadijs Makadi Water World en de Egyptische Madurodam: Mini Egypt Park. En duikers opgelet: met een beetje geluk spot je zeekoeien in het wild in deze Egyptische badplaats aan de Rode Zee. Bekijk welke resorts in Makadi Bay wij voor je geselecteerd hebben!

Duikers in de zee bij koraal en vissen

Foto: een van de mooiste plaatsen om te duiken, Makadi Bay, Egypte

3. Havenstadje aan de Rode Zee: Port Safaga

Port Safaga is een klein havenstadje dat langzaam maar zeker uitgroeit tot een populaire Egyptische badplaats aan de Rode Zee. Omdat het nog wat minder bekend is, is het hier een stuk rustiger dan in de meeste badplaatsen in Egypte. Kenmerkend is dat je er spectaculair kan duiken, kitesurfen of windsurfen. Het zal je vast niet verbazen dat dit plaatsje graag wordt bezocht door de fanatieke watersporter. Vanaf de luchthaven van Hurghada is het goed te bereiken per bus of (relatief goedkope) taxi.

4. In het zuiden: Marsa Alam

Marsa Alam ligt in het zuiden van Egypte aan de Rode Zee. Daar hebben de meeste resorts een zogenaamd huisrif. Dat betekent dat je hup, zo vanaf de steiger van het hotel de zee in loopt met je snorkel- of duikmateriaal. Tip: vergeet je waterschoenen niet, je moet die in zee verplicht dragen daar. Hou je van actieve vakanties en wil je waterpret combineren met andere activiteiten? In deze zuidelijke Egyptische badplaats aan de Rode Zee Marsa Alam kan je ook een onvergetelijke woestijntocht maken. Wat kies jij: de jeep, quad of de kameel?

woestijn met een groep wandelende kamelen

Foto: een kamelenrit in de woestijn

5. De Rivièra van de Rode Zee: Port Ghalib

Op slechts een paar minuten rijden vanaf het vliegveld van Marsa Alam ligt Port Ghalib. Een paradijselijk havenstadje dat zich kenmerkt door de op een na grootste zoutwaterlagune ter wereld. Wil jij baden in luxe, dan kan je je geluk niet op in een van de prachtige resorts aan de Rode Zee Rivièra. Ook leuk: de snorkelhotspot Sha’ab Samadai is een spectaculair rif waar vaak wilde dolfijnen zwemmen. En wie liever op het land blijft, kan genieten van de plaatselijke botanische tuinen. Marsa Alam ligt op een steenworp afstand van Port Ghalibm, dus perfect voor een dagtripje!

6. Alles komt samen in Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh, oftewel de baai van de Sjeik, is niet voor niets een van de bekendste badplaatsen in Egypte. Zon, zee, strand en bergen, het komt hier allemaal samen. Tussen de rijke koraalriffen van de Rode Zee en de Sinaï-woestijn vind je het Ras Mohammed National Park. Een van de mooiste plekken op aarde om te duiken. Ook als je wel van een feestje houdt, zit je hier goed. In bekende clubs als Pasha of Busstop gaat het hier tot in de vroege uurtjes door. Wist je dat je vanuit Sharm el Sheikh ook een dagtrip naar Caïro kan maken om de Sfinx en De Grote Piramides te bewonderen?

7. El Gouna: Venetië of toch een badplaats aan de Rode Zee?

Zo’n 30 km boven het bruisende Hurghada vind je ‘het Venetië van Egypte’. Verschillende eilandjes zijn met bruggen aan elkaar verbonden, met daartussen azuurblauwe lagunes. Zo pittoresk! El Gouna heeft een relaxte vibe, met alles op loop- of tuktuk-afstand. En wat extra leuk is: je kunt deze tuktuks gewoon via je Uber-app bestellen. Het is ook een perfecte plek voor een boottochtje. Of om je te vergapen aan de luxe jachten van de lokale jetset in de haven van deze Egyptische badplaats aan de rode zee.

8. Luxe aan de Rode Zee in Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh is ook weer zo’n heerlijk luxe vakantieoord, waar je niets anders aan je hoofd hebt dan je tijdig in te smeren voor de gegarandeerde zon. Het is er puur gericht op toerisme, dus het zal het je in deze badplaats aan niets ontbreken. Er is zelfs een stukje ‘Old Town’ aangelegd, om te kunnen slenteren door knusse steegjes en over pittoreske pleintjes. Hoewel de meeste resorts exclusieve all inclusive arrangementen in Sahl Hasheesh aanbieden, is uit eten gaan in dit ‘oude centrum’ de moeite waard in deze Egyptische badplaats aan de Rode Zee!

Badplaats omringd door authentieke gebouwen met ronde vormen

Foto: een van de prachtige badplaatsen in Sahl Hasheesh, Egypte

9. De Rode Zee en historisch Egypte in El Quseir

Tussen alle moderne Egyptische badplaatsen aan de Rode Zee ligt de parel El Quseir. Een vijfduizend jaar oude stad, met in het hart van het centrum een Ottomaans fort. Dat werd in 1517 gebouwd door Sultan Selim tegen de invasie van de Portugezen. Breng er een bezoekje aan en leer over de vroegere handelsroutes en de strategische ligging van Quseir. Interessant! Duikliefhebbers, windsurfers (zeebries!) of snorkelaars: ook hier geniet je uiteraard van de Rode Zee met al haar pracht en praal.

10. Ontdek het noorden van de Rode Zee: Taba

Deze Egyptische badplaats aan de Rode Zee ligt helemaal in het noorden, op het Sinaï-schiereiland aan de Golf van Akaba. Dit is vlakbij het drielandenpunt Israël en Jordanië. Je begrijpt, dit biedt geweldige kansen voor waanzinnige excursies. Waan je in een Indiana Jones-film en boek bijvoorbeeld een dagtrip naar het wereldwonder Petra in Jordanië. Daarnaast geniet je in Taba uiteraard ook van de heerlijke stranden, de betoverende onderwaterwereld en de luxe resorts.

Badplaats Taba in de zee

Foto: uitzicht op de stad Taba, Egypte

Welke Egyptische badplaats spreekt jou het meeste aan? Bekijk ons aanbod aan accommodaties in badplaatsen aan de Rode Zee in Egypte en begin je vakantie maar alvast te plannen!

23/03/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter