Door |Gepubliceerd op: 06/04/2023|2.8 min leestijd|

Kan jij ook niet wachten om op skivakantie te gaan en op de lange latten de pistes af te roetsjen? In het skigebied La Plagne kan het! Naast dat je geweldig kunt skiën in La Plagne, zijn er ook andere reden om dit gebied te verkennen. Benieuwd? Ontdek onze drie redenen om nu je skivakantie naar La Plagne te boeken.

1. La Plagne: skigebied voor iedereen

La Plagne ligt in de Franse Alpen en vormt samen met Les Arcs/Peisey-Vallandry het skigebied Paradiski. Dit is een van de grootste skigebieden ter wereld. Skiërs en snowboarders worden hier beloond met maar liefst 425 kilometer aan pistes. En of je nou voor het eerst gaat skiën en snowboarden of geboren bent op de latten: La Plagne is een geschikt skigebied voor iedereen. Dankzij de vele skiliften sta je in een mum van tijd op de piste, klaar voor jouw sneeuwavontuur. Tip: ben je een ervaren skiër en hou je van wat meer afwisseling? Met de uitgebreide skipas van Paradiski kun je werkelijk alle pistes proberen. Dan pak je ‘s morgensvroeg de eerste lift naar boven, lunch je ergens op de berg en sluit je na het skiën af in een gezellige après-skihut. Kilometers maken kan gemakkelijk in La Plagne. Wat wordt jouw eerste afdaling?

2. Geniet van de mooiste afdalingen

Blauw, rood en zelfs zwart: aan diverse pistes geen gebrek tijdens je wintersport in La Plagne. En de ene afdaling is nog mooier dan de andere. Het skigebied van La Plagne heeft zes skistations en verschillende skidorpjes van waaruit je het hele gebied kunt bereiken. De stations zijn onderling verbonden met skiliften, heel handig. Neem zeker eens de gondellift in Plagne Bellecôte; deze brengt je naar de gletsjer van Bellecôte. Geniet hier van het schitterende uitzicht op grote hoogte en ski daarna via de zwarte Bellecôte naar een van de dorpjes in La Plagne. Wil je ook het skigebied Les Arcs ook eens uitproberen? De Vanoise Express brengt je in no time naar de top van de Grande Rochette. De piste Aiguille Rouge (inclusief uitzicht op de Mont Blanc) en Les Verdons zijn hier aanraders. Echt, zelfs na een week skiën heb je waarschijnlijk nog niet alle pistes gehad. Mooie uitdaging!

Met een gondellift kom je uit op de prachtige gletsjer van Bellecôte

Foto: met een gondellift naar de gletsjer van Bellecôte, Frankrijk

3. Nog meer wintersportpret

Hoewel La Plagne bekend staat als skigebied, zijn er nog veel meer wintersportactiviteiten te beleven. Wist je bijvoorbeeld dat er in La Plagne een snowpark is? Verbeter hier je skills in de halfpipe of op een heus parcours. Leuk voor beginners én gevorderden. Wil je iets anders dan skiën of snowboarden? Dat kan! La Plagne is ook een topbestemming om te sneeuwschoenwandelen, paragliden, schaatsen, ijsklimmen of rodelen. Of ontdek de omgeving in een hondenslee. Voor de echte avonturiers onder ons is er ook genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld eens bobsleeën, gletsjerwandelen of, als je durft, nachtskiën … Deel je je foto’s met ons op Instagram? Veel sneeuwpret gewenst!

In La Plagne kun je ook paragliden over de bergen heen

Foto: paragliden in het gebied La Plagne

In skigebied La Plagne heb je niet alleen fantastische pistes, maar ook de leukste accommodaties! Van gezellige familiehotels tot all inclusives en luxe appartementen aan de piste: boek jouw favoriete wintersportverblijf in La Plagne.

06/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter