Door |Gepubliceerd op: 05/08/2022|2.7 min leestijd|

Het zonovergoten La Palma is het grootste van de Canarische Eilanden en de perfecte plek voor een droomvakantie. Wanneer kun je het beste gaan, wat is er te doen en waar eet je het lekkerste? Lees verder en ontdek drie tips voor jouw vakantie naar dit heerlijke Spaanse eiland. Goede reis!

De perfecte timing

Het eiland La Palma ligt in de Atlantische Oceaan en heeft een subtropisch klimaat. Dit betekent dat slecht weer weinig voorkomt en het zonnetje er eigenlijk altijd schijnt, in de zomer- én wintermaanden. De temperaturen veranderen echter wel gedurende het jaar. De beste tijd om te gaan hangt een beetje af van je vakantiewensen. Wil jij zon, zee en strand met een glas ijskoude sangria in je hand? Ga dan in de periode van juli tot en met september. De zee is dan opgewarmd en de luchttemperatuur is heerlijk zwoel voor een ontspannende zonvakantie. Wandelliefhebbers opgelet: voor een actievere vakantie zijn de maanden april, mei en oktober meer geschikt. Dan raak je niet oververhit en heb je alsnog een fijne middagtemperatuur van boven de 20 graden met weinig kans op regen. Een wandelvakantie is trouwens een aanrader, want het landschap van La Palma is adembenemend mooi!

Wat te doen op La Palma

Wanneer je ook gaat, er is altijd genoeg te doen. La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden en naast wandelen zijn er nog veel meer manieren om te genieten van de ongerepte natuur. Bewonder bijvoorbeeld de machtige vulkanen die het landschap hebben gevormd tot wat het nu is. Klim naar de hoogste top van de kraters – de Roque de Los Muchachos – voor een fantastisch uitzicht over het hele eiland. Kom daarna tot rust op één van de heerlijke stranden, die dankzij de vulkanen zwart van kleur zijn. Ook het water biedt genoeg activiteiten. Dolfijn- en walvisspotten bijvoorbeeld, maar ook snorkelen of kajakken en heerlijk ontspannende boottochten. Zoek de gezelligheid op in rustieke Spaanse stadjes als Los Llanos de Aridane of bruisende badplaatsen als Los Cancajos en Puerto Naos. Succes gegarandeerd!

los muchacho la palma

Foto: sterrenkijken op Los Muchachos, La Palma

Lekker eten op La Palma

Een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten. Gelukkig zit je ook daarvoor goed op La Palma. Je vindt er al het goede van de Spaanse keuken (hallo heerlijke tapas, paella en tortilla!) en natuurlijk veel vis. Verblijf je in Tijarafe? Breng dan zeker een bezoek aan Cerveceria Isla Verde voor de beste tapas met verfrissende, zelfgebrouwen biertjes. In de hoofdstad Santa Cruz de la Palma beleef je een unieke avond bij Enriclai. Dit authentieke restaurant heeft slechts een paar zitplaatsen en geen kaart, maar juist daardoor ultieme gastvrijheid en verse Spaanse specialiteiten. Liefhebbers van vlees en vis halen hun hart op bij Restaurante las Norias in Tazacorte. Hier wordt je diner op een grote barbeque klaargemaakt terwijl jij met een heerlijk glas wijn geniet van de zonsondergang. Salud!

pan met paella met zeevruchten en limoen

Foto: geniet van heerlijke Spaanse gerechten zoals deze Paella, La Palma

Met deze tips op zak ben je voorbereid op een heerlijke reis naar La Palma. Boek alleen nog je accommodatie via Sunweb en je bent klaar om te gaan.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
05/08/2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter