Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden liggen meer dan 1.600 km van het vasteland van Spanje, maar als je schip aanmeert bij het grootste eiland, Tenerife, stap je een andere wereld binnen. De gevarieerde natuur van het eiland zal dit nog versterken.

Canarische Eilanden
Canarische Eilanden

Cruisevakantie op de Canarische Eilanden


Een cruise naar de Canarische Eilanden betekent prachtige stranden, heerlijk weer en natuurschoon in overvloed. Maar liefst vier van de zeven belangrijkste nationale natuurreservaten van Spanje liggen op deze vulkanische archipel; de vulkaankrater van de berg Teide op Tenerife en Lanzarote's Timanfaya Nationaal Park zijn er maar twee van. Het landschap varieert van woestijnachtige gebieden tot dichte bossen en spectaculaire stranden. Op sommige plekken is de vulkanische grond enorm vruchtbaar. Zo is Europa's enige koffieplantage te vinden in de Agaete vallei op Gran Canaria. Hier groeien zelfs avocado’s, mango’s, papaja’s, druiven, sinaasappels en citroenen.

Verkoelen kan in de natuurlijke zoutwaterbaden van Bajamar, diepzeeduiken tussen octopussen en barracuda's in Tabaiba. Als je uitgeput bent van je avontuur, ga je naar een restaurant aan zee voor een glas sangria en knapperig brood besmeerd met almagrote (een lokale, harde kaaspasta op smaak gebracht met tomaat, knoflook en paprika).

Havens

Wij vonden