Hotel Central

Hotel Central

Hotel Central is een kleinschalig en gezellig stadshotel dat heel anders is dan de vele resorts in Santa Maria. Liefhebbers van een persoonlijke service en een gemoedelijke sfeer zijn hier aan het juiste adres. De kamers zijn eenvoudig, maar met een persoonlijke benadering ingericht. Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat je jezelf meteen op je gemak voelt. Vanuit Hotel Central wandel je direct naar het strand en het leuke centrum van Santa Maria. Je kan op zoek gaan naar de gezelligste restaurantjes in het centrum en je hier laten verrassen door de lekkere lokale keuken. Probeer bijvoorbeeld eens het bijzondere restaurant van Odja d'Agua uit. Hier proef je van de lokale specialiteiten en heb je eveneens een mooi uitzicht. Kortom, de moeite waard!
Lees meer Hotel Central Lees minder Hotel Central
 • Gemoedelijke sfeer
 • Persoonlijke service
 • Dicht bij strand & centrum

Er is geen informatie over kamertypes beschikbaar

Santa Maria

Parelwitte zandstranden, kristalhelder water en een ontspannen sfeer, dat tref je aan als je in Santa Maria aankomt. De stranden zijn breed, lopen langzaam af in zee en er is meestal een strandwacht aanwezig. Na enkele uren in de warme zon, kan je een verfrissende duik nemen in zee. Santa Maria staat naast de stranden bekend om de pier, de 'hotspot' van het dorpje. Hier komen dagelijks tussen 11.00u en 13.00u de vissers terug met hun vangst. De tonijn en zwaardvis worden direct verkocht aan hoteleigenaren of restaurants. Dit loont de moeite om eens te zien! Verder beschikt Santa Maria over toffe restaurants en bars. Na een relaxte stranddag kan je van een drankje genieten in een van de strandbars of juist in een bar in het centrum. Voor 's avonds heb je ook diverse mogelijkheden. Wat dacht je van de Italiaanse keuken of wil je juist eens de lokale specialiteit proberen? Alles is mogelijk!

Sal

Kijk jij ook al uit naar een zonovergoten vakantie tijdens de wintermaanden? Wat dacht je van Sal, één van de tien Kaapverdische Eilanden? Sal is dé plek voor een ontspannen strandvakantie. Parelwitte zandstranden, een verfrissende zee, gezellige bars en restaurants aan het strand of in het centrum van de toeristische badplaats Santa Maria en uiteraard ook kwalitatief goede accommodaties. Sal heeft het allemaal! Tel hierbij de gastvrije bevolking en je hebt de perfecte vakantiebestemming. Het 'no stress'-motto heb je tijdens jouw vakantie snel te pakken en geniet met volle teugen.

Sal is een vlak eiland en heeft een oppervlakte van 216 m2. De aanvlieghaven bevindt zich in het midden van het eiland. In het zuidelijkste punt van Sal ligt Santa Maria, de toeristische badplaats van het eiland. Hier vind je de appartementen en hotels terug die Sunweb.be voor jou heeft geselecteerd. Of je nu op zoek bent naar een leuk appartement dat is voorzien van alle comfort of je jezelf juist volledig wil overgeven aan luxe... Alles is mogelijk!

Sal dankt haar naam aan de zoutwinnerij. De grond is zout en vroeger werd bij de zoutmijnen (Salinas) veel zout geproduceerd. Nu is Salinas een van de hotspots van Sal. Verder biedt het eiland diverse mogelijkheden. Uiteraard kan je dagen op het strand liggen, (kite)surfen, maar ook diverse excursies zijn hier mogelijk. Kortom, op Sal ga je een onvergetelijke tijd tegemoet! Waar wacht je nog op?

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Kaapverdië is Praia en bevindt zich op het eiland Santiago.

Ligging
Ten westen van Afrika, in de Atlantische Oceaan ligt de archipel Kaapverdië. Deze eilandengroep bestaat in totaal uit tien eilanden, waarvan er negen zijn bewoond: Santo Antão, Santa Luzia, São Vicente, São Nicolau, Sal, Boa Vista, Maio, Santiago, Fogo en Brava.

Taal
De officiële taal is Portugees. Verder spreken de Kaapverdianen onderling vaak Creools. Het Creools is een mengeling van het Portugees en Afrikaanse klanken. In de toeristische centra kan je in het Engels prima terecht.

Tijd
Op Kaapverdië is het tijdens onze wintertijd twee uur vroeger dan in België. Het tijdverschil met België gedurende onze zomertijd is drie uur vroeger.

Religie
Het grootste deel van de bevolking is Rooms-Katholiek (ca. 96%). Ongeveer 3% van de bevolking is Protestant.

Valuta
De officiële munteenheid is de Kaapverdische escudo (CVE). 1,00 euro is ongeveer gelijk aan 110 CVE (mei 2016).

Het is in Kaapverdië mogelijk om met buitenlandse bankkaarten geld op te nemen bij alle Western Union banken. Deze zijn onder andere gevestigd in Santa Maria en op de luchthaven van Sal. Bij sommige banken is het mogelijk om met jouw Mastercard-creditcard geld af te halen. Het best kan je jouw geld wisselen bij banken en op de luchthaven via traveller cheques of op te nemen met een credit card (VISA). Daarnaast raden wij jou aan om voldoende contant geld bij je te hebben.

Voltage
Het voltage is 230 Volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Veiligheid
Kaapverdië kent weinig criminaliteit. Het is veilig in de toeristische gebieden. Let wel altijd goed op je spullen, net zoals je dat in België doet. Het is aan te raden om tijdens jouw verblijf in Kaapverdië waardevolle spullen in een kluisje op je kamer of bij de receptie te bewaren.

Reisdocumenten/visum
Voor de Belgische nationaliteit geldt: je dient in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort dat bij terugkomst in België nog 6 maanden geldig is.

Per 1 januari 2019 is het niet meer verplicht voor reizigers met de Nederlandse/Belgische nationaliteit om een visum aan te schaffen voor reizen naar Kaapverdië. Per 1 januari 2019 heeft Kaapverdië in plaats daarvan een toeristenbelasting verplicht gesteld van 30,83 euro per reiziger. Omdat deze wijziging plaatsvindt midden in het seizoen is er een overgangsfase die geldt voor vertrekken tot en met 20 maart 2019.

Vertrek tot en met 20 maart 2019
Gedurende de overgangsfase kun je nog steeds via ons het visum (25,- euro per persoon, die al verwerkt is in onze reissom) regelen door de paspoortgegevens van alle reizigers naar ons te sturen. Je kunt dan gewoon met het visum reizen en je hoeft dan op bestemming niet de toeristenbelasting te betalen. Je kunt er ook voor kiezen het visum niet via ons aan te vragen, maar ter plaatse de toeristenbelasting van 30,83 euro per reiziger te voldoen. Kies je liever hiervoor? Stuur ons dan een mail naar kaapverdie@sunweb.nl met daarin jouw boekingsnummer en de vermelding dat je het visum niet bij ons afneemt. Wij verwerken de korting van 25,- euro per visum dan in jouw boeking.

Vertrek vanaf 21 maart 2019
Op dit moment wordt er nog met de autoriteiten overlegd om de termijn van de overgangsfase te verlengen tot en met april 2019. Tot nader bericht geldt dat voor vertrekken vanaf 21 maart alleen nog toeristenbelasting moet worden voldaan. Wanneer dit ongewijzigd blijft zullen wij 25,- euro per persoon in mindering brengen op jouw factuur en het eventueel teveel betaalde bedrag terugstorten.

Visum aanvragen?
Het visum voor jouw vakantie naar Kaapverdië wordt door Sunweb geregeld. De kosten van het visum zijn inbegrepen in de reissom.
Om het visum voor je in orde te maken is het noodzakelijk dat Sunweb de volgende gegevens van elke reiziger ontvangt:
- Voornamen en achternaam conform paspoort;
- Geboortedatum;
- Geboorteplaats;
- Nationaliteit;
- Paspoortnummer;
- Vervaldatum paspoort.
Het is belangrijk dat je de bovenstaande gegevens direct na de boeking aan ons doorgeeft via kaapverdie@sunweb.nl. Boek je een last minute vakantie naar Kaapverdië en vertrek je binnen 5 dagen? Neem dan telefonisch contact met ons Contact Center op.
Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Vaccinatie
Vaccinaties voor Kaapverdië zijn niet verplicht. Inentingen voor DTP en Hepatitis A worden aangeraden. Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk je op de website van Het Tropisch Instituut:
www.itg.be.

Aankomst luchthaven Sal/Reisleiding Sunweb
Op Sal (Kaapverdië) werkt Sunweb samen met het lokale agentschap On Pro Travel Solutions. Bij aankomst op de luchthaven word je door onze vertegenwoordiging verwelkomd die jou verdere informatie geeft. Ook krijg je direct jouw welkomstenvelop mee waarin alle benodigde informatie staat.
Let op: Sunweb heeft geen Nederlandstalige reisleiding op Sal (Kaapverdië).

Telefoneren
In Kaapverdië kan je met jouw mobiele telefoon telefoneren. Wij adviseren je echter om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor worden gerekend. Informeer voorafgaand de reis hierover bij jouw provider. Wil je gebruikmaken van het internet via jouw telefoon, dan raden wij je aan om dit via het draadloos netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland jouw dataroaming uit.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Kaapverdië voor de politie is 132. Heb je een ambulance nodig, dan bel je 130 en het alarmnummer van de brandweer is 131.

Eten & drinken
Lekker gaan eten in Kaapverdië is heel goed mogelijk. Op Sal vind je bijvoorbeeld toffe en gezellige restaurants met een uitgebreide menukaart. Je hebt de keuze uit lokale specialiteiten en visgerechten, maar ook veel gerechten uit de internationale keuken staan op het menu. De lokale drank is Grogue (rum van rietsuiker) en Ponche (Grogue met suiker). Probeer zeker ook eens de wijn Cha, een smaakvolle witte wijn afkomstig van het eiland Fogo.

Het water in Kaapverdië is niet zoals je in België gewend bent. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kan het best in de supermarkt of bij jouw hotel/appartement flessen water kopen. Let er op dat de flessen zijn gebotteld.

Fooien
Het is in Kaapverdië de gewoonte om een fooi te geven van ongeveer 5% van de rekening.

Openingstijden
In Kaapverdië zijn de winkels van maandag t/m vrijdag vanaf 08.00 tot 13.00 uur en van 15.00  tot 19.00 uur geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 08.00 tot 13.00 uur geopend en op zondag zijn de (meeste) winkels gesloten.

Feestdagen
In de periode van november t/m maart vinden de volgende feestdagen plaats:
- 24 en 25 december: Kerst
- 31 december: Oudjaar

Santa Maria
 • Parelwitte stranden
 • Toffe restaurants & bars
Sal
 • Gezellige sfeer
 • Tropische temperaturen
 • Uitgestrekte stranden
 • Toffe bars &restaurants
 • Diverse excursiemogelijkheden

Het weer

ERVARINGEN

Voor deze accommodatie is er nog geen beoordeling beschikbaar.

Beoordelingen

Vluchtinformatie

Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Sal. Deze vlucht duurt ongeveer 6 uur. Houdt er rekening mee dat je op de heen- en/of terugreis een tussenlanding hebt. Indien je een tussenlanding hebt duurt de vlucht langer dan 6 uur. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb.

Vertrekdagen zomer

De vluchten naar Sal vertrekken op dinsdag en zaterdag.

Vertrekdagen winterzon

De vluchten naar Sal vertrekken op dinsdag en zaterdag.

De transfer

De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Sunweb hebt geboekt. De transfertijden zijn ongeveer als volgt:Santa Maria - ongeveer 30 minuten.

Vluchtschema

In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets

Sunweb stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.Voor meer exacte informatie over de vliegreis zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij verwijzen wij je naar reisinformatie –de vliegreis op deze site.

Wijzig

In welke periode?
  Naar het begin