Door |Gepubliceerd op: 23/03/2023|4 min leestijd|

Zoek je een zonnige bestemming die leuk is voor jong en oud? Dan zit er maar één ding op: you’re going to Ibiza. Op dit Spaanse eiland vind je adembenemende stranden, schitterende baaien en veel verrassend leuke stadjes. Wat zijn de leukste plekken op Ibiza en waar vind je de mooiste steden? Hier vind je alle hoogtepunten voor een onvergetelijke vakantie op Ibiza.

Wat zijn de mooiste plekken op Ibiza?

Ben je al een keer naar Ibiza geweest? Dan is de kans groot dat je voorgoed verliefd bent op dit eiland in Spanje. Niet voor niets reizen zo’n vier miljoen vakantiegangers per jaar af naar dit prachtige Spaanse eiland. Sommigen gaan voor het bruisende uitgaansleven of de mooie stranden. Ook zijn veel mensen benieuwd naar andere leuke plekken die op Ibiza te vinden zijn. Deze leuke stadjes bijvoorbeeld.

1. Het bruisende hoogtepunt: Ibiza-Stad

De hoofdstad van het eiland, door lokale inwoners Eivissa genoemd, is een bijzondere mix van een authentiek centrum en moderne gedeeltes. In de oude stad kijk je je ogen uit in de vele musea, galeries en boetiekjes. Dit gedeelte wordt omringd door indrukwekkende historische stadsmuren uit de 16e eeuw. Iets verderop, bij de haven (La Marina), stap je dan weer de moderne wereld in. In het bruisende centrum van Ibiza-Stad vind je veel uitgaansgelegenheden en restaurants.

2. Het rustigere Santa Eulària des Riu

Dit dorp, ook wel bekend als Santa Eulalia, is minstens zo mooi als Ibiza-Stad, maar minder druk. Neem ook je kinderen mee naar deze stad: door de rust is dit kleinere stadje ook voor hen een fijne plek. Je kunt hier wandelen over de boulevard, je laten verrassen door de unieke winkels of genieten van een bijzondere maaltijd in een van de vele restaurants. Ervaar vooral zelf – genietend van heerlijke Spaanse lekkernijen – waarom Santa Eulària des Riu het gastronomische centrum van Ibiza heet.

3. Een van de mooiste plekken op Ibiza: Santa Gertrudis de Fruitera

Dit is zonder twijfel een van de mooiste plaatsen op Ibiza. Het authentieke dorp staat bekend om de goede restaurants met elk hun eigen biologische streekproducten. Is shop till you drop je leuze, dan kom je hier wel aan je trekken. Aan winkels geen gebrek. Kleren, handwerk, antiek of sieraden met een uniek Ibiza-accent: gun jezelf een paar mooie souvenirs. Daarnaast straalt dit stadje veel gezelligheid en sfeer uit. Het hoogtepunt is de witte kerk op het plein. Strijk neer op een terrasje voor de kerk en laat de typische Ibiza-sfeer op je inwerken. 

Witte kerk in de avond

Foto: Iglesia de Santa Gertrudis de Fruitera, Ibiza, Spanje

4. De perfecte badplaats: Sant Antoni de Portmany

Dit is een van de bekendste badplaatsen van Ibiza. Een van de meest geliefde ook. De witte stranden en strakblauwe zee waarin je ’s avonds de zon ziet ondergaan, maken dit tot een onvergetelijke plek. Laat je verrassen door een paar van de mooiste stranden van Ibiza hier in de buurt, zoals Cala Comte en Cala Saladeta.

Sant Antoni de Portmany, ook wel bekend als San Antonio, ademt veel gezelligheid uit. Je vindt hier de welbekende ‘sunset strip’ met de beste zonsondergangen van het hele eiland en een prachtige jachthaven. Trakteer jezelf op een cocktail in een van de bars zoals Cafe del Mar of Cafe Mambo waar populaire dj’s je avond compleet maken met hun draaikunsten. Droom weg bij het adembenemende uitzicht en ga daarna helemaal los op de dansvloer!

Palmbomen aan het strand met een heldere zee en witte huisjes op de achtergrond

Foto: het strand van Sant Antoni de Portmany, Ibiza, Spanje

5. Santa Agusti des Vedra

Dit is een van de kleinere stadjes van Ibiza. Toch is het zeker de moeite waard om ernaartoe te gaan. Het kleine dorp straalt één en al Ibiza-sfeer uit met de traditionele woningen en het witte kleine kerkje. Leuk om een paar uur rond te struinen! Vooral bijzonder is de kerk, die als enige op het eiland richting het westen in plaats van richting het zuiden is gebouwd.

6. Portinatx

Last but not least in dit rijtje met de mooiste plekken op Ibiza, is Portinatx. Een prachtige kustplaats op Ibiza met een lange baai! Kies een gezellig tafeltje in een typisch Spaans restaurant voor lekkere paella of tapas, kijk je ogen uit in de souvenirwinkels of zoek een mooie plek aan het strand. Ben je van plan om te snorkelen? Dan moet je zeker hier zijn. Met de mooiste koralen en kleurrijke vissen onder water kijk je je ogen uit.

Baai vol zeilboten met uitzicht over het eiland

Foto: uitzicht over Portinatx, Ibiza, Spanje

Vier jij straks vakantie op Ibiza?

Nog leuker dan meegenieten via dit overzicht van mooie plekken op Ibiza is het om al die plekken met eigen ogen te zien. Boek vandaag nog jouw accommodatie op Ibiza, zodat ook jij binnenkort geniet van dit droomeiland.

23/03/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter