Door |Gepubliceerd op: 23/03/2023|3.2 min leestijd|

Of je nu nog met pampers in de weer bent of net het zoveelste middeltje tegen de jeugdpuistjes van je kroost bent gaan halen – een vakantie met kinderen is nu eenmaal anders dan een reis zonder kinderen. Maar niet minder leuk! Zoek je een goede gezinsbestemming in Spanje? Wij zetten de leukste gezinsactiviteiten voor je op een rij. Aan de Spaanse Costa Brava beleef je gegarandeerd een onvergetelijke vakantie met je kinderen!

Wereldstad aan de Costa Brava: Barcelona

Vanaf de Costa Brava is een bezoek aan Barcelona een perfecte uitstap voor het hele gezin. Met het strand, de dierentuin en het toffe kabelbaantje (Teleférico de Montjuïc) doe je elk kind – en elke ouder – wel een plezier met een dagje Barcelona. Ook de combinatie speeltuin plus terras vind je er overal, ideaal! Verstopt achter de beroemde Ramblas is er bijvoorbeeld het gezellige plein Plaça de Vicenç Martorell. Omringd door terrasjes met in het midden een speeltuin. Of strijk neer in het prachtige stadspark Parque Joan Miró, net achter Plaza España. Strand en speeltuin combineren? Zoek het Parc de la Barceloneta op.

Strand met speeltoestel voor kinderen

Foto: het kindvriendelijke strand van Barcelona, Spanje

Costa Brava met kinderen: strand!

Een emmer en een schepje. Meer is er soms niet nodig voor urenlang spelen. Heerlijk, toch? Aan de Costa Brava zit je perfect als het strand een onmisbaar onderdeel vormt van je vakantie. En de keuze is reuze wat betreft stranden. Lange zandstranden dichtbij het centrum met gezellige horeca, of kleine verborgen baaitjes tussen de dennenbossen en de kliffen. En wie kijkt er nu niet naar uit om languit op een strandhanddoek te liggen en te genieten van de zon en een zeebriesje? Vooral Blanes is een leuke strandbestemming aan de Costa Brava met kinderen. Strandwachten zijn er goed vertegenwoordigd en de zee blijft er lang ondiep. Bekijk voor meer strandtips ons blog over de drie mooiste stranden aan de Costa Brava.

Uitzicht vanaf een rots over Blanes en de zee

Foto: prachtig uitzicht over het strand van Blanes, Spanje

Uitjes met kinderen aan de Costa Brava: Parc polivalent Francesc Macià

Malgrat de Mar is een populaire badplaats en een heerlijke bestemming voor een strandvakantie aan de Costa Brava met kinderen. Qua accommodatie is er voor ieder wat wils. Van luxe all inclusives in Malgrat de Mar tot hotels met kidsclub en glijbanenparadijzen. Wat niet veel mensen kennen, is het themapark op een paar minuten afstand rijden van de kust. Het is een (gratis) park vol fantasierijke attracties in sprookjesthema, picknickplaatsen en een amfitheater. In het bijbehorende restaurant kan je heerlijk lunchen of een ijsje eten. Een perfecte activiteit voor kinderen tot tussen de 2 en 8 jaar. Maar wij vermoeden dat de oudere kinderen het stiekem even leuk vinden!

Groot speeltoestel in de vorm van een schoen voor kinderen

Foto: het themapark Francesc Macia, Malgrat de Mar, Spanje

Costa Brava met gezin: ontdek het avonturenpark

Tokkelbanen, netten, hangbruggen, ziplines …heb jij sportieve kinderen die wel van wat avontuur houden? Een bezoek aan een klimbos is een superleuke en originele activiteit met kinderen. En een fijne afwisseling van de vele strandjes of prachtige dorpjes die de Costa Brava rijk is. De Costa Brava kent verschillende klimbossen waar je gegarandeerd dikke pret hebt met het hele gezin. Bezoek bijvoorbeeld Jalpi Aventura, op een halfuurtje rijden van Lloret de Mar. Iets noordelijker vind je het Parc d’Aventura in Platja d’Aro. Dit klimbos is met negen verschillende klimparcoursen de grootste van Zuid-Europa. Een perfect uitje aan de Costa Brava met kinderen.

Zo zie je, aan de Costa Brava beleef je een geweldige vakantie met je gezin. De vraag is alleen: hoe lang kunnen jullie weg? Want er is zoveel moois en leuks te doen! Vind jouw ideale vakantie naar de Costa Brava met kinderen bij Sunweb!

23/03/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter