Door |Gepubliceerd op: 30/08/2022|3.6 min leestijd|

Wie droomt van een skivakantie zonder ooit in de bergen geweest te zijn heeft vaak een idyllisch beeld van een chalet tussen de bomen, midden op de piste. Hoewel het misschien niet altijd volledig is zoals in je dromen, zal verblijven in een chalet in de sneeuw je allesbehalve teleurstellen. We zouden je natuurlijk een top 5 van redenen kunnen geven waarom het helemaal fantastisch is om je skivakantie door te brengen in een chalet, maar aangezien iedereen anders is verzamelden wij liever jullie mooiste herinneringen! #creatingmemories

Dora (25)
Verblijven in een chalet op skivakantie voelt gewoon aan alsof je in een film zit; gewoon hét ideale plaatje voor een wintersport, of het nu met familie of met vrienden is. Mijn favoriete moment bij uitstek is vroeg ’s ochtends – misschien in tegenstelling van de meeste mensen op skivakantie – wanneer iedereen nog slaapt. In een wat rustiger gelegen chalet is het dan nog muisstil. Zalig om dan met een dekentje rond en een koffietje op je terras te staan en naar de opkomende zon en de spierwitte piste te kijken en even weg te dromen voor de dag begint!

Esmee (29)
Ik vind het moeilijk om één beste herinnering te kiezen, het gaat mij meer over de sfeer die je tijdens zo’n week in een chalet voelt. Veel meer dan in een appartement of hotel krijg je al snel een familiegevoel. In groepjes ‘thuiskomen’ in de chalet; even hangen, chillen, douchen en ervaringen uitwisselen, douchen en dan samen beginnen aan het eten en natuurlijk vooral aan de hapjes. Een paar mensen koken, anderen voorzien die mensen van een drankje, … De sfeer in een chalet is gewoon ongedwongen en je hoeft je nooit te haasten om ergens te zijn want je woont gewoon op “de place to be”!

Johan (59)
Het is al lang geleden maar een van mijn mooiste herinneringen tijdens een skivakantie speelt zich af in een chalet. Het is eigenlijk zelfs niet zo spectaculair, maar vroeger vonden mijn broers en ik dit echt fantastisch. We gingen skiën met ons gezin, en aangezien ik 6 broers en zussen heb was dat altijd sowieso ambiance. Het leukste vond ik eigenlijk niet het skiën, maar wel verstoppertje spelen in de chalet. Zo’n chalet was toch altijd weer zo anders als thuis, met extra veel creatieve mogelijkheden om je te verstoppen en nooit gevonden te worden! Wie laatst gevonden werd was altijd de held van de dag!

Daniqua (31)
Ik ben nogal een luxepaardje en verbleef altijd liefst in een hotel met All-inclusive formule waar ’s  ochtends, ’s middags en ’s avonds het eten voor me klaar stond. Tot ik met mijn ouders mee op skivakantie ging en zij een chalet met catering service huurden. Dat was echt mijn beste vakantie OOIT! Zalig om de hele week met rust gelaten te worden, heerlijk rustig tussen de bomen, geen onbekende hotelgasten, geen gigantisch buffet, … Wél; veel ruimte, samen boardgames spelen, genoeg privacy en hét beste eten, speciaal voor ons klaargemaakt. Ik moet zeggen dat ik er een beetje bang voor was, maar dit heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen!Dimi (36)

Het allermooiste moment dat ik ooit heb meegemaakt speelde zich af in een chalet op wintersport. Ik was 24 en al bijna een jaar tot over mijn oren verliefd op een vriendin waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou kunnen krijgen. Tot het moment dat we op skivakantie allemaal wat teveel ophadden en uiteindelijk in die gigantische chalet toch met z’n tweeën in het bed van een bevriend koppel zijn beland. Ik dacht toen dat het vooral gebeurde omdat zij dronken was, en was al lang blij dat ik die eenmalige ‘vergissing’ mocht zijn. Later die vakantie bleek dat zij ook al lang achter mij aanzat. De rest is geschiedenis want we zijn intussen al 12 jaar gelukkig samen!

Wil je graag je herinneringen/foto’s/… met ons delen? Stuur ons een privéberichtje via Facebook. Wij ontvangen altijd graag foto’s en vakantieverhalen!

30/08/2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter