Wat is er te doen op een cruiseschip?

De leukste activiteiten aan boord van een cruiseschip

Stap aan boord van een cruiseschip en je snapt meteen waarom cruisevakanties zo populair zijn. Naast dat een cruise een geweldige manier is om de wereld te ontdekken, valt er namelijk ook aan boord enorm veel te beleven. Cruiseschepen worden steeds uitgebreider en toegankelijker voor allerlei type reizigers en leeftijden. Van wildwaterparken tot surfsimulators, sterrenrestaurants en ultra luxe wellness centra – dit is wat je allemaal kunt doen aan boord van een cruiseschip.

Tip: Ga je voor het eerst op cruisevakantie of verblijf je op een nieuw schip? Ga zodra je aan boord bent eerst op ontdekkingstocht. Hoewel je altijd een plattegrond van het schip kunt inzien, is het veel leuker om lekker rond te dwalen en allerlei indrukken op te doen. Maak een wandeling over verschillende dekken en ontdek wat het schip allemaal te bieden heeft.  

Sport en ontspanning

Tijdens een cruisevakantie is waterpret gegarandeerd. Vrijwel ieder cruiseschip beschikt over een of meerdere zwembaden, sommigen hebben er zelfs meer dan 10! Deze zwembaden zijn een geweldige manier of af te koelen en van de zon te genieten tijdens je vakantie. Naast reguliere zwembaden beschikken veel schepen ook over zwembaden met spannende wildwaterglijbanen, ideaal wanneer je met kinderen op cruisevakantie gaat. Sommige rederijen, zoals Royal Caribbean en MSC Cruises, hebben zelfs schepen met een compleet waterpark. Terwijl jij geniet van een verfrissend drankje op het zonnedek, genieten de jongste reizigers van urenlang waterpret.  

Toe aan een momentje pure ontspanning en verwennerij? Cruiseschepen zijn uitgerust met prachtige wellness faciliteiten die een verscheidenheid aan behandelingen aanbieden om je in de watten te leggen. Van massages tot gezichtsbehandelingen, de spa is de perfecte plek om tot jezelf te komen. Luxere rederijen, zoals Celebrity Cruises en Seabourn, besteden veel aandacht aan wellness en bieden dan ook een ruimer aanbod aan faciliteiten, zoals stoombaden en kruidensauna’s. Voor wie een actievere manier van ontspanning zoekt, bieden cruiseschepen een breed scala aan sportactiviteiten. Van een yogasessie bij zonsopkomst tot spinninglessen en een complete fitness ruimte, er zijn genoeg manieren om actief en gezond te blijven.

Schepen met waterparken en wellness

Avontuur aan boord

Een cruiseschip is ook een geweldige plek voor een uitgebreide shopsessie. Veel schepen hebben een verscheidenheid aan winkels, waar je unieke souvenirs, kleding, sieraden en andere artikelen op de kop kunt tikken. Van luxe boetieks tot designer winkels, elk budget is iets moois te vinden. Het leuke aan winkelen op een cruiseschip, is dat het vaak belastingvrij is. Zo shop je tegen een scherpe prijs je nieuwe garderobe bij elkaar of scoor je een mooi souvenir voor jezelf of voor de thuisblijvers. Maar er nog veel meer leuke activiteiten aan boord om deel aan te nemen. Denk aan kooklessen, dansworkshops tot sporttoernooien en gezelschapsspellen. Naast gezelligheid zijn deze activiteiten ook een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Royal Caribbean botauto's

Activiteiten voor kinderen

Cruiseschepen bieden ook een breed scala aan activiteiten voor kinderen en tieners. Veel cruisemaatschappijen beschikken over uitgebreide activiteitenprogramma’s voor reizigers tot 18 jaar, verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Zo vermaken de jongste cruisers zich met creatieve spelletjes in Kids Clubs, waar tieners leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten in de Teen Clubs en samen kunnen gamen in de arcade. Met name de nieuwste cruiseschepen beschikken daarnaast over waanzinnige activiteiten voor alle leeftijden. Zo zijn sommige schepen van Norwegian Cruise Line bijvoorbeeld uitgerust met een kartbaan en vind je aan boord van Royal Caribbean botsauto's, ziplines en zelfs een skydive simulator!

Ontdek de schepen van Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean

Onvergetelijke excursies

Tijdens een cruise blijf je natuurlijk niet altijd aan boord van het schip. Een van de beste dingen van een cruisevakantie is de mogelijkheid om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Cruisemaatschappijen hebben een groot en divers excursie aanbod, die dagelijks varieert afhankelijk van je bestemming. Zo zijn er georganiseerde excursies, waarbij je met een groep medereizigers activiteiten gaat ondernemen aan wal. Maar je kunt ook kiezen voor enkel een transfer naar een specifieke stad of locatie, vanwaar je zelfstandig de omgeving kunt ontdekken. Of u nu een mooie wandeling wilt maken, een historische plek wilt bezoeken of gewoon wilt ontspannen op een strand, een excursie is een geweldige manier om nieuwe culturen te ervaren en nieuwe bestemmingen te ontdekken.

Eten, drinken en entertainment

Liefhebbers van gastronomie zijn op een cruiseschip op de juiste plek. Tijdens een cruise verblijf je altijd op basis van volpension en heb je keuze uit verschillende restaurants en wereldkeukens. Zo kun je dagelijks genieten van een scala aan gerechten – van een uitgebreid buffet tot exotische lokale gerechten en comfort food. En dat allemaal onder het genot van een prachtig uitzicht op de oceaan! Ook kun je kiezen voor een avond culinair genieten in een van de specialiteitenrestaurants. Test je smaakpapillen met fantastische gerechten bereid door sterrenchefs en geniet van een culinaire avond uit. Met zoveel eetgelegenheden om uit te kiezen, kun je elke dag van je vakantie een andere maaltijd ervaren.

Maar na het diner is de avond nog lang niet voorbij. Cruiseschepen komen na zonsondergang tot leven en bieden fantastische entertainmentprogramma’s in de avond. Van spectaculaire theatershows, die niet onderdoen aan Broadway producties, tot dansvoorstellingen en stand-up comedy, de kwaliteit van het entertainment is ontzettend hoog. Als je op zoek bent naar een beetje spanning, dan is het casino de plek waar je moet zijn. Waag een gokje en beleef een avond vol plezier en avontuur. Wil je tot in de vroege uurtjes doorgaan? Ook ’s avonds laat zijn er talloze entertainmentopties om uit te kiezen. Borrel nog lekker na in de bars en lounges, geniet van livemuziek of dans je voetjes van de vloer in een hippe nachtclub. Het is tenslotte vakantie!

Costa Cruises - Aperol Spritz Bar

Zoals je ziet, is een cruiseschip niets minder dan een drijvend luxe resort. Van eindeloos ontspannen in de wellness, een culinaire wereldreis maken in de vele restaurants of lekker wilt shoppen en drankjes drinken, er is een schat aan mogelijkheden om uit te kiezen. Ga je op cruisevakantie met kinderen? Ook de jongste reizigers vermaken zich dagenlang met talloze kinderactiviteiten en in het waterpark. Vervelen is geen optie tijdens een cruisevakantie.