Door |Gepubliceerd op: 30/08/2022|4.1 min leestijd|

In april gingen Debby en Caroline op vakantie naar het prachtige eiland Kreta! Lees het artikel en geniet mee van hun ervaringen, ontmoetingen en ontdekkingen…

Vertrekdag

Vanuit Brussels Airport met een Brussels Airlines vlucht vertrekken wij op vakantie naar Kreta. De vluchtijd bedraagt maar 3 uur en 10 minuten alvorens we kunnen genieten van de Griekse zon. In Kreta is het één uurtje later dan in België. Bij aankomst staan de Sunweb reisleiders ons al op te wachten om aan te tonen welke transfer bus wij moeten nemen naar ons hotel. Ze overhandigen ons ook een welksomstenveloppe met talrijke nuttige informatie. Na een korte busrit van ongeveer  20 minuten komen wij aan in ons hotel: hotel Vasia Royal. Onze vakantie kan beginnen! Wij krijgen meteen onze kamersleutels en ontdekken met een grote glimlach onze kamer die een uitzonderlijke grote douche heeft en een zalig bed. Ons balkon geeft zicht op de zee die zich op +-  1 km van het hotel bevindt. Na het uitpakken verkennen wij het hotel dat onder andere een mini market en een sportzaal heeft. Er zijn ook verschillende plaatsen waar je rustig een drankje kan drinken (aan de poolbar, lobby bar). Hoog tijd om te genieten van onze eerste heerlijke Griekse maaltijd in het all-in restaurant van ons hotel.

Dag 1

Opstaan met als enige gedachte vandaag; genieten! Lekker ontbijten, lunchen en avondeten in het gezellige restaurant van ons hotel. Zonnen aan het zwembad en tijdig hydrateren met een lekkere cocktail op ons terras. Onze Sunweb gids komt even langs om te kijken of alles goed gaat en om meer uitleg te geven over Kreta. Meer hebben wij niet nodig om te genieten van onze eerste rustige vakantiedag.

Strand Kreta

Dag 2

Na een stevig ontbijtje vol lekker fruit, nemen wij de lokale bus naar de hoofdstad van Heraklion. Dit is de grootste stad van het eiland en daar kan je uren vanalles verkennen. Wij zoeken de haven op die gelegen is aan de rand van Heraklion. Daar bezoeken wij een oud fort waar het uitzicht gewoonweg prachtig is. Nadien gaan wij de kleine straatjes opzoeken vol gezellige winkeltjes. Er zijn ook bekende winkels in Heraklion waar je terecht kan zoals Zara, H&M, … Ideaal voor de winkelliefhebbers! Na al dat wandelen is het tijd om even te stoppen in een typische Griekse taverna om te smullen van een homemade Moussaka en een Griekse salade. Een topdag in Heraklion!

Haven Heraklion

Dag 3

Om 7 uur komt de bus ons ophalen en gaan wij op een avontuurlijke wandel/klimtocht door de mooie natuur, namelijk de Kritsa Kloof! Onze Nederlandstalige gids Andrea is ook van de partij en legt ons onderweg vanalles uit. Het smalste stuk van de kloof is maar 90cm breed. Na de wandeling maken wij even een stop bij een Griekse familie die allerlei lekkere tapas voor ons heeft klaargemaakt en mogen wij zelfs een shotje van het lokale drankje ‘Raki’ proeven. Na de wandeling in de kloof gaan wij even uitrusten op het mooie strand Voulisma. Rond 16 uur komen wij terug aan op ons hotel en nemen wij nog snel een duikje in het zwembad alvorens te genieten van een Griekse muziekavond in het hotel.

Kritsa Kloof

Dag 4

Op deze zonnige donderdagochtend nemen wij de lokale bus naar Agios Nikolaos. Dat is ongeveer anderhalf uur op de bus, maar eens je aankomt in het stadje krijg je daar absoluut geen spijt van. Het is een gezellige havenstad waar je verschillende terrasjes kan doen en uren kan wandelen en genieten van het uitzicht.

Agios Nikolaos

Dag 5

Vandaag gaan wij op bezoek in het hotel Vasia Resort & Spa. Het hotel heeft een super wellness faciliteit en is gelegen ten oosten van Malia, dichtbij het schattige vissersdorpje Sissi. Na ons bezoek nemen wij onze strandtas en gaan wij genieten van een namiddagje aan het strand die op ongeveer 1 km van ons hotel is gelegen.

Strand

Dag 6

Voor onze laatste dag in Kreta beslissen wij om samen met enkele anderen de Griekse zigeunermarkt in Heraklion op te zoeken. Daar zijn talrijke marktkraampjes met fruit, groenten, kledij,… aan super prijzen. Nadien gaan wij met de groep lunchen in een Griekse taverna en smullen van een typische lokale Meze.

zigeunermarkt in Heraklion

Vertrekdag

Helaas is onze laatste dag aangebroken en nemen wij vanmiddag alweer het vliegtuig naar België. Gelukkig worden wij pas om 15 uur 40 opgehaald en kunnen wij ondertussen nog genieten van de laatste uurtjes zon aan het zwembad van ons hotel. Wij sluiten onze vakantie af met een laatste cocktail aan het zwembad en keren terug naar België met leuke herinneringen aan het mooie Kreta!

30/08/2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter