Door |Gepubliceerd op: 14/04/2023|3.6 min leestijd|

Skigebied Saalbach-Hinterglemm is een waar paradijs voor de enthousiaste skiër of snowboarder. Een gevarieerd skigebied, speciale snowboardpistes, fantastische voorzieningen, extra activiteiten als romantische nachtelijke fakkelwandelingen en natuurlijk een gezellige après-skisfeer. Wat wil je nog meer? Lees snel verder voor onze 5 hoogtepunten van Saalbach-Hinterglemm en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie in de sneeuw.

1. Eindeloze pistes

Voor een geslaagde skivakantie is een goede piste natuurlijk een must. Gelukkig heb je in het skigebied van Saalbach-Hinterglemm meer dan genoeg keus. Met maar liefst 270 kilometer piste is het een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Sterker nog, met de Ski Alpin-skipas krijg je toegang tot maar liefst drie grote skigebieden, namelijk ook Zell am See en Kitzsteinhorn in Kaprun. Eindeloze witte sneeuw om overheen te glijden! Het merendeel van de pistes is blauw. Het is daarmee een heel geschikt skigebied voor beginnende skiërs en snowboarders. Maar ook meer ervaren en gevorderde wintersporters halen hier hun hart op met de rode en zwarte pistes. Voor ieder wat wils dus. Welke wordt jouw eerste afdaling?

Zell am See is één van de talloze skigebieden in Oostenrijk

Foto: skigebied Zell am See, Oostenrijk

2. Speciale snowboardpistes

Snowboarders opgelet: ook voor jullie is een reis naar Saalbach-Hinterglemm een aanrader. Naast de ‘gewone’ pistes zijn er namelijk spannende funparks en halfpipes om je tricks te oefenen en je skills een serieuze boost te geven. Ga zelf aan de slag of boek een speciale les met een professional. Lukt het jou aan het eind van je vakantie om een salto te maken? Ook een mooi stuk off-piste snowboarden, met of zonder begeleiding, kan perfect in dit gebied. En dankzij de moderne liften ga je even soepel de berg op als de berg af. Bindingen vast en gaan! 

In Saalbach-Hinterglemm kun je goed off-piste snowboarden, met of zonder begeleiding

Foto: off-piste snowboarden in Saalbach-Hinterglemm

3. Tot in de puntjes geregeld

Saalbach-Hinterglemm is al jaren een populair ski- en snowboardgebied, en die jarenlange ervaring zie je terug in hoe goed alles geregeld is. In zowel Saalbach als Hinterglemm vind je meerdere gondelliften die je naar de top brengen met maar één of twee keer overstappen. Daarnaast zijn er zoveel liften dat je bijna nooit hoeft te wachten. Je gaat immers op skireis om naar de berg af te roetsjen, en niet om urenlang in de lift naar boven te zitten. Maar het skigebied van Saalbach heeft nog meer fijne voorzieningen. Denk aan sneeuwkanonnen die sneeuw garanderen van december tot april. En dan hebben we het nog niet eens over de luxe accommodaties waar het heerlijk vertoeven is, en waar je in alle comfort op adem komt na een dag in de kou. Wat wil je nog meer?

4. Extra activiteiten

Na zonsondergang nog niet klaar met de sneeuw? Geen probleem, er zijn verlichte pistes waar je nog even op de lange latten kunt blijven staan. Maar ook voor wie een beetje afwisseling zoekt, is er genoeg te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere rodelbanen in het Skicircus waarop je zittend de berg af racet. Ook buiten het skigebied vind je activiteiten zoals tochten met een sneeuwscooter, ijskarten of schaatsen. Geniet optimaal van de prachtige natuur tijdens een sneeuwschoenwandeling of van de schitterende sterrenhemel tijdens een nachtelijke fakkelwandeling. En hoe romantisch klinkt een tocht met een paardenslee? Een skivakantie in Saalbach is meer dan alleen maar een skivakantie!

In Saalbach kun je ook andere activiteiten ondernemen zoals tochten op een sneeuwscooter

Foto: op een sneeuwscooter in Saalbach

5. Après-ski

Wie skiën zegt, zegt après-ski. En ook voor après-ski zit je in Saalbach-Hinterglemm goed. Hoe kan het ook anders, met al die gezellige dorpen om de pistes heen. Je eerste slok bier wacht onderaan de piste op je. Na een spannende, razendsnelle afdaling heb je die wel verdiend, toch? Daarna duik je op je ski- of snowboardschoenen een van de gezellige bars in voor een onbeperkte hoeveelheid schnapps. Een onvergetelijke avond gegarandeerd. En geen zorgen, de allerbeste remedie voor een kater is de frisse berglucht. Laat je daar nou net de volgende ochtend genoeg van hebben wanneer je weer bovenaan de piste staat. Dit is skivakantie zoals skivakantie bedoeld is. 

Heb jij je ski- of snowboardoutfit al in huis? Dan hoef je alleen nog een mooie accommodatie naar Saalbach-Hinterglemm te boeken en je bent klaar om te gaan. We wensen je alvast veel sneeuwpret toe!

14/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter