Door |Gepubliceerd op: 29/01/2020|2.1 min leestijd|

Zoveel skigebieden en keus, waar te beginnen? Valfréjus is rustig, sneeuwzeker, toegankelijk en oh zo fantastisch! Het Franse skigebied is onder andere kenmerkend voor de sneeuwzekerheid, de bospaden en het sfeervolle centrum. Na een dag wintersporten kun je terecht in het charmante centrum waar verschillende barretjes en restaurants te vinden zijn. Mocht je willen après-skiën? Ook dat is geen probleem!

Een skigebied voor iedereen

Valfréjus

Valfréjus is een gezellig skigebied in Frankrijk, dicht tegen de Italiaanse grens. Het gebied bestaat voornamelijk uit blauwe pistes maar biedt ook verschillende off piste mogelijkheden. Valfréjus is daarom populair bij de beginnende en de gevorderde wintersporter, maar ook freeriders weten het Franse gebied te vinden. Je kunt er zeker van zijn dat je niet hoeft te wachten bij de skiliften, omdat deze vrij modern zijn waardoor je snel en comfortabel boven op de piste wordt gebracht! Met de Eski-mo-skipas kun je niet alleen gebruikmaken van het skigebied Valfréjus, maar ook van de gebieden Aussois, La Norma, Bonneval-sur-Arc, Val Cenis. Door deze verbinding kun je genieten van meer dan 300km piste!

Een aanrader is de Arcelle; een schitterende skiroute vanaf de l’Ouillon de la Tomba, de top van het gebied, terug naar Lanslevillard. Het skiën of snowboarden afwisselen kan op de sleepiste. Hier kun je zowel overdag als ’s avonds genieten van 2km lang bobsleeplezier!

Sneeuwzeker Valfréjus!

Valfrejus

Valfréjus is een sneeuwzekere wintersportbestemming. Dat heeft het gebied onder andere te danken aan de geografische ligging, de pistes reiken tot 2800m hoogte. Verder zijn er 80 sneeuwkanonnen aanwezig in het gebied waardoor de pistes een goede sneeuw boost kunnen krijgen.

Uitgebreid aanbod vanuit de skischolen

Sneeuwpret

Omdat het gebied verschillende typen wintersporters aantrekt hebben de skischolen hun aanbod hierop aangepast. Voor de kleinste tot aan de meeste gevorderde wintersporters bieden de skischolen hun lessen aan. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan freeriden onder begeleiding van een instructeur. Een voordeel van dit Franse gebied is de aanwezigheid van Nederlandstalige skileraren. Voor de afwisseling kun je ook eens kiezen voor een wandeltocht op sneeuwschoenen of een avondje schaatsen op de centraal gelegen buitenlucht schaatsbaan.

Prijzen liggen laag

Valfréjus heeft een goede prijs kwaliteit verhouding. Het bijkomende voordeel van een wat kleiner skigebied is dat de prijzen relatief laag liggen.

Lijkt Valfréjus voor jou het ideale skigebied? Check dan zeker hier de mogelijkheden.

29/01/2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter