Door |Gepubliceerd op: 23/03/2023|3.8 min leestijd|

Op slechts drie uur vliegen van Brussel waan jij je in een compleet andere wereld. Een wereld rijk aan cultuur, geschiedenis en prachtige zandstranden. Ideaal als je er even tussenuit wilt, maar ook zeker geschikt om je avontuurlijke hart sneller te laten kloppen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar we zijn bloedserieus: we hebben het over Tunesië. Dit land ligt in het noorden van Afrika aan de Middellandse Zee. Maar wat is er zoal te doen in Tunesië? Wij geven je 5 tips voor een bijzondere vakantie in Tunesië.

1. Ontdek de Tunesische cultuur in Sousse

Wil jij de perfecte vakantiefoto schieten? Ga dan naar Sousse, een stad die bekend staat om zijn wit met blauw geverfde huizen. Je kijkt hier je ogen uit! Vergeet ook zeker niet de medina te bezoeken: dit is het oude, Arabische gedeelte van de stad omringd door een hoge stadsmuur. Struin door de talloze kleine straatjes vol winkeltjes en bazaars op zoek naar souvenirs. En dan is er ook nog Sidi Bou Said. Ook hier vind je de kenmerkende witte huizen met blauwe details. Deze romantische plaats in het noorden van het land aan de Golf van Hammamet is erg in trek bij kunstenaars en ademt een Mediterrane sfeer.

2. Bewonder het luxe Port el Kantaoui

Havenstad Port el Kantaoui, in de buurt van Sousse, heeft een compleet andere sfeer dan andere delen van Tunesië. In de haven liggen de luxe jachten van de plaatselijke jetset. Struin de boulevard af op zoek naar leuke boetiekjes en geniet van een verfrissende cocktail op een van de terrasjes. Maar wat te doen in Tunesië als je op zoek bent naar wat actie? Een leuke high-energy activiteit in Tunesië? Huur een jetski of ga windsurfen. Langs het strand vind je genoeg opties om je bezoek aan deze haven wat avontuurlijker te maken.

Kleine haven vol zeilboten

Foto: de haven van port El Kantaoui, Tunesië

3. Relax op het strand van Tunesië

De warme zon op je huid, een verkoelend briesje en een azuurblauwe zee: het ultieme vakantiegevoel. Tijdens je vakantie in Tunesië moet je zeker wat tijd doorbrengen op een van de prachtige, hagelwitte zandstranden. Op zoek naar gezelligheid? Ga dan naar het strand bij de stad Hammamet. Dit is het bekendste strand en het ligt op loopafstand van de meeste hotels. En wat dacht je van het strand bij Monastir: een kleine en rustige badplaats in de buurt van Sousse. Dit geleidelijk aflopende strand is perfect voor kinderen. Laat je betoveren door al het moois dat de onderwaterwereld je biedt, want dit is de ideale plek als je van snorkelen of duiken houdt. Een van de populairste dingen om te doen in Tunesië!

Wit strand met ligbedjes en rieten parasols

Foto: een van de prachtige stranden van Tunesië

4. Bezienswaardigheid van Tunesië: het amfitheater van El Djem

Wat te doen in Tunesië als je van geschiedenis houdt? Tunesië beschikt over een prachtig Romeins amfitheater. Deze historische plek in El Djem staat bekend als het Colosseum van Thysdrus en is vernoemd naar de vroegere stad. Het is na die in Rome en Verona de grootste in zijn soort en werd vroeger gebruikt voor gevechten tussen gladiatoren en wilde dieren. De luiken waarin deze dieren zaten, zijn nu nog steeds te zien. Ook de ondergrondse tunnels zijn toegankelijk, waardoor het bijna lijkt alsof je zelf de arena betreedt. Een echte aanrader!

Historisch Romeins amfitheater

Foto: het amfitheater van El Djem, Tunesië

5. Bezoek bezienswaardigheden met de auto, bus, trein of … louage!

Misschien niet de meest voor de hand liggende tip, maar zeker praktisch. Tunesië beschikt over een goede infrastructuur. Een van de handige dingen om te doen in Tunesië is dus een auto huren. Met een huurauto verken je in alle rust het land op je eigen tempo. Wat te doen in Tunesië als je je wilt verplaatsen zonder auto? Pak de trein! Boek dan wel de comfortklasse zodat je comfortabel reist. De voordeligste optie om te reizen in Tunesië is de bus. Let wel: bussen kunnen behoorlijk vol zijn. Een andere, leuke manier om op je plek van bestemming te komen is de louage: dit is een groepstaxi voor 8 tot 12 personen die vertrekt als hij vol zit. Zo kom je ook nog eens in contact met de lokale bevolking.

Weet jij nu wat te doen in Tunesië? En kun je na het lezen van deze blog niet wachten om dit bijzondere land te ontdekken? Kijk dan snel welke reizen Sunweb aanbiedt naar Tunesië en laat de voorpret vast beginnen!

23/03/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter