Door |Gepubliceerd op: 09/09/2022|3.5 min leestijd|

Ken je Les Sybelles al? Deze prachtige regio is het vierde grootste skigebied van Frankrijk. Ieder jaar is het een trekpleister voor veel skiërs, zowel beginners als experts. Het gebied bestaat uit zes mooie dorpen, elk met een eigen karakter en een adembenemend uitzicht op de bergen Aiguille d’Arves, de Pic de l’Etendard, de Mont Blanc en het Belledonne-gebergte.

Met maar liefst 136 skipistes, zeven bergtoppen en talrijke speelterreinen is het onmogelijk om je te vervelen in dit skigebied.  Naast skiën kan het hele gezin verschillende activiteiten ontdekken. Zo heb je hier activiteiten als sneeuwschoenwandelen, hondensleeën, rodelen, de Big Air Bag, de Snake Gliss of zelfs een microlight vlucht over de pistes voor meer sensatie.  Ga je dit seizoen met je gezin naar Les Sybelles? Lees dan verder en ontdek onze 5 favoriete activiteiten in dit fijne skigebied.

De Snake Gliss, 100% plezier en avontuur

Ben je niet bang voor een beetje adrenaline? Dan is de Snake Gliss een echte aanrader. De Snake Gliss is een rij sledes die aan elkaar vast zijn gemaakt, in de vorm van een slang dus. Onder begeleiding van een gids roetsjen jullie de hellingen af. De activiteit duurt 15 minuten tot 1 uur en wordt aangeboden in Le Corbier en Saint Sorlin d’Arves. Eén ding is zeker; dit is een unieke ervaring!

Gezin roetsjt van de piste op een snakegliss

Foto: de Snakegliss: plezier voor het hele gezin!

Een vlucht met een ultralicht vliegtuigje, een adembenemend uitzicht over het berglandschap

Les Sybelles zijn zo mooi vanaf boven. Vanuit een klein vliegtuigje geniet je vanuit het prachtige besneeuwde berglandschap.  Doordat je over de hoogste bergen heen vliegt, heb je hier een uitzicht van 360°. Dat betekent: een vrij uitzicht op de Aiguilles d’Arves, de Belledonne-berggebied, de Pic de l’Etendard en de Mont Blanc.

klein vliegtuigje zweeft boven de bergen van Les Sybelles

Foto: ontdek Les Sybelles van bovenaf

De Snowpy Mountain speeltuin, dé plek voor het hele gezin

Een plek speciaal voor families, dat is nog eens fantastisch! De speeltuin Snowpy Mountain is de perfecte plek om plezier  te maken met de kids. In de wijk Ouillon – La Toussuire bevindt zich een speelterrein van maar liefst 600m². Je vindt hier leuke pistes, picknicktafels, extra grote hangmatten, een mini-klimparcours… De kinderen vinden het hier fantastisch!

Het sneeuwmonster van Snowpy Mountain op de piste

Foto: Snowpy Mountain is geweldig voor kinderen

De Sybelles Explor Games®, vorm met het gezin een team en ga de wedstrijd aan

Als je de Sybelles Explor Games nog niet geprobeerd hebt, is dit zeker een om op de lijst te zetten. Tijdens dit spel probeer je als familie de berg te beschermen door uitdagingen aan te gaan. Zo moet je bijvoorbeeld via een app op je telefoon verschillende beeldjes en figuren vinden. Het spel speelt zich af op het skigebied dat een grote heeft van 393 hectare. De pistes en paden waar het spel zich op afspeelt zijn gedesignd rond de personages van het spel.

Kind skiet van de piste met uitzicht over de bergen

Foto: ontdek de pistes op een creatieve manier met Les Sybelles Explor games

De Big Air Bag, ontdek freestyling en snowtubing

Dan is dit de activiteit voor jou. De Big Air Bag is een opblaasbaar matras die jou tijdens je freestyle of snowtubing (opblaasbare boei waarmee je  van de piste kunt glijden) zachtjes opvangt. Kinderen, beginners en ervaren snowboarders: hier kun je je grenzen verleggen. Adrenaline gegarandeerd! Om de Big Air Bag te testen, ga je naar de Espace Sensation aan het ‘Front de neige’  in La Toussuire.

Kind zweeft door de lucht met op de achtergrond authentieke appartementen en sneeuw

Foto: oefen de tricks die je altijd al had willen doen bij The Big Air Bag.

Lang verhaal kort: er zijn fantastische activiteiten te doen in Les Sybelles. Eén ding hebben ze allemaal gemeen; ze zorgen ervoor dat je onvergetelijke herinneringen maakt. Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw skivakantie in Les Sybelles? Bekijk dan onze selectie van vakanties in Les Sybelles. Vergeet niet; bij Sunweb is je skipas altijd inbegrepen en als je boekt voor 18 oktober profiteer je van gratis Skigarantie. Zien wij jullie deze winter op de pistes?

09/09/2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter