Duurzaamheid bij Celebrity Cruises

Celebrity Cruises is met een vloot van 15 schepen die naar meer dan 300 bestemmingen varen een van de meest luxueuze cruisemaatschappijen op zee. Ze zijn zich er als een van de grotere reisorganisaties van de wereld van bewust dat de verantwoordelijkheid voor een eerlijkere en duurzamere planeet deels op hun schouders rust. Wat dat in de praktijk betekent en hoe ze hun steentje daaraan bijdragen lichten we hier toe.

Energie en uitstoot besparing - Celebrity Cruises

Innovatie en slim design

Energie en uitstoot

Celebrity Cruises probeert op een slimme en innovatieve manier zo efficiënt mogelijk om te gaan met energie en brandstoffen. Dat doen ze onder andere door de inzet van LED-verlichting op al hun schepen, maar ook door het gebruik van groene energie. Zo beschikken een deel van hun schepen over zonnepanelen, waarmee bijvoorbeeld alle liften van elektriciteit worden voorzien. Er wordt aan boord gebruikgemaakt van energiezuinige apparaten en de ramen zijn voorzien van een speciale zonwerende laag waardoor het binnen minder warm wordt en de airconditioning minder snel aan hoeft. Daarnaast hebben alle schepen uit de vloot een hydrodynamisch design, waardoor er minder brandstof nodig is en beschikken alle schepen over de nieuwste generatie dieselmotoren die minder uitstoot genereren.

Celebrity Cruises - Afval en watermanagement

Waterbesparing, recycling en verkleinen van de afvalberg

Water- en afvalmanagement

Een cruiseschip kan niet zonder vers water aan boord. Water wordt gebruikt om te drinken, te wassen, voor sanitaire voorzieningen en alle hottubs en zwembaden. Celebrity Cruises probeert het gebruik van water op alle schepen terug te dringen en om water te zuiveren en te hergebruiken waar dat kan. Daarnaast zijn overal aan boord waterbesparende kranen en douchekoppen geïnstalleerd en wordt er gebruikgemaakt van waterbesparende vaatwassers en wasmachines. Het verbruik van water levert verschillende soorten afvalwater op. Celebrity Cruises streeft ernaar dit afvalwater niet onbehandeld te lozen op zee. 

Celebrity Cruises neemt net als zustermaatschappij Royal Caribbean deel aan het Save the Waves programma. Save the Waves is gericht op het verkleinen van de afvalberg. En met succes. Inmiddels is de hoeveelheid afval die aan land moet worden afgevoerd naar vuilstortplaatsen teruggebracht met 85%, door het gebruik van wegwerpmateriaal te verminderen en al het afval aan boord van cruiseschepen van Celebrity Cruises apart in te zamelen en te recyclen waar dat mogelijk is.

Saves the Waves programma
Galápagos natuurbescherming - Celebrity Cruises

Actief samenwerken met de gemeenschap

Sociale verantwoordelijkheid

Celebrity Cruises voelt zich onderdeel van de gemeenschappen die horen bij de havens waar ze komen en heeft daarbij een speciale band met de Galapagos eilanden. Alle excursies die de cruiserederij hier aanbiedt zijn afgestemd met het Galapagos National Park en voldoen aan de strengste milieu-eisen. De cruiserederij heeft daarnaast in samenwerking met Galápagos Conservancy het Galapagos Fund opgericht. Het fonds stimuleert hun gasten een bijdrage te leveren aan de bescherming van het ecosysteem van deze bijzondere eilandengroep.

Galápagos natuurbescherming
Biodiversiteit en zeeleven - Celebrity Cruises

Actief bijdragen aan de bescherming van ecosystemen

Biodiversiteit en zeeleven

Celebrity Cruises ziet het beschermen van de oceanen als een van hun grootste verantwoordelijkheden. Om hun activiteiten op dat vlak te vergroten en kracht bij te zetten zijn ze een partnerschap met het Wereld Natuur Fonds (WNF) aangegaan. Beide organisaties kijken samen hoe ze de biodiversiteit en het leven op zee beter kunnen beschermen en het WNF helpt Celebrity Cruises om uitdagende duurzaamheidsdoelstellingen op te stellen. Bijvoorbeeld als het gaat om het terugdringen van uitstoot of het inkopen van duurzamer voedsel.

Celebrity Cruises - gendergelijkheid - diversiteit en inclusie

Volle inzet op gendergelijkheid, diversiteit en inclusie

De mensen achter de rederij

De kracht achter Celebrity Cruises zijn de medewerkers die elke dag weer klaar staan voor de gasten van de rederij. Van oudsher werken er weinig vrouwen in de cruise-industrie, zeker op officiers- en managementposities. Celebrity Cruises wil daar verandering in brengen en loopt dan ook voorop waar het gaat om gendergelijkheid. Maar liefst 32% van de officieren is vrouw, de CEO is vrouw en de eerste vrouwelijke Amerikaanse cruiseschip-kapitein werkt voor Celebrity Cruises. Celebrity Cruises wil graag dat iedereen met plezier met de rederij kan varen en is dan ook meerdere malen uitgeroepen tot de meest LHBTI+ vriendelijke reisorganisatie én de meest LHBTI+ vriendelijke werkgever.

Wij vonden