Door |Gepubliceerd op: 03/04/2023|3.6 min leestijd|

Een citytrip is perfect als je er een paar dagen tussenuit wilt. Dat Parijs, Londen en Barcelona leuke Europese steden zijn, weten we inmiddels wel. Maar wat zijn leuke citytrips in Europa die nog niet iedereen kent? Ontdek vijf leuke steden in Europa waar je ook wilt geweest zijn. Ga je mee?

1. Lissabon

Portugal is een populaire bestemming voor een fijne zonvakantie. Maar wist je dat de Portugese hoofdstad Lissabon ook heel leuk is? In deze gezellige stad is er van alles te doen. Struin door de smalle straatjes van Alfama, de oudste wijk van de stad, en haal een typisch Portugese pastel de nata bij een van de bakkerijen. Vanaf het Miradouro de Santa Luzia heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Dé plek om de zonsondergang te bekijken. Vanuit Alfama brengt de pittoreske gele tram 28 je naar de historische wijken Graca en Baixa. Lissabon is goed te ontdekken in een citytrip van zo’n drie dagen. Heb je wat langer de tijd? Combineer een stedentrip naar Lissabon met een paar dagen aan het strand in de badplaatsen Cascais of Estoril. Of reis wat verder naar het noorden en ga naar Porto.

2. Athene

Griekenland staat bekend om zijn rijke geschiedenis, schilderachtige huisjes en adembenemende stranden. Dit vind je niet alleen op de fijne vakantie-eilanden zoals KosRhodos en Mykonos, ook hoofdstad Athene op het vasteland heeft dit allemaal. Met de talloze overblijfselen uit de Griekse oudheid adem je hier geschiedenis in. De kers op de taart is de bekende Akropolis van Athene en het Parthenon. Ben je geen cultuurliefhebber? Shop till you drop in een van de winkelstraten of doe een food tour. Met de tram ben je vanuit het centrum al binnen een half uur bij de Griekse Rivièra, waar je heerlijk ontspant op de brede zandstranden of uitgebreid tafelt bij een van de leuke beachclubs.

Tijdens een stedentrip door Europa is het een aanrader om naar Athene te gaan

Foto: combineer historie met authentiek Griekenland in een stedentrip naar Athene

3. Málaga

Naast Spaanse steden Madrid, Barcelona en Valencia is ook Málaga een ideale bestemming voor een citytrip in Europa. Deze bruisende stad zit vol leuke musea en bezienswaardigheden, zoals het Moorse fort Alcazaba, de imposante kathedraal en het Romeinse theater. In de geboorteplaats van de bekende schilder Picasso kan een bezoekje aan het Picasso-museum natuurlijk niet ontbreken. Even bijkomen? Bezoek dan een van de prachtige stranden van Málaga. Met het zand tussen je tenen, de zon op je huid en een verfrissend drankje in je hand kom je helemaal tot rust. Omdat Málaga in het zuiden van Spanje ligt, is de temperatuur ook in de wintermaanden heel aangenaam.

Malaga is een Spaanse stad met mooie uitzichten

Foto: zonvakantie en stedentrip in één in Malaga, Spanje

4. Alicante

Niet alleen Málaga, maar ook het Spaanse Alicante is een erg leuke Europese stad. Hier ga je heen om heerlijk Spaans te eten, lekker te shoppen en te ontspannen. Natuurlijk is er ook genoeg te doen? Zeker wel. Ben je een kunstliefhebber? Ga dan naar het Museo Arte Contemporáneo Alicante (MACA). De toegang voor dit museum is gratis. Alicante ligt aan de Costa Blanca en heeft een boulevard van wel 600 meter lang. Deze La Explanada de España is een bruisende plek waar jong en oud samenkomt. Flaneer je mee?

Alicante is een goede optie voor een stedentrip door Europa

Foto: ontdek de bruisende boulevard van Alicante

5. Florence

Een van de mooiste steden van Europa is toch wel Florence in de prachtige Italiaanse regio Toscane. Deze pittoreske stad (en regio!) is een waar openluchtmuseum vol geschiedenis en cultuur. De bekendste bezienswaardigheid van Florence is de brug Ponte Vecchio, waar allemaal kleine winkeltjes op gevestigd zijn. Maar de stad heeft veel meer te bieden dan dat. Bezoek de vele musea, bewonder de imposante kathedralen of sla je slag in de winkelstraten. Houd je camera bij de hand want Florence is op-en-top instagramwaardig! Sluit de dag af met een heerlijk bord pasta of een flinterdunne pizza op een van de levendige pleinen. Dat wordt smullen!

Florence is een mooie, historische stad in Italië

Foto: de Toscaanse stad Florence is enorm fotogeniek

Ben jij klaar om een van de leukste stedentrips van Europa te boeken? Een fijne verblijfplaats maakt jouw citytrip compleet. Zoek jouw favoriete Sunweb accommodatie uit.

03/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter