Door |Gepubliceerd op: 17/04/2023|3.7 min leestijd|

Vamos a la playa? Mallorca is daarvoor ideaal. Hier vind je zoveel postkaartwaardige stranden dat je nog keuzestress zou krijgen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, stress op vakantie. Daarom hier de vijf mooiste stranden van Mallorca.

De mooiste stranden op 2,5 uur vliegen

Je stapt in een vliegtuig en 2,5 uur later zet je voet op Mallorca: een schitterend en veelzijdig eiland in de Middellandse Zee met een schat aan unieke, prachtige plekken. Zelfs de meest fanatieke sporters en avonturiers zwichten hier voor een dagje strand. Dit geliefde eiland van Spanje heeft meer dan 150 stranden en qua schoonheid doet het ene amper onder voor het andere. Toch zijn er favorieten te ontdekken.

Alles wat je hartje begeert in Alcúdia

Alcúdia is één van de meest noordelijk gelegen plaatsen van Mallorca. Het leuke is dat je hier in één badplaats eigenlijk alles vindt voor een geslaagde vakantie. Een prachtig oud centrum, toffe winkeltjes, zonovergoten terrassen. En dus ook een aantal van de mooiste stranden van het eiland. Terwijl de kinderen heerlijk spetteren langs de ondiepe waterlijn, genieten de ouders van een koel drankje onder een palmboom. Het nagenoeg witte zand en uitzicht op helderblauw water en de bergen is natuurlijk een bijkomstigheid waar je geen nee tegen zegt.

Strand met palmbomen, zon, blauw water en bergen in de verte

Foto: Alcúdia heeft één van de witste en breedtste stranden van Mallorca, Spanje

Kleinschalig genieten in Cala D’or

Even een klein lesje Spaans om je uit te leggen waarom Cala D’or in de top vijf van mooiste stranden op Mallorca staat. Cala staat voor baai. Or betekent goud. Ofwel: de gouden baai. Daar is geen Spaans woord aan gelogen. In deze leuke plaats vind je acht schitterende kleine calas. Fijn als je niet van drukke stranden houdt. Vanuit je hotel loop je in een paar minuten naar de baai van je keuze. Als je dat wilt, geniet je dus iedere dag van een ander uitzicht. De ene dag in de natuurlijke schaduw van ruige rotspartijen, de andere dag onder een gekleurde parasol met heerlijk restaurantjes in de buurt.

Baai met helderblauw water omringd door natuur

Foto: de gouden baai, Cala d’Or, Mallorca, Spanje

De benen strekken in Playa de Palma

Het strand is lang, de boulevard is levendig: in deze badplaats is het flaneren uitgevonden. Tenminste … zo ziet het eruit. De boulevard is ongeveer 7 kilometer lang en loopt van de haven van El Arenal helemaal door tot aan de haven van Ca’n Pastilla. Langs de boulevard kun je bij een van de strandhuisjes, balneario’s genoemd, gezellig iets eten of drinken. Dit mooie brede zandstrand doet bijna Amerikaans aan. Miami misschien … Alleen dan iets dichter bij huis.

Eén met de natuur in Cala Mesquida

Verslavend. Misschien is dat wel de beste omschrijving voor het strand van Cala Mesquida. Dit zachte, goudgele strand loopt langzaam af in zee. Het water is blauwer dan blauw. Dat maakt het een heerlijke plek voor kinderen om te spelen – en voor volwassenen om een verkoelende duik te nemen. Een bergachtig landschap omringt deze baai. Eigenlijk valt er geen reden te verzinnen om hier nog weg te gaan. Behalve misschien een wandeling door de duinen achter het strand. Hier loopt een lange houten wandelbrug die je langs prachtige uitzichten voert. Een aanrader als je even iets anders wilt dan zonnen, zwemmen of schelpen zoeken.

Loom genieten in Palma Nova

Alleen de naam al: Palma Nova Mallorca. Zo tropisch. En geloof me: de stranden zijn het ook. In deze badplaats aan de zuidwestelijke zijde van het eiland, vind je 3 stranden die allemaal de moeite waard zijn. Meer dan. Als je graag toekijkt hoe schepen aanmeren en afvaren, is Porto Novo naast de haven een aanrader. Daarnaast vind je het wat rustigere Palma Nova-strand, dat tussen twee mooie rotspartijen ligt. En daarnaast ligt weer Son Matias, het langste strand. Het zand is hier hagelwit en voor de kids is er genoeg te doen. Een ijsje halen? Misschien een tochtje op een waterfiets?

Strand aan de blauwe zee omringd met groen en appartementen

Foto: het rustige strand Palmavona, Calvià, Mallorca, Spanje

Wil je de mooiste stranden van Mallorca met eigen ogen bekijken? Snappen we helemaal! Via Sunweb boek je een heerlijke vakantie op dit eiland. Vind je ideale hotel of appartement op Mallorca. Nog een laatste tip: maak MB’s vrij op je telefoon. Want op deze strandvakantie maak je de meest schitterende foto’s.

17/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter