Op cruisevakantie voor je honeymoon

Ga samen op een cruise om je huwelijk te vieren

Met zoveel te plannen voor je bruiloft, wil je dit niet nog eens doen voor je huwelijksreis. Cruises zijn uitstekend geschikt voor huwelijksreizen, omdat ze verwennerij combineren met dingen zien. Een cruisevakantie is een combinatie van de bestemmingen die je bezoekt en alle faciliteiten en entertainment aan boord van het schip. Immers, cruiseschepen hebben spa's, wellness, restaurants met bekende chef-koks, butlers en chique bars... en altijd met de zee als achtergrond.

De beste cruiserederijen voor jouw honeymoon

Je honeymoon kun je eigenlijk op elk cruiseschip heel goed vieren, maar er zijn een aantal rederijen die er toch wel bovenuit springen en schepen aanbieden met nog meer luxe. De volgende cruisemaatschappijen voor huwelijksreizen bieden wat ons betreft de juiste mix van ontspanning en romantiek.

8x waarom een cruisevakantie ideaal is voor een honeymoon

1. Er komt eigenlijk geen planning bij kijken

Kies jouw reisroute, boek, en blader door de beschikbare excursies die je zou willen toevoegen. Er komt weinig tot geen onderzoek bij kijken, het is een beslissing die je meteen neemt. Na het plannen van een hele bruiloft is dit misschien wel het grootste voordeel van een cruise.

2. Je komt op plaatsen waar je anders nooit zou komen

Kleinere schepen betekenen een betere toegang. Neem Peregrine Adventures, een premium reismerk met reizen naar plaatsen als de Seychellen, Thailand en Maleisië. Minder dan 50 passagiers per schip kunnen voor anker gaan bij onbewoonde, afgelegen eilanden en zwemmen in baaien die ontoegankelijk zijn voor grote cruiseschepen - bijvoorbeeld Anse Source D'Argent op La Dique, een van de beste stranden ter wereld. Naturetours.com is een reisorganisatie die avonturiers verder dan wie ook meeneemt in het Amazonegebied op haar M/V Tucano, een superduurzaam schip met airconditioning op zonne-energie en lokaal geproduceerd voedsel.

3. Je gaat naar meerdere bestemmingen in plaats van slechts 1

Als je iemand bent die makkelijk verveeld raakt of gewoon gelooft dat variatie het kruid van het leven is, dan is het geen goed idee om een week te boeken in een beachresort en daar een hele week te blijven. Op vele cruises kun je een mooie mix vinden van stad en strand, eiland en jungle, berg en dorp. Je kunt bijvoorbeeld het zeeleven ervaren tijdens het snorkelen, zoals in de Galapagos of met de naturalisten van Ecoventura die ook kajak- en SUP-tochten begeleiden op ontdekking gaan of proeven van de vele verrukkelijke streekgerechten van Vietnam als je langs de kust richting Hongkong reist.

4. Het is een kans om er even helemaal uit te zijn en alles achter je te laten

Niet dat cruiseschepen geen wifi beschikbaar hebben, maar vaak is het vrij duur (en op afgelegen plaatsen werkt roaming niet altijd). En eerlijk gezegd, wie wil er tijdens zijn huwelijksreis met de smartphone bezig zijn? Op huwelijksreis wil je vooral genieten van wie je het meest houdt en nieuwe ervaringen opdoen.

5. Het eten is geweldig

Een van de beste dingen van deze intieme en luxecruiserederijen? Hun keuken. Het is een uitdaging om een resort te vinden met zulke rijke, gevarieerde en onberispelijke maaltijden als die van Seabourn en de andere luxerederijen. Uitgebreide meergangenmenu's met wijnarrangementen, sushi die rechtstreeks uit Japan lijkt te komen, fantastische demonstraties, uitstapjes naar lokale markten met de chef-kok en gastchefs op het schip zijn enkele van de extraatjes die foodies op deze schepen in extase brengen.

6. Laat je portemonnee maar thuis

Het is moeilijk om je het voor te stellen, maar de volgende dingen hoef je niet te doen op een luxecruise: een rekening ondertekenen, betalen met je creditcard, vreemde valuta omrekenen of de prijzen op een menu bestuderen. Op een luxecruise zoals die van Seabourn of Oceania bestaan dit namelijk niet. Vrijwel alles op het schip is inclusief, de drank inbegrepen (bij Seabourn en sommige andere rederijen zijn zelfs fooien en 24-uurs roomservice inbegrepen). Dat maakt het veel gemakkelijker om te relaxen, zonder je zorgen te maken over geld of budget. Gewoon genieten dus!

7. Er zijn fantastische mogelijkheden om de lokale cultuur te ervaren

Sommige routes omvatten naast excursies ook overnachtingen aan land. Silversea heeft programma's die ongelooflijk meeslepend zijn en Seabourns culturele tours worden door goed opgeleide lokale bewoners gegidst en laten je de échte kant van de bestemming zien.

8. Alles op het gemak

Zes of zeven bestemmingen in één reis, zonder van hotel naar hotel te hoppen en jezelf uit te putten in het proces... ook dat is cruisen. En de keuzes die maak je zelf. Geschiedenisliefhebbers zijn dol op het bezoeken van oude steden zoals Rome, een ander wil vooral langs de allermooiste baaien varen waar je dan ook een heerlijke duik kunt nemen. De mogelijkheden voor een onvergetelijke huwelijksreis cruise zijn eindeloos, en eindeloos opwindend!

Boek makkelijk en snel je cruisevakantie via Sunweb

Bekijk hieronder het actuele aanbod van cruisevakanties van de rederijen die honeymooncruises aanbieden. Deze luxerederijen zijn bij uitstek geschikt voor jouw honeymoon.

Wij vonden