Door |Gepubliceerd op: 30/08/2022|3.4 min leestijd|

Skiën bestaat al eeuwenlang. Gelukkig zijn er nu moderne technologieën die het skiën net een tikkeltje gemakkelijker maken! Er bestaan namelijk tal van onmisbare en slimme gadgets die ervoor zorgen dat je wintersport nóg leuker en aangenamer wordt. Zo zie je tegenwoordig steeds vaker actiecamera’s op de piste, maar ook indrukwekkende veiligheidssystemen begin je nu te zien. Ski tracking apps mogen zeker niet ontbreken op de smartphone van een skiliefhebber, maar ook voor de wintersporters die vooral uitkijken naar de après-ski zijn er leuke skigadgets! Tijd om eens te zien naar de nieuwigheden waar jij dit jaar mee uitpakt op de skipiste…

In&Motion Airbag Vest

In&Motion Airbag Vest
Zoek jij graag het avontuur op? Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je jezelf goed beschermt. Met The Smart Ski Airbag Vest van In&Motion hoef jij je nooit meer te bezeren tijdens het skiën. Dit vest detecteert wanneer je valt, en dan vult het zichzelf met lucht in minder dan 100 milliseconden om de meest gevoelige delen te beschermen voordat je op de grond valt. Na de val zal het vest analyseren hoe je bent gevallen, en deze data gebruiken om de volgende keer een nog betere bescherming te geven. Het vest is de afgelopen 2 seizoenen gebruikt en getest door topskiërs in het Wereldkampioenschap Alpineskiën en de Skicross, en nu is het beschikbaar voor iedereen.

 

Pomocup

De Pomocup is de perfecte skigadget voor de tourskiër die het liefst zo veel mogelijk analyseert. Je plaats de Pomocup op je ski, en via een app stuurt het allerlei informatie naar je smartphone. Zo kun je als je na het skiën thuis zit de hele rit ontleden. Niet alleen de afstand, temperatuur, snelheid, hoogte en helling worden gemeten, er wordt ook bijgehouden hoeveel stappen je neemt, de kracht die je gebruikt, hoeveel grip je hebt, en hoe lang je slagen zijn.

Pomocup
GoPro Hero 6 Black Action Camera

GoPro’s zijn een onmisbare tool bij actieve vakanties. De GoPro Hero 6 is één van de meest krachtige GoPro’s tot nu toe en is de ideale camera om al je ski-avonturen mee vast te leggen. De beeldstabilisatie voorkomt schokkerige beelden en dankzij de vele mounts is de camera geschikt voor al je actiemomenten. Bovendien is de camera uitgerust met spraakbesturing, waardoor je je GoPro gemakkelijk kan aansturen. Beveel je GoPro om een foto te nemen, en dat zal hij onmiddellijk voor je doen. Dankzij de ingebouwde wifi en bluetooth kan je ook met de Quik, Splice en Capture apps de camera bedienen en beelden monteren. Met de Leki GoPro Adapter maak je je camera gemakkelijk vast aan je skistok.

GoPro Hero 6

©GoPro / www.gopro.com

Oakley’s Ski Goggles

Het ligt misschien niet zo direct voor de hand, maar als je gaat skiën dan kun je best nog wel eens flink last hebben van de zon. De zon wordt door al het witte sneeuw overal om je heen weerkaatst. Je kunt flink je ogen beschadigen als je geen zonnebril op hebt. Met deze toffe skibril van Oakley’s ben je beschermd tegen de Uv-straling van de zon. En bovendien zie je er ook nog eens uit als een echte pro-skiër!

Oakley

© Twycer / www.twycer.nl

Hanskie

Een mooie gadget om dit rijtje mee af te sluiten is de Hanskie, een must-have handschoen voor elke wintersporter die wel van een glaasje houdt. Want ook tijdens de après-ski zijn koude handen een veelvoorkomend probleem. Wil je graag een biertje of een wijntje drinken tijdens de après-ski, dan beginnen je handen vaak spontaan te bibberen. Ijskoud! Met Hanskie niet meer, deze après-ski handschoen neemt namelijk de vorm aan van je biertje, terwijl de zachte wol je handen heerlijk warm houdt!

Hanskie

30/08/2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter