Door |Gepubliceerd op: 13/01/2020|2.9 min leestijd|

Wanneer jouw kindjes iets ouder worden, wordt een vakantie uitzoeken vaak toch iets lastiger. Het is natuurlijk wel belangrijk dat zij het naar hun zin hebben, maar jij wilt af en toe ook wel van een beetje me-time genieten of samen met jouw partner even rustig van de zon genieten. De oplossing? Hotels met een miniclub! Hoe dat in zijn werk gaat vroegen wij aan Isabel, moeder van Kenny (7) en Tommy (3).

Ik heb geen idee hoe een miniclub precies werkt. Kan je zelf lekker gaan zonnen als je kind daar fijn aan het spelen is? Of moet je er altijd bij blijven?

Je hoeft er zeker niet heel de tijd bij te blijven. Wij gaan vaak naar hotels in Spanje waar een miniclub is. Soms is de miniclub echt alleen Spaanstalig en zijn er alleen maar Spaanse kindjes aanwezig. Kenny vindt het heel leuk om er te spelen, maar heeft dan wel graag dat ik erbij blijf. De ouders van de Spaanse kindjes zijn vaak weg. Die liggen ergens te zonnen of nemen een verkoelende duik, dat kan dus wel gewoon. De miniclub in Appartementen Zafairo Tropic vond ik echt geweldig, daar mochten de kinderen soms meedoen met een avondshow en begint de minidisco om half 8. Dat kan in Spanje nog wel eens wat later zijn. Maar het is vakantie natuurlijk, dus wat later naar bed moet af en toe kunnen..!

Gebeurt het dan nooit dat een kindje weg wilt? Hoe gaat dat dan als de ouders er niet bij zijn?

In ieder hotel is dat weer anders geregeld. Soms krijgen de kindjes een kleur bandje om: rood betekent dan bijvoorbeeld dat een kindje zelf weg mag om naar zijn ouders te gaan en blauw bijvoorbeeld dat een kindje echt opgehaald moet worden door zijn/haar ouders. Andere hotels noteren de telefoonnummers van ouders en kunnen contact opnemen indien nodig. Dit wordt altijd uitgelegd als je voor het eerst bij een miniclub komt.

Twee animatoren en een kindje verkleed als piraat zwaaien naar de camera.

Lijkt het jou, als moeder zijnde, niet eng om weg te gaan?

Als je eenmaal een paar keer een miniclub hebt meegemaakt verdwijnt dat gevoel vanzelf. De mensen die er werken doen dat omdat ze graag met kinderen werken, daar vaak zelfs een opleiding of in ieder geval een training van het hotel voor hebben gehad. De kinderen vinden het ontzettend leuk! Daarnaast is de miniclub vaak niet volledig afgelegen, maar rondom het kinderbadje bijvoorbeeld, zodat je ook makkelijk een oogje in het zeil kan houden.

Kinderen spelen buiten aan een gekleurde kindertafel, onder begeleiding van animatoren.

Wat voor dingen worden er zoal in een miniclub gedaan?

Dat verschilt heel erg: van knippen, plakken en kleuren tot zelf pizza’s bakken en schminken. Soms leren ze dansjes en heeft het hotel zelf een mascotte waar zij mee kunnen spelen. Wat in de meeste hotels hetzelfde is: de minidisco! En ieder jaar weer een gegarandeerd succes, ook voor mijn allerkleinste van 3 jaar!

Wat is voor jou de reden om een hotel met een mini/kidsclub uit te kiezen?

Ik kies vaak hotels uit met een miniclub. Als dat er is betekent het dat er in het hotel in ieder geval aan kinderen wordt gedacht en ik vind het heel belangrijk dat op vakantie niet alleen ik, maar ook zij de tijd van hun leven hebben. Voor mij is dit de ideale oplossing.

Vrolijke kinderen lopen mee met een begeleidster van de miniclub.

Bekijk het aanbod met een miniclub.

13/01/2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter