Door |Gepubliceerd op: 13/05/2016|3.7 min leestijd|

Na ruim drie uur vliegen zet je al voet op Griekse bodem. Zodra je uit het vliegtuig stapt op de luchthaven van Heraklion voel je het al, de zomerse warmte en relaxte sfeer. Kreta biedt verschillende landschappen, mooie stranden, pittoreske dorpjes, prachtige uitzichten en vele bezienswaardigheden. De ideale bestemming voor een zonovergoten vakantie!

Ontdek Kreta

Bruisende badplaatsen

Aan de noordkust van het eiland ligt de populaire badplaats Malia. Voor een dagje luieren aan het strand kan je hier terecht op één van de langste zandstranden van Kreta. Behalve dit populaire strand zijn er in de omgeving ook nog kleinere stranden te vinden aan baaitjes waar je helemaal tot rust kan komen. Wanneer je een stranddag wil afwisselen met cultuur, is het een leuk idee om een bezoek te brengen aan de archeologische opgravingen van Malia. Hier vind je een authentieke ruïne van een Minoïsch Paleis die er nog precies zo bij ligt als hoe die gevonden werd tijdens de opgravingen.

Op zoek naar een leuk vakantieadres? Midden in het centrum van Malia is een verborgen paradijsje te vinden, de charmante Appartementen Drossia Palms. Vanaf dit romantische adresje zoek je binnen de kortste keren de gezelligheid op in Malia. Na een klein stukje wandelen voel je het goudgele zandstrand al onder je voeten kriebelen.

Malia

Pittoreske dorpjes

Liever verblijven in een rustigere plaats? De kleinschalige badplaats Analipsis ligt direct aan zee en beschikt over een prachtig strand. Hier hangt nog steeds de authentieke Griekse sfeer. In het centrum vind je een leuke winkelstraat met verschillende barretjes en restaurants. Ook langs het strand zijn deze gezellige tavernes te vinden waar je kan genieten van traditionele Griekse recepten. Pal aan het goudgele zandstrand van Analipsis ligt Xperience Hotel Stella Palace. Relaxen gaat hier haast vanzelf, languit op een zonnebedje een boekje lezen of wegdromen tijdens een rustgevende massage. Liever actief meedoen met het Nederlandstalige animatieteam? Ook dat kan in dit schitterende Xperience hotel!

Ontdek Kreta Analipsis

De mooiste stranden van Kreta

Mooie stranden zijn er in Kreta in overvloed, maar het mooiste strand is toch wel het schitterende Vai Beach. Dit strand is hét bountystrand van Kreta. Het palmenbos dat tot op het strand reikt en het helderblauwe zeewater zorgen ervoor dat je je hier haast in de tropen waant. Hier geniet je tussen de palmbomen van een hapje en een drankje bij een sfeervolle taverne.

Een andere aanrader is het mooie strandje Elafonissi. Hoewel het strand op zich al prachtig is, kan het zijn dat het strand lichtroze kleurt door het gruis van schelpen. En hoe bijzonder is een roze strand? Dicht bij het bovengenoemde paradijsje is nog een pareltje te vinden: Kedrodasos Beach. Op een rustig moment in het seizoen heb je hier het gevoel alsof je het strand zelf ontdekt hebt en er nog nooit iemand voor je is geweest.

De laatste in dit rijtje maar zeker niet de minste is Chrissi Beach. Dit strand ligt op het idyllische Chrissi Island op ongeveer 15 kilometer van Kreta. Je kan er de overblijfselen van een oude stad bezichtigen, maar het allerfijnste is om hier te zonnen, relaxen en een verfrissende duik te nemen in zee. De excursie naar Chrissi Island is dan ook zeker de moeite waard!

Ontdek Kreta

Vele bezienswaardigheden

Dat Kreta een veelzijdige vakantiebestemming is, blijkt wel. Maar er zijn hier ook tal van toffe excursies te boeken die zeker de moeite waard zijn. Stel bijvoorbeeld je sportiviteit en uithoudingsvermogen op de proef tijdens een unieke wandeling door de wereldberoemde Samariakloof. Deze kloof begint op een hoogte van 1500 meter en komt uit in de zee.

Doe je het liever wat rustiger aan? Ga dan een dagje mee met de boot naar het eiland Spinalonga. Met de bus rijd je naar de schilderachtige haven van Agios Nikolaos waar je op de boot stapt en door de Golf van Mirabello naar het eiland vaart. Tijdens deze boottocht vertelt de Nederlandstalige gids een indrukwekkend verhaal over de geschiedenis van dit eiland.

Ontdek Kreta: Agios Nikoloas

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke excursies te boeken. Bekijk het gehele aanbod op onze website en doe alvast inspiratie op. Andio (oftewel tot ziens) op deze prachtige bestemming!

 

13/05/2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter