Door |Gepubliceerd op: 28/08/2022|2.9 min leestijd|

Zei iemand in februari naar de zon? Yes, please! Februari is een van de fijnste maanden om op vakantie te gaan. Omdat de winter dan nog volop aan de gang is in Nederland, is het des te lekkerder om even op te warmen in een zonnig vakantieoord. Wat dacht je van wuivende palmbomen, een warm windje, de zon in je haren en een temperatuur van zo’n 24 graden? Ga mee en ontdek onze vier favoriete bestemmingen voor een zonvakantie in februari.  

Waar is het mooi weer in februari? Op de Canarische Eilanden!

Lanzarote, Tenerife, Gran Canaria…. zomaar een paar bestemmingen waar het mooi weer is in februari. Deze eilanden zijn zonzeker en je geniet er van een aangenaam subtropisch klimaat. En dat is niet alles: je vindt er prachtige landschappen, geweldige bruisende steden, maar ook relaxte stranden en baaitjes. Het hele jaar door is het heerlijk toeven op de Canarische Eilanden.

 Winterzon in februari op Madeira

Naast de Spaanse Canarische eilanden, is de Portugese parel Madeira ook een aanrader. Wat er vooral zo fijn is aan dit eiland, is dat je er naast zon, zee en strand, ook goed actieve dingen kunt doen. Zo kun je er geweldig hiken door de prachtige, imposante natuur en vind je aan de kust veel opties voor watersporten. Begin je dag bijvoorbeeld met een lekkere wandeling en ‘s middags ga je lekker met de benen omhoog op het strand. Kan gewoon, want hier is het de hele dag lekker warm weer.

Uitzicht over ruige, groene bergen van Madeira en een strakblauwe lucht

Foto: Madeira is een topbestemming voor een actieve winterzonvakantie.

Zoek de zon op in februari aan de Costa Blanca

De Costa Blanca is een perfecte plek om tijdens je vakantie in februari zon te pakken. Het is zelfs een populaire bestemming om te overwinteren voor veel mensen. Langs de Costa Blanca vind je geweldige grotere en kleine badplaatsen, maar ook heel leuke steden zoals Alicante en Valencia. Is het er warm in februari? Ja! Door het mediterrane klimaat is het aan deze kust heerlijk vertoeven. Vooral als je uit de winter komt in Nederland, knap je helemaal op van een vakantie in februari naar de zon aan de Costa Blanca. Bezoek vooral het kleurrijke Calpe. Hier beklim je bijvoorbeeld een mooie klif voor een fantastisch uitzicht over de zee. Ontdek ook eens het sfeervolle Altea. Meer tips? Lees de blog over Costa Blanca.

Uitzicht over Cala del Morag met goudgeel strand, spectaculaire kliffen en azuurblauw water.

Foto: Cala del Morag aan de Costa Brava, Spanje

Winterzon op de piste

Waar is het mooi weer in februari? Ja, ook vaak in de bergen! Strakblauwe luchten en verse sneeuw op de pistes. Oké, het is in de bergen niet warm in februari, maar een skivakantie is wel een heel erg lekker. En het fijne is dat je bij Sunweb je skivakantie boekt inclusief skipas, vlucht en transfer als je wilt. Dat reist heel ontspannen omdat je nergens meer aan hoeft te denken. Zodra je aankomt bij het hotel, kun je direct de piste op. En is je vakantie begonnen.

Skiër in de besneeuwde bergen van Chamonix

Foto: op de pistes van Chamonix kun je heerlijk van de winterzon genieten

 Of jij nu een zonvakantie- of skifan bent, je kunt in februari heerlijk op vakantie naar de zon. Waar ga jij op vakantie in februari? Bekijk ons volledige vakantie-aanbod in februari. Laat je ook eens inspireren door deze top 5 winterzonbestemmingen! Benieuwd waar de zon schijnt in november? En in januari? Ook dat weten we!  

28/08/2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter