Door |Gepubliceerd op: 28/03/2023|3.4 min leestijd|

Ben je op zoek naar zon, zee en strand? Doordat Egypte op Afrikaans grondgebied ligt, geniet je hier het hele jaar door van aangename temperaturen. Het land combineert ultieme gastvrijheid met witte stranden, een schitterende onderwaterwereld en hoogwaardige hotels. De badplaats Hurghada is de perfecte plek om kennis te maken met de Egyptische cultuur. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen in Hurghada? In deze blog lees je 5 tips die je absoluut niet mag missen.

1. Dwaal door het centrum van Hurghada

Of je nu van relaxen, actie of cultuursnuiven houdt, in Hurghada hoef je je geen moment te vervelen. Maak een wandeling door het stadscentrum en ontdek boetiekjes, cafés, moskeeën en restaurants. Even bijkomen van alle bezienswaardigheden in Hurghada? Plof neer op een gezellig terras, bestel een verfrissend drankje en geniet van het uitzicht op de haven. Winkelliefhebbers gaan naar de souks (traditionele markten). Hier bewonder je prachtige stoffen, ambachtelijke lederwaren en aromatische specerijen. Wil je iets leuks scoren om mee naar huis te nemen? Vergeet dan niet om af te dingen! Tot slot is Hurghada het ideale startpunt voor excursies naar Aswan, Luxor en Caïro.

De souks zijn traditionele markten in Hurghada

Foto: wandel door de souks in het centrum van Hurghada

2. Neem een duik in de Rode Zee

De onderwaterwereld van Egypte is een van de mooiste ter wereld. Bij veel duikers staat de Rode Zee dan ook op de bucketlist. Vanuit Hurghada vertrekken dagelijks boten naar de mooiste duikspots. Onder het wateroppervlak bewonder je prachtige koraalriffen, exotische vissen, schildpadden, walvishaaien en dolfijnen. Ervaren duikers gaan naar Marsa Alam. Hier loopt het zand over in zeegras. Met een beetje geluk spot je hier een zeekoe: heel bijzondere dieren zijn dat! Vind je duiken erg spannend? Ook tijdens het snorkelen is er genoeg te zien. Wanneer je wilt relaxen pak je de boot naar Mahmya Island. Hier geniet je van paradijselijk witte zandstranden en kristalhelder water. Of bezoek Turtle Beach bij Mubarak. De naam verklapt het al: hier kun je zeeschildpadden zien grazen.

3. Ontdek de omliggende woestijn

Ben je op zoek naar wat meer avontuur? Dan is een woestijnsafari het perfecte uitje. Kies voor een jeep- of quadsafari en scheur door het zand. Rond zonsondergang is het tijd om de plaatselijke bewoners in het bedoeïenenkamp te ontmoeten en kennis te maken met de Egyptische gastvrijheid. Ook krijg je een klein kijkje in de Egyptische cultuur. Geniet tijdens het diner van Egyptische muziek, optredens en probeer een traditionele waterpijp uit. Vergeet niet om regelmatig naar de hemel te kijken. De woestijn is namelijk de ideale plek om sterren te kijken.

Woestijn in Egypte met jeep

Foto: scheur met een jeep door de woestijn van Egypte

4. Beleef een dag vol waterpret in het Neverland Resort

Zin in een dag vol waterpret? Jungle Aqua Park is een van de grootste waterparken van Hurghada en onderdeel van het Neverland Resort. Zoef met flinke snelheden van de spectaculaire waterglijbanen, beleef een hoop plezier in de zwembaden en geniet in een van de restaurants. Voor de kleintjes is er een speciale waterspeeltuin met kinderglijbanen. Even relaxen? Zoek een heerlijk ligbedje uit en droom ongestoord weg. Leg je zwemkleding maar klaar!

5. Ultiem relaxen in El Gouna

Heb je bovenstaande bezienswaardigheden allemaal bezocht? Een half uur durende taxirit brengt je naar El Gouna. Deze relaxte badplaats wordt ook wel het Venetië van Egypte genoemd en ademt rust. Dit komt doordat de stad alleen toegankelijk is voor bewoners, medewerkers en toeristen. El Gouna is (deels) kunstmatig aangelegd en eigendom van de Egyptische miljardair Samih Sawiris. Relax op het zandstrand, bewonder luxe jachten in de haven of ga winkelen in downtown El Gouna. Even bijkomen kan in een badhuis of hamam. Eén ding is zeker, na een bezoek aan El Gouna keer je weer helemaal opgeladen thuis.

Kom tot rust in badplaats El Gouna

Foto: kom tot rust in de bijzondere badplaats El Gouna

Weet jij nu wat te doen in Hurghada? Neem een kijkje op Sunweb en ontdek alle reizen naar Hurghada.

28/03/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter