Door |Gepubliceerd op: 18/04/2023|3.5 min leestijd|

Overweeg je een vakantie naar Rhodos en ben je benieuwd wat je zoal kunt doen op dit Griekse eiland? Rhodos hoort bij de populairste bestemmingen van Griekenland en dat is niet voor niets. Het eiland heeft een aangenaam mediterraan klimaat, fantastische stranden én een groen en bergachtig binnenland. Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden: er zijn zoveel activiteiten op Rhodos dat je aan één vakantie eigenlijk niet genoeg hebt. Ga je mee?

De middeleeuwse uitstraling van Rhodos-Stad

Tijdens jouw vakantie in Rhodos wil je het historische centrum van Rhodos-Stad zeker gezien hebben. De stad is omringd door eeuwenoude stadsmuren met zeven stadspoorten. Op veel plekken is die muur wel 14 meter dik! Binnen deze muren vind je een wirwar aan kleine straten en steegjes, plus de mooiste fonteinen, tempels en paleizen. Bezoek bijvoorbeeld het Grootmeesterspaleis, een van de mooiste gebouwen van de stad. Tip: een leuke activiteit op Rhodos is om het wandelpad langs de stadsmuren te volgen. Zo krijg je een compleet beeld van de binnenstad en weet je zeker dat je een groot deel van de bezienswaardigheden gezien hebt. Loop je voorbij twee enorme zuilen met een hert en een ree? Dat is de ingang van de Mandráki-haven, het vertrekpunt van veel dagtrips en vaartochtjes. Vergaap je in de haven aan de mooiste boten en jachten.

Historie in het centrum van Rhodos-stad

Foto: ontdek het historische centrum van Rhodos-Stad

Kilometers maken in prachtige natuur

Wat er nog meer te doen is op Rhodos? Het eiland leent zich bij uitstek voor een verkenningstocht te voet of met de fiets. Huur een fiets of trek je wandelschoenen aan en ga op pad door het heuvelachtige landschap. Vooral de omgeving in de buurt van de Ataviros-berg is adembenemend. Ook langs de kust is het prachtig wandelen of fietsen over vlakke (fiets)paden. De vlindervallei in het noordwesten is een van de hoogtepunten van het eiland. Een wandeling door het vlinderdal is een bijzondere activiteit die je dan ook zeker gedaan moet hebben. Het is net of je in een sprookjeswereld rondloopt, tussen de bomen en duizenden vlinders. Vooral op warme dagen is het heerlijk om wat schaduw op te zoeken onder de bomen. Je komt vlinders in alle kleuren van de regenboog tegen, ongelooflijk mooi!

De Ataviros-berg is een heuvelachtige bezienswaardigheid op Rhodos

Foto: het heuvelachtige landschap van de Ataviros-berg

Wateractiviteiten op Rhodos

Naast de wonderschone natuur op Rhodos, kijk je ook onder water je ogen uit. Rhodos hoort namelijk bij de beste duikbestemmingen van Griekenland. Duiken is dan ook een favoriete activiteit op Rhodos en als je het eenmaal zelf ervaren hebt, begrijp je al gauw waarom. Veruit de populairste plek is de Kallithéa-baai. Het water is er van het prachtigste blauw en je vindt er de mooiste vissen en bijzondere zeedieren. Rond het eiland liggen verschillende onderwatergrotten waar je naartoe kunt duiken, en dat is nog niet alles. In het zuiden bij Plimiri ligt namelijk een oud scheepswrak, dat nog bijna helemaal intact op ruim 20 meter diep ligt. Onweerstaanbaar voor elke duiker en een onvergetelijke ervaring.

Cultuur snuiven en geschiedenis proeven

Voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis is Rhodos een paradijs. Er zijn namelijk zoveel interessante en bijzondere dingen te zien en te doen. Het dorpje Lindos is een goed startpunt. Daar liggen namelijk de resten van een oud theater en de tempel van Athena. Je hebt er een fenomenaal uitzicht op zee en het dorp. Daarvoor moet je wel eerst de 500 traptreden van de akropolis van Lindos nemen, een van de best bewaarde akropolissen van heel Griekenland. Of ga naar het archeologische museum en bekijk oeroude kunst en voorwerpen. Ook de opgravingen bij Kámiros zijn een must-see voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Het Filerimos-klooster op maar 10 kilometer van Rhodos-Stad is een ander cultureel hoogtepunt: het kerkgebouw komt uit de 15e eeuw en is versierd met prachtige mozaïeken.

In het dorpje Lindos is veel geschiedenis te vinden zoals de tempel van Athena

Foto: de tempel van Athena in dorpje Lindos

Kun jij niet wachten om Rhodos zelf te ervaren? Bekijk onze accommodaties op Rhodos en verheug je op een heerlijke vakantie daar. Of ontdek nog veel meer moois en ga eilandhoppen in Griekenland.

18/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter