Door |Gepubliceerd op: 02/11/2022|3.5 min leestijd|

Bij Sunweb heb je de keuze uit meer dan 200 skibestemmingen. Of je nu voor het eerst gaat skiën of juist een ervaren skiër of snowboarder bent: we vertellen je alles over de mooiste en betaalbare skigebieden.

Het kan knap lastig zijn om de perfecte skivakantie te regelen voor je gezin. En al helemaal als je je moet houden aan een budget. Met Sunweb maak je het jezelf gemakkelijk.

Auris-en-Oisans, Alpe d’Huez Grand Domaine

Weg van de drukte. Ga skiën in een kleiner skigebied en je hebt meer ruimte om los te gaan op de pistes. Bovendien zijn de prijzen in de dorpen vaak redelijk en bepaal je zelf of je uit eten gaat of liever zelf kookt. Kies bijvoorbeeld voor Auris-en-Oisans of de omliggende dorpen en je vindt een voordelige accommodatie van goede kwaliteit. Bijvoorbeeld Residence Odalys Les Balcons d’Aurea. Vanaf het hotel loop je nog geen 100 meter naar de skilift, die je rechtstreeks toegang geeft tot alle populaire pistes in Alpe d’Huez Grand Domaine. Hier ervaar je de echte skisfeer.

Ski's staan in de sneeuw bovenaan een piste

Foto: geniet van de rust in Auris-en-Oisans

Vaujany, Alpe d’Huez Grand Domaine

Een kleiner skigebied dat je niet mag missen is Vaujany. Dit charmante dorpje ligt verscholen in een vallei op 1250 meter hoogte. Dankzij het moderne en efficiënte liftsysteem sta je binnen een mum van tijd op de piste. En de gondel brengt je tot meer dan 3000 meter hoog. Ben je een ervaren skiër? Ontdek Sarenne, een van de langste pistes ter wereld. De piste is 16 kilometer lang waardoor je ongeveer 1,5 uur aan één stuk kunt skiën. Tenzij je stopt bij een van de gezellige Franse restaurants die je onderweg tegenkomt.

Waar verblijf je? Maak bijvoorbeeld van Chalet Le Crenier de Germaine je thuis. Deze authentieke en gezellige appartementen zijn ideaal voor gezinnen. Bonustip: als je kiest voor een skivakantie in Alpe d’Huez Grand Domaine, biedt meer dan 80% van onze accommodaties ski-in/ski-out. Zo sta je vanuit je accommodatie direct bij de skilift. Dat scheelt weer slepen met spullen!

Uitzicht over de pistes van Vaujany

Foto: uitzicht over het skigebied van Vaujany

Les Carroz d’Araches, Le Grand Massif

Iets ten zuiden van het populaire Les Portes du Soleil vind je Le Grand Massif. Het gebied biedt een breed skigebied voor alle niveaus. Kinderen en jongeren mee op skiën of snowboarden? Die gaan uit hun dak in de drie grootste funparks van Europa. Ga je liever voor een gezellige en rustige sfeer tijdens je skivakantie, dan is het voormalige bergdorp Les Carroz d’Araches de perfecte keuze. De levendige après-ski is vervangen door gezellige restaurants rond het stadsplein en oude boerderijen zijn voorzien van moderne faciliteiten zoals in het 4-sterren Résidence PV Premium Les Fermes du Soleil. Deze accommodatie heeft een heerlijke spa en ijsbaan!

Uitzicht over de houten chalets in Le Grand Massif

Foto: ontdek de Résidence PV Premium Les Fermes du Soleil

Samoëns, Le Grand Massif

Le Grand Massif is misschien wel een van de mooiste skigebieden van Frankrijk. Als je van een authentieke omgeving houdt, zul je blij zijn met het gezellige centrum van Samoëns met zijn goed bewaarde architectuur. Naast skiën kun je hier van alles doen zoals para-sailing. En in unieke, moderne en mooi ingerichte accommodaties laat je je benen heerlijk rusten na een dag op de piste. Ontdek bijvoorbeeld onze gloednieuwe accommodatie Hotel MGM Les Suites d’Alexane. Hier ben je verzekerd van een luxe skivakantie in een prachtige omgeving met een spa van 1000 m2. Dat wordt genieten.

Het besneeuwde dorp van Samoëns van bovenaf. Op de achtergrond liggen de bergen.

Foto: het gezellige dorp Samoëns

Kortom: als je kiest voor een skivakantie in een kleiner skigebied, dan geniet je van een prachtige omgeving voor een klein budget. De meeste dorpen zijn verbonden met de grotere skigebieden, zodat je toegang hebt tot flink wat kilometers in de sneeuw. Tegelijkertijd ervaar je de authentieke charme die alleen in de kleinere dorpen te vinden is, waar de restaurants en bars nog bruisen van de echte skisfeer. Waar gaat jouw volgende skivakantie naartoe? Bekijk al onze skivakanties en vind jouw ideale vakantie in de sneeuw.

Hi, ik ben Sanne! Ik schrijf voor Sunweb blogs over de mooiste bestemmingen. Wat een droombaan hè? Van Rome tot Tirol en van Kos tot Nice: ik neem je mee naar de chillste stranden, lekkerste restaurants, gaafste activiteiten en de meest spectaculaire uitzichtpunten. Ga je mee?
02/11/2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter