Door |Gepubliceerd op: 03/04/2023|3.4 min leestijd|

Wanneer je aan Griekenland denkt, denk je al snel aan Kreta. Wist je dat Kreta bij uitstek dé bestemming is voor de waterliefhebbers onder ons? Je weet niet waar je het hebt met de vele waterparken die Kreta kent. Haal je zwemkleding maar vast uit de kast, want het belooft een spetterende rit te worden. Het beste waterpark van Kreta? Bekijk hier onze favorieten.

1. Acqua Plus Water Park

Gaat geen glijbaan jou te snel en kan je niet wachten om in een opblaasbare band naar beneden te zoeven? Dan is Acqua Plus Water Park echt iets voor jou! Het Acqua Plus Water Park is een van de grootste en meest populaire waterparken op Kreta in Chersonissos. Je vindt er grote en spectaculaire glijbanen en attracties met namen waar je hart nu al sneller van gaat kloppen. Wat dacht je van Extreme Kamikaze & Tornados, Black Holes en Crazy River? Begint de adrenaline al te pompen? Ook de snelste waterglijbaan van Griekenland vind je in dit park. Zelfs als je niet bepaald een thrillseeker bent, valt er in Acqua Plus Water Park genoeg te beleven voor alle leeftijden. Er zijn glijbanen en speeltuinen voor de kleintjes, en een Lazy Booze Bar voor als je weer even op adem wil komen. De kleurrijke tuin vol bloemen en palmbomen maakt het helemaal af.

Wit met blauwe glijbaan in het waterpark

Foto: de Space Bowl, Acqua Plus Water Park, Kreta, Griekenland

2. Star Beach Water Park

Is een glijbaan alleen niet genoeg voor je en wil je graag nóg meer actie op vakantie? Zoek niet verder! Het Star Beach Water Park ligt middenin Chersonissos aan het welbekende Star Beach en is een van de bekendste waterparken op Kreta. Door de gratis entree is het een drukbezocht park met eindeloze faciliteiten: laat je meenemen door de Lazy River, klim achterop de bananenboot of trotseer de zee op een jetski. Doordat het park uit verschillende delen bestaat, is er voor ieder wat wils. De kleintjes vermaken zich in een van de kinderbadjes en op de mini-glijbanen en voor jongeren worden wereldberoemde dj’s ingevlogen die spetterende optredens geven. Je kunt in dit waterpark op Kreta ook heerlijk tot rust komen in het wellnessgedeelte. Dat is pas écht genieten.

Jongeren op een funtube aan een speedboot

Foto: het waterpark van Chersonissos, Star Beach Water Park, Kreta, Griekenland

3. Water Park Limnoupolis

In de buurt van Chania vind je Water Park Limnoupolis. In dit waterpark staan flora en fauna centraal, waardoor het een heel andere sfeer ademt dan andere waterparken. En dat niet alleen: het park ligt aan de voet van het indrukwekkende gebergte de Lefka Ori en heeft een adembenemend uitzicht over het beeldschone platteland van Kreta. Misschien wel het mooiste waterpark in Kreta. Prima vertoeven dus. Plons (of duik) in het 1500 m2 grote zwembad met een diepte van 3,80 m of geniet van de panoramische uitzichten die de Crazy River je geeft langs grotten en watervallen. Kan het jou niet extreem genoeg zijn? Probeer dan de Free Fall eens, als je durft …

Hoge gekleurde glijbanen bij het zwembad

Foto: Limnoupolis Waterpark, Kreta, Griekenland

4. Watercity Waterpark Anapolis

Heb je je weleens afgevraagd hoe het is om in een cycloon terecht te komen? Of denk jij de snelste van je vrienden te zijn tijdens een wedstrijdje Multi Race? Dan mag een uitje naar Watercity Waterpark Anapolis niet ontbreken tijdens jouw vakantie op Kreta. Op een kwartiertje rijden van Chersonissos vind je 80.000 m2 aan plezier. Attracties met namen als Turbo Cyclone en Kamikaze doen je hart sneller kloppen, al is het ook goed vertoeven in een van de vele (kinder)zwembaden. Geschikt voor groepen vrienden, koppels én families. Op zoek naar toffe waterparken? Je vindt ze op Kreta!

Geel met rode cycloon glijbaan in het waterpark

Foto: de Turbo Cyclone, Watercity Waterpark Anapolis, Kreta, Griekenland

Zie jij jezelf elke dag wel van een glijbaan plonzen of lijkt het je heerlijk als de kinderen zichzelf de hele vakantie kunnen entertainen? Bekijk dan de hotels inclusief een waterpark op Kreta.

03/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter