Door |Gepubliceerd op: 23/02/2018|2.9 min leestijd|

Als je dit seizoen nog niet op skivakantie bent geweest, of als je gewoon lekker nog een keer wil skiën, dan is de paasvakantie de perfecte tijd om nog van de sneeuw te genieten! We hebben de 6 beste redenen om met Pasen te gaan skiën voor je op een rijtje gezet.

 

1. Het is dé tijd voor gezelligheid

In de paasvakantie is het altijd gezellig op de piste. En niet alleen op de piste, de après-ski komt in de paasvakantie echt tot leven. Je hoeft je dus niet druk te maken dat je alleen aan de bar zit. Omdat de omliggende landen bijna allemaal paasvakantie hebben is het dus zeker weten gezellig.

2. Geniet van de zon!

Een voordeel van een skivakantie in het voorjaar is natuurlijk de hoeveelheid zon die je op de piste zult krijgen. En het is ook nog eens een stuk minder koud. Smeer je wel vaak in met een hoge factor zonnecrème, en drink genoeg water. Zorg er ook voor dat je een skibril of een zonnebril hebt die de Uv-straling tegenhoudt.

3. Uitverkoop

De winkels willen aan het eind van het seizoen van hun voorraad af, en dus zal je veel grote kortingen zien. Zoek je dus nog een paar nieuwe ski’s, of wil je een nieuwe skioutfit voor volgend jaar? Sla dan nu je slag, want het volgende seizoen betaal je weer de volle pond.

4. Veel leuke events

Omdat het mooie weer er is, en omdat het einde van het skiseizoen nadert zijn er tijdens de paasvakantie vaak tal van events in de Alpen. Zo heb je bijvoorbeeld het Electric Mountain Festival op 4 en 5 april, waar DJ’s hun muziek door de bergen laten klinken. Zeg nou zelf, er is toch geen mooiere manier om Pasen te vieren dan met een spetterend feestje in de sneeuw?

5. Lokale paasvieringen

Een van de voordelen van met Pasen op skivakantie gaan is dat je kan meegenieten van de Paasvieringen in de sneeuw. Zo wordt in Oostenrijk op veel plekken een groot paasvuur aangestoken! Iedereen komt bij elkaar om glühwein te drinken en marshmallows te roosteren. Dacht je dat eieren zoeken al moeilijk genoeg was in je eigen tuin? Probeer dan eens samen met je kinderen alle heerlijke chocolade-eieren onder de sneeuw te vinden!

6. Lekkere paasbrunches!

In Duitsland en Oostenrijk heb je heerlijke paasbrunches met wortelcakes, Pumpernickel (donkerbruin brood), paashaasjes met quark, en lekkere gekookte eieren. In Frankrijk houden ze er van om met Pasen gerechten met eieren te maken, en verder heel veel chocolade te eten. Dus die kop warme choco na het skiën is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens traditioneel verantwoord. Wat in Italië een landelijke traditie is zijn de paaseieren. Dit zijn echter niet de normale eieren die je gewend bent. Het zijn reuze-eieren van chocolade of gevlochten van brood, en binnenin zit een cadeautje voor de persoon aan wie je het ei geeft.

Kortom, de paasvakantie is voor veel mensen een ideale tijd om op skivakantie te gaan. Of je nu wil genieten van alle lokale paastradities, of gewoon lekker wil skiën met een zonnetje, een skivakantie met Pasen is een uitstekend idee!

23/02/2018|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter