Cruisevakantie voor senioren

Cruisevakanties zijn ideaal voor ouderen om op een relaxte manier de wereld te verkennen.

Overweeg je een cruise voor je volgende cruisevakantie als senior? Cruises zijn de meest comfortabele manier van reizen. Geniet van de mooiste bestemmingen, terwijl je in je luxueuze, 'varende hotel' reist over zee. Voor senioren die het comfortabeler vinden om gedurende hun cruisevakantie op het schip te blijven en geen excursies te doen, zijn er heel wat mogelijkheden om bezig te blijven, en het schip is een bestemming op zich.

Cruises voor senioren

Ook voor reizigers met beperkte mobiliteit zeer geschikt

Reizigers met beperkte mobiliteit kunnen de bezoeken aan wal zorgvuldig kiezen of besluiten om van veraf van het uitzicht te genieten terwijl ze van de voorzieningen en het sociale netwerk op het schip profiteren.

Veel cruiseschepen hebben toegankelijke cabines en liften, rolstoelbrede deuropeningen, en zelfs speciale apparatuur om te helpen bij het aan boord gaan van een kleinere boot voor excursies aan wal. Verscheidene schepen hebben medische zorg en artsen aan boord - een voordeel voor alle passagiers, niet alleen senioren - voor noodgevallen of ziekte. De meeste cruisemaatschappijen vragen dat ze minstens 45 dagen voor vertrek op de hoogte worden gebracht van de speciale behoeften van hun passagiers om ervoor te zorgen dat de juiste accommodatie wordt geregeld.

TIP
Vertrek direct op een cruiseschip vanuit Nederland, zodat een vlucht naar een ander land niet eens nodig is. Bekijk hier de cruisevakanties met vertrek vanuit Rotterdam en de cruises vanuit Amsterdam. Makkelijker en mooier wordt het niet!

Geniet van de vele faciliteiten aan boord

Eigenlijk zijn alle cruiseschepen geschikt voor senioren. Immers, elk cruiseschip biedt ontzettend veel faciliteiten, entertainment én luxe die voor ouderen uitermate geschikt zijn. Zelfs de cruiseschepen die uitgerust zijn met veel faciliteiten voor kinderen bieden enorm veel voor de senior. O.a. luxerestaurants, mooie kajuiten, sportfaciliteiten, zwembaden, wellness, casino, theater en ander entertainment zijn op elke cruise te vinden. En dat altijd met de beste service.

Als cruisende senior is het wel aan te raden om een cruisevakantie te boeken buiten de schoolvakanties. Dat is én rustiger, met minder kinderen aan boord én ook nog eens een stuk voordeliger, omdat buiten het hoogseizoen lagere prijzen worden gerekend.

Boek makkelijk en snel je cruisevakantie via Sunweb

Bekijk hieronder het actuele aanbod van cruisevakanties voor senioren, gesorteerd op eerstvolgende datum van vertrek:

Wij vonden