Op vakantie naar Verenigde Arabische Emiraten

Destination image

Op het Arabische schiereiland aan de Perzische Golf liggen de Verenigde Arabische Emiraten die worden gevormd door de 7 Emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Ras Al Khaimah, Sharjah, Ajman, Um Al Quwain en Fujeairah. Deze Emiraten grenzen in het oosten aan Oman, het westen aan Saoedi-Arabië en in het noorden aan de Perzische Golf.

Het subtropische klimaat van Dubai is zeer aangenaam te noemen. Denk hierbij aan een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 25 graden in de wintermaanden. In de zomermaanden kan de dagtemperatuur wel oplopen tot boven de 40 graden. De prachtige kustlijn is hier zo´n 750 kilometer lang en is voorzien van parelwitte zandstranden en helder blauw zeewater.

De relatief korte reistijd, het aangename klimaat, de vele prachtige bezienswaardigheden en de hotels van topklasse maken Dubai tot de ideale vakantiebestemming voor deze winter. Van de prachtige stranden op Jumeirah Beach naar de The Palm-eilanden waarvan er in totaal 3 zijn en 300 kunstmatige eilandjes in de vorm van ‘de wereld’ is de kustlijn van Dubai wereldberoemd. Heb je dit wel eens op Google Earth bekeken?
Lees meer Lees minder
Alle accommodaties in Verenigde Arabische Emiraten
Populaire regio's in Verenigde Arabische Emiraten

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is Abu Dhabi.

Ligging
De Verenigde Arabische Emiraten grenzen aan de landen Saoedi-Arabië en Oman en de Perzische Golf en de Golf van Oman.

Taal
De officiële taal is Arabisch, vrijwel iedereen begrijpt Engels.

Tijd
In de wintermaanden is het tijdsverschil 3 uur later. Tijdens onze zomertijd is het in Dubai 2 uur later.

Religie
De islam is de officiële religie van het land, 96% van de bevolking is islamitisch. Andere religies worden gerespecteerd, 4% van de bevolking is christen, hindoe of van een andere religie.

Ramadan
In Dubai speelt de Ramadan een belangrijke rol. Ondanks dat in de toeristische badplaatsen niet alles dicht is, is dit wel iets om rekening mee te houden.

Valuta
De officiële munteenheid is de Dirham (AED), 1 AED = ca. €0,20 / €1,00 = 4,91 AED (augustus 2014). De bekende credit cards worden in de hotels, de meeste restaurants en winkelcentra geaccepteerd. Ook kan je op diverse plekken in Dubai geld afhalen bij een bankautomaat. Deze zijn veelvuldig aanwezig.

Toeristenbelasting
Het is verplicht om toeristenbelasting te betalen in Dubai en Ras al Khaimah. Dit bedrag ligt tussen de €1,40 tot €4,00 per persoon per nacht (afhankelijk van het type en klasse accommodatie) en dien je ter plaatse te betalen.

Reisdocumenten
- Je dient in het bezit te zijn van een geldig Belgisch internationaal paspoort dat na afloop van de reis nog minimaal 6 maanden geldig is.
- Een ticket voor de heen- en terugreis
- Voor een verblijf van minder dan 30 dagen ontvang je bij aankomst op de luchthaven een gratis visum (stempel in jouw paspoort). Dit visum is 30 dagen geldig.
- Het over de juiste papieren beschikken is te allen tijde je eigen verantwoordelijkheid.
- Indien je niet over de Belgische nationaliteit beschikt, dien je altijd bij de ambassade van het land waar je heen wilt reizen na te gaan of je een visum nodig heeft. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Voltage
Het voltage is 240 volt wisselstroom. Je hebt een wereldstekker nodig.

Telefoneren
Met de meeste providers kan je in Dubai bellen. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor worden verrekend. Informeer voorafgaand aan je vakantie hierover bij je provider. Wil je gebruikmaken van internet via je telefoon? Wij raden je aan om dit via een draadloos netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland je dataroaming uit.

Alarmnummer
Het alarmnummer in de Vernigde Arabische Emiraten voor de politie en ambulance is 999. Voor de brandweer dien je 997 te bellen.

Eten & drinken
Het aanbod van restaurants en bars is zowel binnen als buiten de hotels enorm. Veel hotels hebben meerdere restaurants met verschillende specialiteiten. Typisch Arabische gerechten worden vaak bereid met lamsvlees, kip, bonen, kikkererwten en specerijen.
Alcohol wordt in alle hotels, restaurants en bars met een vergunning geschonken. Met uitzondering gedurende de ramadanperiode.
Het water is anders dan je gewend bent in België. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kan het best in de supermarkt of bij je hotel/appartement flessenwater kopen. Let er op dat de flessen bij aanschaf zijn gebotteld.

* Houd er rekening mee dat er met Oud en Nieuw bij veel hotels een extra verplichte toeslag wordt berekend voor oudejaarsdiners. Deze toeslag is al in de reissom verwerkt.

Fooi
Het is de gewoonte om in bars en restaurants een fooi te geven van ongeveer 10%.

Extra
- Topless zonnen en zwemmen is ten strengste verboden.
- Strandkleding mag uitsluitend op de stranden en in de hotels gedragen worden, gepaste kleding is gewenst.
- Fotografeer geen mensen zonder toestemming en let vooral op bij vrouwen.
- Alcohol in het verkeer en openbaar dronkenschap zijn redenen tot arrestatie.

Openingstijden
De winkels zijn doorgaans van zaterdag t/m donderdag van 10.00u tot 22.00u geopend en op vrijdag van 14.00u tot 22.00u.

Feestdagen
Tijdens de periode van november t/m maart kent Dubai de volgende feestdagen:
- 2 december National Day
- 25 december Kerst
- 1 januari Nieuwjaarsdag
De islamitische feestdagen, zoals het einde van de Ramadan en het Suikerfeest, zijn variabel en verschillen dus elk jaar.

Onder de 21
Wanneer je naar de Verenigde Arabische Emiraten afreist dienen jij of je reispartner 21 jaar of ouder te zijn. Personen onder de 21 zijn in de Verenigde Arabische Emiraten minderjarig.