Door |Gepubliceerd op: 12/05/2020|2.2 min leestijd|

Nood aan die ontspannen vakantiesfeer? Geen probleem want dit kan ook gewoon vanuit ons kot! Lees hier hoe en kom tot rust…

Geen schermen

Laat je smartphone, laptop en tablet even links liggen. Je zult zien dat er echt geen man over boord is als je niet binnen de twee minuten op die grappige meme in een groepsapp reageert of als je een tijdje jouw Instagram pagina niet geüpdatet hebt. Sterker nog, waarschijnlijk merk je dat je weinig hebt gemist en voor je het weet kijk je een hele middag niet meer op je scherm!

Tijd voor jezelf

Nu je veel thuis aan het werk bent, druk bezig bent met de kinderen en ook die home work out wilt voltooien, is het belangrijk om ook zelf even tot rust te komen. Zoek dus thuis even een plaats op waar je volledig tot rust kan komen en even niks hoeft te doen. Denk maar aan een tof plekje in de tuin, op het balkon of gewoon in de zetel.

Yoga

Yoga iets voor jou? Zo ja, plan dan zeker elke dag een paar oefeningen in en maak er een me-time momentje van. Zo neen, geef dit dan zeker eens een kans. Ga thuis op zoek naar een rustig plaatsje, zet een rustig muziekje op en google een paar leuke yoga oefeningen. Adem tot slot een paar keer goed diep in en uit…

Creëer je eigen thuis-spa

Op vakantie verwen je jezelf wel eens met een heerlijke massage op het strand of bijvoorbeeld met een leuke wellness behandeling. Dit kan ook thuis! Volg de volgende stappen en relaxen maar…:

 • Steek een heerlijke geurkaars aan in de badkamer. Dit kan van alles zijn maar een eucalyptus geur zorgt natuurlijk wel voor dat échte spa-gevoel.
 • Vul het bad met water en voeg een verrukkelijke badolie toe om te ontspannen, zoals lavendel, eucalyptus of munt.
 • Maak een gezichtsmasker. Dit kan zeer eenvoudig met ingrediënten die je thuis hebt liggen zoals banaan, avocado en honing.
  • Masker van banaan en honing:
   Maak puree van een banaan (met een blender of een vork) en voeg er 1 eetlepel honing aan toe. Laat het mengsel even staan voor je het gebruikt (het is niet erg als de kleur een beetje bruin wordt).
  • Masker van avocado en honing:
   Maak puree van een halve avocado en voeg er 1 eetlepel honing aan toe.
 • Snijd alvast twee schijfjes komkommer. Smeer jouw gezichtsmasker op, stap in het bad en leg de schijfjes komkommer op je ogen. Eventueel kan je een rustgevend muziekje aanzetten en kom je zo helemaal in die spa-sfeer terecht.
12/05/2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter