Door |Gepubliceerd op: 30/08/2022|4 min leestijd|

Is het bij jou ook altijd passen en meten wanneer jij je koffer moet inpakken? Dan komen deze 10 tips vast en zeker goed van pas voor je volgende vakantie. Zo voorkom je dat je koffer te zwaar wordt en je moet bijbetalen aan de luchtvaartmaatschappij. En bovendien hou je nog ruimte over voor leuke souvenirs; een win-winsituatie dus!

Waar moet je op letten?

  1. Koffer

Soms zit je koffer nog maar halfvol en kom je er na het wegen achter dat het toegestane gewicht al bereikt is. Vol verbazing en frustratie sta je met je handen in het haar, want hoe kan dit? Je hebt toch echt je best gedaan om niet je hele garderobe in je koffer te proppen. Daarom is het slim om eerst je koffer zonder inhoud te wegen, want koffers met een harde buitenkant en oude koffers nemen op zich al snel wat kilo’s in. Kies daarom altijd voor een lichtgewicht koffer of een tas, zodat je nog een paar extra dingen kunt meenemen.

  1. Lijstjes

Zeker als je naar een nieuwe bestemming gaat, luidt altijd weer de grote vraag: “Wat neem ik mee?” Gelukkig is Google op zo’n moment je beste vriend en kun je online genoeg inpaklijstjes vinden voor verschillende gelegenheden. Kijk voor je begint met inpakken ook even naar het weerbericht op je vakantiebestemming. Het is nu alleen nog de kunst om tijdens het pakken, je aan je lijstje te houden en niets in te pakken wat je niet nodig hebt!

  1. Oprollen

Wil je veel ruimte in je koffer besparen? Rol je kledingstukken dan strak op en druk ze stevig tegen elkaar aan, zodat de kleding niet kan uitrollen. Met deze methode blijft je kleding ook kreukvrij, dus bij aankomst kun je meteen je zijden jurkje of witte overhemd aantrekken. Bye bye strijkijzer!

  1. Schoenen

Ze zijn vaak zwaar, onhandig om in te pakken en vies, maar je hebt ze toch nodig op vakantie. Schoenen kun je efficiënt inpakken door je sokken en ondergoed erin te stoppen. Dat scheelt ook weer een beetje aan plaats. Als je bang bent dat je vieze sneakers tegen je schone bloesjes aankomen, kan je een badmuts rond de zolen doen. Schoenen nemen vaak veel gewicht in, dus wees verstandig en trek het zwaarste paar aan wanneer je op reis vertrekt.

  1. Boeken

Elke boekenwurm kent het probleem; een paar boeken in je koffer en hij voelt al snel aan alsof hij gevuld is met bakstenen. Daarom is het altijd slim om een boek met papieren cover te kiezen. Lees je tijdens je vakantie in no time een paar boeken uit? Dan is het misschien verstandig om een E-reader aan te schaffen. Dankzij dit kleine, elektronische apparaat heb je eender welk boek bij de hand voor eindeloos veel leesplezier!

  1. Handdoeken

Het is zo zonde, als je tijdens je reis met loodzware handdoeken aan het sjouwen bent, terwijl bij aankomst in het hotel, de handdoeken al opgevouwen in je kamer klaarliggen. Check daarom altijd op voorhand of het hotel deze service aanbiedt.

  1. Toiletspullen

Veel vrouwen en een aantal mannen hebben er een hoop van; een beautycase vol met hun gehele collectie verzorgingsproducten. Voorkom dit door mini versies van je favoriete producten mee te nemen. Je make-up kwasten kun je in een zonnebrilkoker meenemen en het is handig om een wattenschijfje over je poeder make-up (blush en highlighter) te leggen, zodat je bij aankomst geen gesneuvelde poeders in je koffer terugvindt.

  1. Sieraden

Als je ergens niet op zit te wachten bij het uitpakken van je koffer op vakantie, dan is het wel om al je sieraden uit de knoop te halen. Bij het inpakken kun je deze situatie al voorkomen door je oorbellen en ringen in een pillendoosje te verdelen. Een andere handige truc is om een rietje te schuiven over je kettingen, zodat je op je bestemming geen uren hoeft te verspillen aan het ontwarren ervan.

  1. Mix & Match

Ga voor kledingstukken die je kan mixen en matchen met elkaar zodat je meer outfit mogelijkheden hebt.  Als je kledingstukken leuk combineert, kun je dat ene rokje prima twee keer aan. Kate Middleton en Michelle Obama doen het ook, dus wat houdt jou nog tegen? Hierdoor hoef je minder bergen kleding mee te nemen en zie je er toch iedere dag weer anders uit!

30/08/2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter