Door |Gepubliceerd op: 07/04/2023|3.3 min leestijd|

Op vrijwel iedere skibestemming kun je na een dag op de piste helemaal losgaan tijdens de après-ski. Toch is er één feest in het bijzonder dat je als echte skifanaat niet mag missen: Dutchweek Val Thorens. Een week lang skiën, feesten, zonnen en bier drinken met onze noorderburen. Ge-wel-dig. Maar waarom is Dutchweek zo populair? En wat kan je allemaal verwachten? We praten je bij in deze blog. Enne … als Vlaming ben je ook welkom hoor!

Val Thorens Dutchweek in een notendop

Dutchweek is het slot én het hoogtepunt van het skiseizoen in Val Thorens. Voor veel Nederlanders is Dutchweek Val Thorens al meer dan 15 jaar het bekendste feestje in de Alpen. Ieder jaar, in de laatste week van april of de eerste week van mei, komen alle Nederlanders die zin hebben in de combo skiën + feesten naar Val Thorens. Samen met tienduizend andere Hollanders sluiten ze daar de winter af. Niet zo gek dus dat het de naam ‘Dutchweek’ heeft gekregen. En Nederlanders houden wel van een feestje! Dutchweek duurt namelijk een week lang en partygangers kunnen helemaal uit hun dak gaan op vijf verschillende locaties in Val Thorens, zoals de 360 Bar, Le Monde en Malaysia.

Wat is typisch Dutchweek?

Zeg je Dutchweek, dan zeg je skiën, snowboarden, zonnen, feesten en après-skiën. De hele week zetten dj’s en artiesten de piste op z’n kop. Denk aan Afrojack, Nicky Romero, Sluwe Vos, Broederliefde en Sunnery James & Ryan Marciano. Hele grote namen dus. Er is ook een mooi podium, een geweldige geluidskwaliteit, special effects, een goed gevulde bar en leuk personeel dat er net zoveel zin in heeft als jij. Dat wordt gegarandeerd een mooi feestje! Is het op de piste afgelopen? Dan rol je zo het dorp of de het café in, waar het feest tot in de late uurtjes doorgaat.

een dj die het grote publiek laat feesten

Foto: bekende dj’s komen bijeen om Val Thorens op z’n kop te zetten

Feesten tijdens Dutchweek Val Thorens

De line-up van dj’s en artiesten tijdens Val Thorens Dutchweek wordt een paar maanden of weken van tevoren bekend gemaakt. Vaak moet je een kaartje kopen voor de feesten of je boekt via een reisorganisatie die de toegang voor je regelt. Als je Dutchweek boekt via Sunweb, dan profiteer je van vroegboekkorting op verschillende Dutchweek-locaties. Ook de kaartjes bestel je heel gemakkelijk tijdens het boekingsproces. De tickets voor Dutchweek Val Thorens zijn op bestemming te verkrijgen of via Dutchweek Festival. Wil je niks missen, zorg dan dat je een passepartout hebt waarmee je overal naar binnen mag. Hoeveel feesten kan jij aan?

Skiën en snowboarden tijdens Valtho Dutchweek

Nu horen we je denken: Dutchweek Valtho is vrij laat in het wintersportseizoen, ligt er dan wel genoeg sneeuw? Geen zorgen, want Val Thorens is het hoogst gelegen skidorp van Europa. Daarom ligt er tijdens de Dutchweek nog voldoende sneeuw om hard de berg af te gaan. Met 150 kilometer piste ski of snowboard je jouw kater van de avond ervoor er gemakkelijk uit. Val Thorens geeft tijdens deze slotweek zelfs een garantie voor het hoogste openingspercentage van de pistes. Heeft een ander Europees skigebied een groter openingspercentage? Dan krijg je van Val Thorens één dag skiën extra. Hoe tof is dat? Ze kunnen dit makkelijk zeggen, want alleen het skigebied van Tignes is dan nog open. Waar wacht je nog op? Trommel je vrienden op en boek!

In Val Thorens kun je in de periode van Dutchweek nog steeds skiën

Foto: in Val Thorens kun je in de periode van Dutchweek nog steeds skiën

Boek jouw Dutchweek wintersport bij Sunweb

Begint het te kriebelen en wil jij komend voorjaar keihard losgaan in de sneeuw met je vrienden, collega’s of familie? Bekijk dan nu alle accommodaties in Val Thorens en boek jouw ideale plek om bij te komen na een dag skiën en feesten. Zo kun je er de volgende dag weer lekker tegenaan!

07/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter