Door |Gepubliceerd op: 28/07/2021|3 min leestijd|
De zomer is volop bezig. Met jouw hoofd zit jij waarschijnlijk bij héérlijke cocktails op een zomerterras, gezellige barbecues in de tuin en lange picknicks in het park. Toch is het nu een uitstekend moment om al eens stil te staan bij jouw winterzonvakantie! Wij zetten op een rijtje waarom je deze best nu al boekt:

1. Sleep de beste vroegboekkortingen in de wacht

Een winterzonvakantie is meestal goedkoper dan een zomerzonvakantie. Dit komt omdat de meeste Belgen op vakantie gaan in de zomermaanden, waardoor de prijs ook duurder wordt. Ga buiten deze periode op vakantie en je ontloopt deze hoge prijzen. Bovendien genieten vroege beslissers nu ook nog van hoge vroegboekkortingen. Wie nu al boekt, is dus zeker van een scherp geprijsde vakantie.

2. Ruime keuze in het aanbod

Wil jij graag die ene familiekamer met zeezicht? Dan kan je die nu nog gegarandeerd boeken. Wie met een specifiek reisgezelschap op pad gaat of specifieke wensen heeft, doet er goed aan om  zijn vakantie tijdig vast te leggen. De keuze in ons aanbod is nu nog eindeloos! Met eigen ogen bekijken? Ontdek ons volledige aanbod aan zonvakanties.

gekleurde huizen in haven van gran canaria

Foto: de haven van Puerto de Mogan in Gran Canaria

3. Verleng je zomer (of laat je zomer vroeger van start gaan)

Wachten totdat de winter zijn intrede doet in België voordat jij jouw vakantie vastlegt? Wij kunnen jou alvast één ding beloven: in België wordt het sowieso koud, hoe je het ook draait of keert. Aan de winter ontkomen we niet. Dan blijven er twee opties over: ga nog voor het nieuwe jaar op vakantie en verleng jouw zomer óf kies voor een vakantie in het vroege voorjaar en laat je zomer alvast vroeger van start gaan.

4. Het kost je minder vakantiedagen

Heb jij dit jaar niet meer veel vakantiedagen over? Boek dan jouw winterzonvakantie rond de kerstperiode en profiteer van de feestdagen. In 2022 vallen de feestdagen helaas minder gunstig, maar je kunt alsnog Tweede Kerstdag op maandag 26 december meepakken. Mooi meegenomen, toch? En als je toch vrije dagen moet aanvragen, is dat nu nog makkelijk geregeld op je werk.

5. Onderzoek bewijst: meerdere vakanties per jaar zijn beter dan één lange vakantie

Uit een onderzoek van de Universiteit van Tampere in Finland en de Radboud Universiteit Nijmegen blijkt dat één lange vakantie niet per definitie beter is dan een aantal korte vakanties. Net zoals één keer uitslapen niet werkt tegen vermoeidheid, is één keer op vakantie gaan ook niet voldoende om weer op te laden. Bovendien blijkt ook dat hoe meer je uitkijkt naar je vakantie en hoe beter voorbereid je vertrekt, hoe meer je geniet van je vakantie en hoe langer je het vakantiegevoel vasthoudt. Als dat geen reden is om nog een extra vakantie in te plannen…

6. Voorkom die winterdepressie!

Voorkomen is beter dan genezen. Dus wacht niet tot koning winter weer in het land is om jouw vakantie vast te leggen, maar verzeker jezelf nu al van een zonnige bonus. Zo’n vakantie is helemaal geen gek idee, want elk jaar hebben heel wat Belgen last van de winterblues. De kale bomen, het slechte weer en het weinige daglicht geven ons een lusteloos en neerslachtig gevoel. Doordat we zo weinig zonlicht zien, krijgen we namelijk een tekort aan vitamine D. Maar liefst 80% van deze stof halen we uit de zon. Een veel geadviseerde oplossing is lichttherapie, waardoor je het gebrek aan daglicht kan compenseren. Maar waarom niet een week er tussenuit om echte zonnestralen op te zoeken? Bovendien is de vakantievoorpret die je hieraan beleeft een uitstekend medicijn tegen de winterblues!

28/07/2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter