Door |Gepubliceerd op: 14/02/2022|2.4 min leestijd|

De Turkse Rivièra is een schitterende kuststreek in het zuiden van Turkije. Niet alleen geniet je hier van de heerlijke Turkse zon en kilometerslange stranden, ook ontdek je historische bezienswaardigheden, cultureel erfgoed en kijk je jouw ogen uit in het schitterende Taurus gebergte. Ook voor de liefhebbers van een actieve zomervakantie heeft deze veelzijdige streek een hoop te bieden. Ben je benieuwd wat je hier allemaal kunt beleven? Ik heb mijn favoriete tips voor de Turkse Rivièra voor je verzameld. Tijd om kennis te maken met de Turkse pracht!

De leukste badplaatsen

Aan de Turkse Rivièra vind je de bekende plaatsen AntalyaSide en Alanya. Antalya wordt gezien als de hoofdstad van de Turkse Rivièra, en staat bekend als moderne kustplaats. Dit komt vooral door de vele luxe (all inclusive) hotels die je er vindt, maar de stad heeft ook een authentieke kant. Dwaal door de straatjes van het historische centrum Kaleiçi en bezoek hét symbool van de stad: de eeuwenoude moskee Yivli Minare.

haven in antalya

De rijke cultuur

Voor cultuursnuiven ben je in Side aan het juiste adres. Op iedere hoek van de straat word je verrast door een ruïne of monument, het lijkt wel een openluchtmuseum! Mijn favoriete bezienswaardigheden in deze Turkse badplaats zijn het Romeinse amfitheater en de Tempel van Apollo. Tijdens mijn vakanties in Turkije, vind ik het ook erg leuk om het lokale uitgaansleven te ontdekken. Alanya is hiervoor de meest geschikte bestemming. Naast gezellige clubs en restaurantjes vind je hier een bruisende winkelstraat, een levendige haven en heerlijke stranden.

Tempel van Apollo in Side

Zwemmen, zonnen en relaxen

Wat ik zo heerlijk vind aan een vakantie naar de Turkse Rivièra, is dat je een stedentrip gemakkelijk afwisselt met een dagje relaxen op het strand. Langs de kustlijn lonken prachtige stranden, waar ik met gemak een middagje kan vertoeven. Na een middagje zonnen, maak ik graag een wandeling langs de kleurrijke bazaars, waar ik altijd een leuk souvenirtje voor het thuisfront scoor. Een andere tip die ik je graag wil meegeven, is het bezoeken van een traditionele hammam. Hier geniet je van een ultiem relaxmoment, heerlijk!

Ontdek het natuurschoon

Naast levendige badplaatsen en kilometerslange stranden, kent de Turkse Rivièra ook gebieden met ongerepte natuur. Zo kun je een wandeling maken door het Göreme National Park of een bezoek brengen aan de Manavgat-waterval. In de buurt van Side ligt ook de Green Canyon. Heb je een huurauto tot je beschikking? Rijd dan zeker even naar het uitkijkpunt! Houd jij van spanning en sensatie? Aan de Turkse Rivièra kun je op verschillende plekken raften, waaronder in het Koprülü National Park.

Heb jij ook zo’n zin in een geheel verzorgde vakantie? Bekijk dan snel ons volledige all inclusive aanbod in Turkije.

14/02/2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter